maanantai 28. tammikuuta 2013

19.01.2013

Viikko sitten lauantaina oli hoitopäivän lisäksi estevalmennsus, vaikka pakkasta aamulla oli vielä lähemmäs 30 asteeta! Aamulla siivosin ja kuivitin Mitun karsinan, pesin juomakupin sekä täytin sen. Sen jälkeen ohjelmassa oli kaikkien varusteiden pesu ja pesin tietysti hoitohepan, Mitun varusteet. Siinä kaksi kaveria oli myöskin valjashuoneessa samaan aikaan ja jutut olivat meillä välillä taas niin.. sekoja? :p Voisi tehdä jonkunlaisen äänivideon.. heh.
Kun sain Mitun varusteet puhtaiksi, niin hevoset tulivat sisään. Kaikki taisivat mennä hienosti omiin karsinoihinsa ja tallustelin harjaamaan valkkahevoseni Mitun. Tammalla kun meen nyt keväällä kaikki valkat ja kisat, sekä se on myös hoitohevoseni. Kerttua olisi ollut tosi kiva vielä hoitaa, mutta kaverini hoitaa sitä nyt. :)
Oman valmennusryhmäni kanssa laitettiin samaan aikaan hevoset valmiiksi ja lähdettiin sitten maneesille. Ulkona oli lämmennyt tosi nopeesti, ei ollut kuin enää -14 paikkeilla. Peilit olivat kuitenkin vielä aivan jäässä maneesissa ja ekan ryhmän hevosetkin olivat aika valkoturpia. Kun sain itseni valmiiksi, lähdin kävelemään rennosti ympäri maneesia.



Valmennus painottui kolmen esteen innariin joka oli kaarevasti C-päädyssä. Menimme sitä raviverkassa puomeina ja teimme L-päätyyn voltin yhden puomin kanssa. Sitten sai tulla yksitellen innarille, jota menin omalla vuorollani kolme kertaa peräkkäin kuten muutkin. Aluksi laukassa puomeina, sitten vinopystyinä ja sitten pieninä pystyinä. Sain askeleet sopimaan hyvin ja Mitullakin riitti sopivasti tarmokkuutta. Seuraavaksi tulimme innarin perään pystyn, jolta piti tehdä vastakaarto ja uudestaan innari. Ristikko-okserin kanssa sama ja sitten yhdistettiin vähän kaikenlaista, täys- ja vastakaartoja ja aina innari pystyn ja ristikko-oksrin välissä. Enää lopputunnista en saanut niin hyvin askeleita laskettua innarille, muut esteet sujuivat ihan hyvin ja laukatkin vaihtuivat useimmiten oikein. Odottelun aikana pyrin pitämään Mitun liikeessä, mutta ehti tamma aina vähän muuttua valkoiseksi.. :p

Mulla tuli heti ensimmäisten ravitehtävien jälkeen niin kuuma takin kaa, että en meinannu ees saada kunnolla henkeä. Otin sen heti pois ja vein kaverille katsomoon. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti