sunnuntai 23. elokuuta 2015

Estevalmennus - Rinkan Rasmus

Koulu alkoi, tunnit alkoivat ja niin jatkuu myös Antti Jauhiaisen estevalmennukset joka toinen viikko. Ensimmäisiin päätin osallistua, kun myöhemmin syyskuussa jää varmaan pari kertaa pois kirjoitusten vuoksi. Nyt jo meinaa palaa hermot hirmuisten läksy- ja tehtäväpinojen takia, vaikka koulua on ollut vasta viikko. Syksyllä mulla on siis tarkoituksena kirjoittaa ruotsi sekä terveystieto, ja on kyllä alkanut kaduttamaan, että otin lisäksi ruotsin vaikka kirjoitan myös matikan. Niin vaikealta on tuntunut kaikki tehtävät mitä ollaan tehty edellisistä kirjoituksista... Mutta, ehkä siitä selvitään.

Tosiaan, valmennuksessa mulla oli tällä kertaa ratsuna Rasmus. Sillä olikin kiva päästä hyppäämään, kun menin ruunalla tiistaina koulutunninkin. Se tunti oli muuten todella kiva; puolikkaiden etuosakäännösten sekä takaosan väistättämisen avulla sain Rasmuksesta esille välillä oikein mukavaa ravia. Valmennuksissa oli tällä kertaa tarkoituksena mennä enemmän puomeja ja kavaletteja, sillä hevoset ovat nyt sen verran rankassa käytössä tunneilla.


 Alkuverkaksi sai työskennellä itsenäisesti ravissa ja laukat otettiin kaikki samaan aikaan yhteen suuntaan. Sitten tultiin aina pareittain kentän koulupuolelta estepuolelle missä tultiin ravipuomeja ja vastalaukkaa. Vaikka alkuverkassa Rasmus tuntui melko nihkeältä, niin nyt se liikkui ihmeen hyvin eteen. Vielä olisi toki saanut mennä reippaamminkin, mutta laukat nousivat helposti ja ravipuomit ylitettiin aina sujuvasti. Vastalaukka ilman estettä onnistui joka kerta.

Vastalaukkapätkälle lisättiin este ja tultiin se kaksi kertaa. Ensimmäinen kerta hyvin, toisella kerralla vauhti hiipui ja tultiin lopulta ravilla esteelle. Sitten tultiin edelleen ravipuomeja, mutta vastalaukkaesteen sijaan tultiin kavalettikolmoissarja ja ilman jalustimia. Ekalla kerralla en saanut askelta sopimaan sarjalle yhtään ja räpellettiin kaikista esteistä epämääräisesti yli, mutta kaikki muut kerrat onnistuivat oikein hyvin. Mun suurin ongelma oli liian pitkät ohjat, kun ne aina lipsuivat käsistä vaikka kuinka yritin pitää nyrkit kiinni. Hanskoissakaan ei ole enää mitään vikaa, kun ihan uudet ovat.


 Toisaalta, Rasmus myös painoi melkoisen paljon kädelle, niin kuin se yleensä tekee. Tuntui, että vedin sitä hirveästi suusta, mutta silti mulla oli liian pitkät ohjat ja olisi vaan pitänyt lyhentää entisestään. Mutta, vähän pitkillä ohjilla mentiin ja ihan hyvin tuo sujui. Tultiin lopuksi vielä reippaan kuuden askeleen sarjaa. Ensin ihan yllätyin, kun sain väliin kuusi heti ekalla kerralla. Seuraavaksi koitin seitsämää ja sekin onnistui tasaisen hyvin.

Viimeisellä kerralla kun piti tulla vielä kuudella, niin en kuitenkaan saanut tarpeeksi laukkaa eteen ja ensin tuli seitämän. Eikun uudestaan ja nyt sain helposti kuusi, viimeinen jäi vähän lyhyeksikin. Kuten mulle oltiin sanottu jo aiemmin, niin Rasmuksen hypyt olivat tosiaan jotenkin töksähtäviä vaikka laukkaa oli ihan tarpeeksi. Itse en päässyt välillä kovinkaan hyvin mukaan ja kuvista huomaa, että varsinkin kädellä olen aika paljon kiinni. Mutta olihan siitä taas jo aikaa kun olin viimeeksi hypännyt.


Mutta siinä oli tällä kertaa kaikki hypyt ja suoritettiin loppuverkat. Rasmus oli ihan hyvä, mutta ei se ollut täysin läpi oikein mistään. Kuitenkin, hyvillä mielin lähdin kentältä ja kokonaisuudessaan valmennus onnistui kivasti. Rasmuksesta pidän edelleen enemmän koulun puolella, mutta oli mukava testata sitä esteilläkin. Saa nähdä mikä hevonen mulla on sitten ensi valkussa, mikä luultavasti on 2.9. jos nyt sinne päätän mennä.

Seuraavana perjantaina on myös ohjelmaa, sillä keskuksella on taas maastoestetreenit mihin aion osallistua. Pakko ottaa kaikki ilo irti vielä kun pääsee menemään ulkona ja ennen kun kirjoitukset ovat liian lähellä.. Eilen olin muuten Vironmäellä kuvaamassa puistoestekisoja! Sieltä lisää sitten seuraavassa postauksessa.

Kuvista ja videoista kiitokset Tiialle!

Loppukevennykseksi Rasmuksen mielipide raipasta.. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti