sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Mitä toiseen lukuvuoteen sisältyi?

Toinen vuosi lukiossa meni kyllä sellaista kyytiä, että ei oikein vieläkään tunnu todelliselta, että on jo kesä. Halusin palata vielä vähän muistelemaan kulunutta lukuvuotta hevosten parissa ja päätin koota tärkeimpiä tapahtumia yhteen postaukseen. Viime syksyn aikana koin muutamia ratkaisevia ahaa-elämyksiä sekä koulun- että esteiden parissa ja hevoset alkoivat tuntumaan aina vaan paremmilta alla. Toki myös alamäkiä tuli vastaan ja monia epäonnistumisia, mutta kun näin yleisesti tarkastelee vuotta, niin olen tyytyväinen!

Heti viime syksyn alusta aloin treenailemaan Iitan kanssa tuntiratsastajien mestaruuksiin. Kaikki treenit menivät kivasti ja kisoissa C-merkin rata menikin oikein hyvin, kun oltiin toisia ja näin hopealla mestaruudessa! Kerrankin rata tuntui myös omasta mielestäni onnistuneelta ja siitä radasta onkin parhaimmat prosentit mitä olen saanut, reilu 65%. Estekilpailut eivät menneet ihan niin nappiin, 70cm perusradalta 4vp ja 80cm uusinnassa väärä rata. Sain kuitenkin niin kivoja pätkiä radoilla, että tulos ei harmittanut. Ja hauskaakin oli, sehän on tärkeintä!


Syksyllä oli myös parit muut kisat. Niistä eniten jäi mieleen lokakuun estekisat, missä osallistuin ensimmäistä - ja todennäköisesti myös viimeistä - kertaa Väiskillä 60cm luokkaan sekä Iitalla 80cm luokkaan. Väiskiin olen myös tyytyväinen, kun selvittiin vain neljällä virhepisteellä, mutta Iitan kanssa esterata oli yksi parhaimmista mitä olen koskaan mennyt. Sain askeleet osumaan kohdilleen kaikille esteille ja ylitettiin ne sujuvasti.

Yksi ärsyttävimmistä asioista syksyllä oli se, että lokakuussa ratsastin sujuvasti hyvän radan arvostelulla A.0.0, mutta joulukuun mestaruuksissa esterata ei mennyt sitten yhtään hyvin. Toisella esteellä en päässyt ollenkaan mukaan ja useissa hypyissä olin liikaa kädellä kiinni. Mutta mentiin puhtaasti kaikista yli, joten sijoituin toiseksi ja sain esteistä myös pokaalin. Kouluradalta saamiani palkintoja arvostin paljon enemmän, esterata vain lähinnä ärsytti. Voisin ajatella, että se pokaali on lokakuun estekisoista..


Syksyllä alkoi myös Antin valmennukset ja muutamaan ensimmäiseen osallistuin Iitalla. Opin valkuista paljon ja löysin Iitasta vielä uusia puolia. Esteetkin nousivat ja valmennuksissa olenkin hypännyt korkeampia esteitä kuin koskaan ennen. Keväällä valmennusheppa ja samalla kisaheppa vaihtuikin Lilliin. Vaikka ensin ajattelin, että meidän yhteistyö ei ehkä pelaisi, niin tamman kanssa sujuikin oikein kivasti ja ollaan saatu paljon onnistumisia varsinkin esteillä. Ainoat koulukisat menivät aika penkin alle, mutta koulutunneilla sen sijaan parani koko ajan kevään mittaan. Ehkä mä vielä saan Lillin ratsastettua rennoksi kisoissakin. Tai sitten en. Sen saa nähdä ensi vuonna jos tammalla kisaaminen jatkuu vielä!


Toisen vuoden hevosteluista täytyy mainita vielä Sahalan issikat. Niiden kanssahan touhusin paljon paljon enemmän kuin ensimmäisenä vuonna. Syksyllä olin mukana apuohjaajana muutamilla vaelluksilla ja yhdellä jopa johdin laukkaryhmän lenkin. Kävin aina välillä hoitamassa poneja ja keväällä hoidin vähän myös paria yksäriä. Liikutin myös issikoita, varsinkin Dropia joka onkin mun lemppariponi tuolta. Sahalassa käyminen tosin jäi kevään mittaan, kun aika ei meinannut riittää ja myös Sahalan porukka vähän vaihtui.

Mutta lukuvuosi oli kiva ja nyt olen kirjoittanut siitä jo ihan tarpeeksi. Pitkästä aikaa tein videon, mihin kokosin juurikin kaikkea toiselta vuodelta, joten tässäpä se vielä näin lopuksi.


Mitä kesällä 2015?

15.6. Sannan koulutunti Vironmäellä
6.7. - 12.7. Serkkujen kanssa Espanjaan

Muuta erikoista ei taidakaan juuri tapahtua. Blogi pysyy edelleen melko hiljaisena, niin kuin se onkin nyt pysynyt koko kevään. Kirjoitan kun on kirjoitettavaa, seuraavaksi varmaankin tuosta ensi viikon tunnista Vironmäellä!

4 kommenttia:

 1. Hei haittaako sua jos teen vähän samantyylisen postauksen kun tää on niin kiva? :D Mainitsen toki että inpis tullu sulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori mua jäi häiritsemään, kun olin muistavinani et olisit ollu toka rats.koul.op-mestaruuksissa koulussa vaikka sanot tässä että olit eka, niin oli ihan pakko käydä kipasta tarkistamassa ... :D Olit toka

   Poista
  2. Oho aivan, menin vähän sekasin sijotuksista ja mestaruuksista. Pitääpäs korjata. :P

   Poista