sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kinnusen estevalmennus

 Ne maastoestetreenit, joiden piti olla viikko sitten perjantaina jouduttiin perumaan, koska tottakai silloin satoi koko päivän. Ei niistä siis sen enempää. Viime keskiviikkona osallistuin vielä valmennukseen, mutta nyt pidän jonkin aikaa taukoa niistä. Tällä kertaa Antti ei kuitenkaan päässyt paikalle, joten valmennukset piti Kimmo Kinnunen. Olin siis taas aivan uuden valmentajan opetuksessa. Ratsuna mulla oli jälleen Rasmus ja sillä oli mukava päästä hyppäämään toisen kerran. Tässä valkussa hypättiinkin paljon enemmän mitä viimeeksi.

 Kaikki postauksen ratsastuskuvat ja -videot © Tiia

 Tultiin vaikka minkälaisia tehtäviä valmennuksen aikana, joten kovin tarkasti en edes muista missä järjestyksessä tultiin mitäkin. Kuitenkin, ihan aluksi katsottiin vähän puomeilla miten hevoset olivat avuilla. Kerran en saanut askelta sopimaan puomeille, muuten meni hyvin. Kun sitten piti koota laukkaa niin, että väliin tuli kahden askeleen sijasta kolme, niin se onnistui kivasti. Tai no, askeleet sain väliin hyvin, mutta olisihan tuo laukka saanut olla paljon aktiivisempi.

Kun siirryttiin sitten kunnon esteille, niin tultiin sellaista kiemuraista uraa ensin volttien kanssa. Ennen jokaista estettä tehtiin voltti ja suoristettiin sitten esteelle. Tämä onnistui aika hyvin, laukka meinasi aina silloin tällöin hieman hyytyä kaarteissa, mutta oikeastaan Rasmus liikkui paljon paremmin mitä olin odottanut.


 Tultiin myös yllä näkyvää kolmen askeleen linjaa. Sille Rasmus lähtikin kovin innokkaasti ja väli meinasi jopa jäädä lyhyeksi. Tultiin myös okseri - pysty linjaa, mihin väliin hyvä askelmäärä oli kuusi. Onnistuin siinä heti ekalla kerralla hyvin, mutta sitten myöhemmin radassa hyppy okserille tuli kovin lähelle enkä saanut laukkaa tarpeeksi eteen, joten askeleita tuli yksi liikaa. Uusintayrityksellä kuitenkin taas hyvin, vaikka väliin tuli pieni mutka. Jossain vaiheessa otettiin okserille kielto, kun askel ei käynyt yhtään.


 Lopuksi tultiin se rata, mihin yhditettiin kaikki tiet + yksi uusi tiukempi kaarre punaiselle pystylle. Tämä tie meni ihan hyvin, tultiin vain pikkuisen liian lähelle pystyä. Seuraava sininen pysty hyvin, mutta sitten linjalle tuli se yksi askel liikaa. Viimeinen linja meni kuitenkin taas hyvin ja otin lopuksi vielä sen kuuden askeleen linjan uudelleen. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen valmennukseen! Sain katsottua askeleet aika hyvin jokaiselle esteelle lukuun ottamatta yhtä kertaa, mistä tulikin sitten kielto. Sain myös myödättyä paljon paremmin, onneksi, koska okserit olivat kuitenkin aika pitkiä. Kun oltiin tehty itsenäisesti loppuverryttelyt, niin mentiin maneesin kautta talliin.


Ennen tätä valkkua tiistaina olin estetunnilla Lillillä ja se tunti nousi yhdeksi parhaaksi mitä olen tamman kanssa mennyt. Ensimmäisellä puomi- ja kavalettilinjalla oli pari kertaa vähän hakemista, mutta sen jälkeen askeleet alkoivat löytymään jokaiselle esteelle oikein hyvin ja tehtävät menivät sulavasti. Jo aikaisemmin tuli myös testattua keskuksen uusin suokki Lipponen, joka on siis tamma. Se oli mukava tapaus, joskin melkoisen kova edestä aina välillä. Varsinkin laukka-käyntisiirtymisissä.

Nyt tosiaan blogi on ollut yllättävänkin aktiivinen, kun olen saanut materiaalia valkuista. Seuraavaksi tämä kuitenkin hiljentyy taas joksikin aikaa, koska ne kirjoitukset ovat jo ihan kohta. Saa nähdä milloin ja minkä asian parissa palailen taas seuraavaksi!

Videolla näkyy vain pieni osa tehtävistä.


Lipponen & Rasmus

6 kommenttia:

 1. Hii sori tuun nussimaan pilkkua mutta Lipponen ei oo uusin, kun tuli ne kaks muuta suokkia viikko sitten ;D Ja hitsi mä vasta nyt tajusin että oon ottanu vaan hirveesti kuvia kun piti ottaa videotakin, hups, sori....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii no joo mut en oo ollu niiden kaa ollenkaa tekemisissä enkä muista ees niiden nimiä ni ajattelin olla mainitsematta.. :D ja eipä se mitään, otit sentää jotain videoita!

   Poista
  2. Se kamera tais alkaa taas herjaamaan jotain kun yritin ottaa videota, niin sen takia taisin ottaa kuvia... En ymmärrä Canonien sielunelämää joten en jaksanu tapella vaan tyydyin ottamaan kuvia :D

   Poista
  3. Se välillä tekee jotain omaa yleensä sillon ku on automaattinen tarkennus videossa päällä, joten siks en ikinä haluis käyttää sitä, mut vähän pakko kyllä sillon ku on aurinkoista eikä nää yhtää mitää siitä ruudusta.. :/

   Poista
 2. Sinut on haastettu! :)

  http://annasiipienkuljettaa.blogspot.fi/2015/09/liebster-award-haaste.html

  VastaaPoista