torstai 18. kesäkuuta 2015

Raviväistöjä Ranella


 

Maanantaina suuntasin taas pitkästä aikaa Vironmäelle irtotunnille. Ratsuksi sain Ranen, mikä olikin oikein kiva, koska ruunalla väänsin koulua viimeeksi yli kaksi vuotta sitten. Tunnista on täällä blogissakin postaus, menin silloin gramaaneilla ja postaukseen pääset tästä. Rane oli ihmeellisen kiltisti korvat hörössä melkein koko sen ajan kun hoidin sitä. Siinä kun oli vielä aikaa ennen tunnin alkua, niin moikkasin vähän muutamia heppoja. Meidän ryhmässä oli neljä ratsukkoa ja lähdettiin kentälle kun oltiin valmiita.


Alkukäyntien jälkeen ravattiin hetki itsenäisesti ja siirryttiin sitten keskiympyrälle. Vähän oli hakemista miten Ranea pitikään ratsastaa, ensin käytin vähän liian voimakkaasti käsiä. Kun sain kädet aloilleen ja pohkeesta ravia paremmin eteen, niin sujui paljon paremmin. Olisi se ravi saanut vielä nousta ylöspäin paljon enemmän, mutta siinä en onnistunut. Ravattiin hetki suoraa uraa, tehtiin lävistäjä ja jatkettiin keskiympyrällä toiseen suuntaan. Vasen tuntui paljon helpommalta selkään ja sain pidettyä jalatkin paremmin alhaalla.

Jatkettiin harjoitusravissa vielä muutama ympyrä ja sitten siirryttiin uralle. Harjoitusravissa työskentely tuntui paljon mukavemmalta kuin kevyessä. Ravikin tuntui heti vähän paremmalta, kun pääsin istumaan kunnolla satulaan ja hevosen ympärille.Siirryttiin sitten käyntiin ja lähdettiin työstämään avoja pitkillä sivuilla. C-kirjailmesta mentiin aina pituushalkaisijalle, joten avoja tuli molempiin suuntiin. Vasen oli edelleen paljon helpompi kuin oikea, oikealle meinattiin tehdä ensin pohkeenväistöä avon sijasta. Rane taipui vasemmalle helposti, mutta piti olla tarkkana, että etupää pysyi uran sisäpuolella. Oikealle hain ensin jonkun aikaa kunnon taivutusta, mutta kun se löytyi niin sujui myös siihen suuntaan kivasti. Kokoava liikehän tuon pitäisi olla ja sain mä ajoittain Ranen vähän ryhdikkäämmäksi.

Avojen jälkeen tehtiin vielä loivia kiemurauria ravissa väistäen, pituushalkaisijalla vaihdettiin edelleen suuntaa. Raviväistöt tuntuivat oikein kivoilta selkään. Muutaman kerran Rane kiirehti aina pitkän sivun lopussa, mutta sain tultua rauhallisemmin viimeiset kerrat. Kuten kaikki muukin, myös väistö tuntui helpommalle vasemmalle.


Pidettiin välikäynnit ja jatkettiin sitten laukkaharjoituksen parissa. Tehtiin samaa laukkaharjoitusta, mitä tein Ranen kanssa viimeeksi, mutta nyt vain käynti-laukka siirtymisillä. Ensin meidän meno oli hirmuisen vetelää, eikä Rane työskennellyt kunnolla takapäällään laukassa. Siksi myös siirtymiset meinasivat vähän venyä. Koko ajan sain kuitenkin heppaa vähän terävämmäksi ja sitten saatiinkin oikein kivoja siirtymisiä.

Laukannostot onnistuivat aina ihan hyvin, mutta laukan pyöriminen oli se ongelma. Onneksi sekin parani ja sain jatkettua tarmokasta laukkaa käyntisiirtymiseen asti. Muutama siirtyminen tuntui tosi hyvältä, käynti tuli nopeasti ja pehmeästi ja kerran Rane meinasi tarjota pysähdystäkin. Sitten olikin loppuravien aika ja ratsastettiin heppoja vähän eteen-alas. En tosin onnistunut tässä hirmuisen hyvin, Rane kulki aika löysästi pitkänä. Selkään se tuntui jotenkin paremmalta, mutta videolta kun katsoo niin eipä tuo juurikaan niin mene kuin pitäisi. :D


Fiilikset tunnista olivat oikein hyvät, Rane on kyllä mukava hevonen niin esteillä kuin koulussakin! Tämä saattoi olla kesän ainoa ratsastus, mutta nyt olenkin tässä vähän miettinyt, että jos menisikin johonkin Piken valkkuun mitkä ovat kaiketi 18.-19.7. Olisi niin kiva päästä sellaiseen pitkästä aikaa, mutta saa nyt nähdä.

Kaikesta postauksen materiaalista suuri kiitos Nooralle!Rebe-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti