torstai 24. tammikuuta 2013

Human body contains a lot of horse but not as pure form. ~


Tänään olin tunnilla, niinkuin joka torstai. Tallilla oltiin jossain viiden jälkeen ja tsekkasin, että menisinkö vielä neljännen kerran Mitulla. Tallilla kun on ns. kuukausihevoset kaikilla, että neljä kertaa mennään samalla hevosella. Mittuhan siellä mun nimen perässä luki ja lähdin heti harjaamaan tammaa. Se seisoi aloillaan koko sen ajan kun harjasin ja tarvittaessa tamma väisti, kun tarvitsin tilaa. Kun nostin kaviot sain huomata, että vasemman takakavion kengän naulat olivat aivan kuluneet, eikä toista hokkia ollutkaan. Muistin asiasta sanoa kun mentiin maneesiin.

Meillä oli kaksi vaihtoehtoa; ilman satulaa koulua tai lisävarusteella koulua. Pakkanen alkoi nousta siihen 18 asteeseen, joten päädyimme menemään ilman satulaa. Gramaaneilla kun olisin mäkin mennyt, niin kesähanskoilla sitten vaan, että kahdet ohjat saa oikein... :3

Tunti
Aluksi täytyi hakea sitä ravin hyvää rytmiä ja mennä pääty-ympyröitä. Seuraavaksi täytyi ratsastaa pääty-ympyrä kaksi kertaa peräkkäin molempiin päätyihin, joista ensimmäinen ympyrä täytyi ratsastaa sisäpohkeella suureksi ja toinen ulkopohkeella pienemmäksi, taivutus kuitenkin säilyen. Tämä sujui Mitun kanssa ihan ookoosti, pienentämisessä meinasi taivutus hävitä. Seuraavaksi menimme kuitenkin niin, että pituushalkaisijalle kaksi volttia oikealle ja pitkälle sivulle kaksi vasemmalle. Voltit menivät myöskin ihan ok.
Seuraavaksi vuorossa oli käyntipohkeenväistöä ja myöhemmin samaa ravissa uran sisäpuolelle, kohti pituushalkaisijaa. Väistöt käynnissä menivät hyvin. Ravissa väistö vasemmalle sujui jotenkuten, mutta kun vaihdettiin oikeaan, niin Mittuhan meni ihan kuin ei mitään apuja kuulisi. Piti parin kerran yrityksen jälkeen siirtää ihan käyntiin, muistuttaa, että mun jalkaa tamman piti väistää ja jatkaa käynnissä vähän aikaa. Lopuksi saimme laukata vapaasti pätkiä suoria uria sekä pääty-ympyröitä pitkin. Piti myös jossain vaiheessa aina koettaa hidastusta. Mitulla ei lopputunnista enää turhaa vauhtia ollut, tamma pikemminkin lönkötteli laiskasti eteenpäin. Laukkasi kuitenkin ihan rytmikkäästi. Itse sanoisin tunnista, että siinähän se meni ihan ookoosti, olisi tietysti paremminkin voinut mennä. :D

Vitsi kun koneella ei ole miltei yhtään kuvaa, että menisin Mitulla. Kertusta ja musta kyllä löytyy, koska kisoista ja valmennuksistahan niitä kuvia useimmiten tulee ja kun ennen kävin kaikki Kertulla. Tästä se kuvailu kuitenkin pikkuhiljaa lähtee Mitunkin kanssa. Ja se valmennusvideo.. tekeillä on jo pitkällä, mutta siihen se nyt on jäänyt, koska en saanutkaan eilen, enkä tänäänkään ratsastusvideoita kavereilta. Huomenna tai ensi viikolla video tänne ilmestyy, toivottavasti huomenna.


 
Ah, mikä ilme. :D




Kyl mä kai aika kauan Kertulla menin kisat ym..



Yvonne ekoissa takaaohjastusharjotteluissa! Talutin tammaa tuolloin.







2 kommenttia:

  1. Kivan oloinen blogi! :)

    http://juliaaaw.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinunkin blogi vaikuttaa kivalta, liityin! ;)

      Poista