sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Haaste hevosbloggaajille

Erittäin hyvää kesäloman alkua kaikille!

Haasteen voi toteuttaa kuka tahansa, vaikka tähän ei olisikaan haastettu. Muistakaa lisätä haastepostaukseen alla oleva kuva mukaan. Haasteen saatuasi muista myös kiittää haasteen antajaa.

Kiitokset haasteesta Pinjalle!


1. Hevoset vai ponit?
Hevoset. Ihan sen takia, että olen ollut jo kauan niin pitkä, että poneilla ei ole tullut pahemmin mentyä. No, mitä nyt tuolla Artulla aina välillä, mutta hevoset on enemmän se juttu. Ponien selässä tuntuu aina ihan liian ylipitkältä. En kuitenkaan pidä mistään kauhean korkeista hevosista, vaan sellainen 150-155cm on juuri sopiva korkeus.

2. Kenttä vai maneesi?
Tämä riippuu paljon säästä, mutta enemmän olen kentän puolella. Ulkona on paljon viihtyisämpi ratsastaa eikä itseäni haittaa tuuli tai vähäinen sade. Jos kenttä on myös paljon suurempi kuin maneesi, niin siellä on ihan parasta hypätä. Esteitä mahtuu paljon eikä seinät ole ihan heti vastassa. Todella huonolla säällä ja talvella maneesi on oikein hyvä vaihtoehto, mutta jos kenttää hoidetaan tarpeeksi hyvin myös talvella, niin tykkäisin enemmän ratsastaa siellä.

3. Koulu, esteet vai maasto?
Tämäkin riippuu aika paljon hevosesta ja fiiliksestä. Kaikkea on kiva mennä aina välillä, tällä hetkellä ehkä vähiten arvostan maastoa. Suurelta osin sen takia, että en ole paljoakaan nyt päässyt maastossa menemään. Sen verran paljon olen hypännyt Rautalammilla, että sanoisin tähän kohtaan esteet. Niillä olen kehittynyt selvästi ja saanut paljon onnistumisia.


4. Raippa vai kannukset?
Hevosesta riippuu jälleen. Rautalammilla olen käyttänyt kahdessa vuodessa paljon useammin kannuksia, kuin aikaisempina yhdeksänä ratsastusvuotena yhteensä, joten olen oppinut arvostamaan enemmän niitäkin. Ne toimivat kätevästi pohjeapujen vahvistajina ja pohkeita pystyy käyttämään paljon siistimmin. Silti, raippa on sellainen varma apuväline. Se voi aina olla mukana, mutta sitä voi käyttää vasta tarpeen vaatiessa. Kannuksia en yleensä uskalla heti laittaa uudelle hevoselle, mutta raipan voi ottaa huoletta mukaan. Valitsen siis raipan.

5. Suojat vai pintelit?
Kun on ainakin sen kahdeksan vuotta päässyt pinteleitä käärimään Vironmäellä, niin ne vaan on se paras juttu. Toki suojat ovat erittäin nopeat ja Rautalammilla arvostan niitä enemmän, kun yleensä on sen verran kiire laittaa hevonen. Omalle hevoselle haluaisin kuitenkin ensisijaisesti pintelit. Tai paljon pinteleitä, kaikkia kivan värisiä!

 
6. Lyhyt vai pitkä raippa?
Hmm.. Jos on kannukset niin lyhyt on hyvä, mutta ilman kannuksia suosin pitkää. Vastaan siis pitkä raippa, koska sillä saa jälleen annettua merkkejä paljon huomaamattomammin kuin lyhyellä, ja saa esimerkiksi vahvistettua väistössä väistättävää pohjetta.

7. Tarhaus yksin vai laumassa?
Laumassa! Mitä tähän nyt perustelemaan, laumaeläin kuuluu laumaan. Toki löytyy varmasti sellaisiakin yksilöitä, jotka eivät vain sovi toisten hevosten seuraan, mutta ehdottomasti lauma on näistä parempi vaihtoehto.

8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?
Ratsastuskoulu. Sen takia, että itselläni ei ole ikinä ollut mitään ylläpito-, vuokra- tai omaa hevosta yksityistallissa, vaan olen aina ratsastanut tuntiratsastajana. Jos minulla olisi oma hevonen, niin mielipide tähän varmaankin vaihtuisi.9. Vuokrahevonen vai oma hevonen?
Vuokrahevonenkin olisi toki kiva, mutta vastaan tähän oma hevonen. Saa itse vaikuttaa ihan kaikkiin oman hevosen asioihin, eikä tulisi missään vaiheessa tilannetta, että jokin sopimus pitäisikin lopettaa, eikä hevosella pystyisi enää menemään.

10. Lempihevonen?
Mä en oikeasti tiedä. Kertun jälkeen ei ole osunut kohdalle mitään sellaista hevosta, jonka kanssa nappaisi heti tai edes josta kehittyisi vähitellen lempihevonen. Paljon on sellaisia, joissa arvostan jotakin piirteitä, kuten Iitan omatoimisuutta esteillä tai Lillin yritteliäisyyttä koulussa, mutta yhden lempihevosen sanominen on mahdotonta.


Tällä kertaa en haasta ketään, mutta tämän saakin tehdä halutessaan kuka vain!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti