keskiviikko 13. tammikuuta 2016

343. Vuosi 2015 tiivistettynä (blogi hiljentyy)

Olen nyt tullut siihen tulokseen, että blogi hiljenee täysin. Tällä hetkellä ongelmana tämän pitämisessä on lähinnä materiaali, mitä en juurikaan saa, mutta myös aika. Lukion viimeinen vuosi lähenee loppuaan ja tossa vieressä on hirveä kasa kirjoja, jotka pitäisi tässä lukea ennen kirjoituksia. En myöskään yhtään tiedä tulevaisuudesta, mitä ratsastusharrastukselle nyt käy? Intoa olisi edelleen kirjoittamiseen, mutta ilman materiaalia, aihetta tai aikaa siitä ei tule oikein mitään.

En poista tai piilota tätä blogia - ainakaan hetkeen - koska haluan kaikkien kirjotusten olevan vielä ihan vapaasti kaikkien luettavissa. Onhan tälle kerääntynyt jo jonkin verran arvoa, kun melkein kolme vuotta olen tätä päivitellyt ja täältä löytyy mukavan helposti kaikki mahdolliset heppajutut. Ihan ekoja kirjoituksia lukiessa huomaa myös, että onhan sitä hieman kehittynyt tässä bloginkin pitämisessä vuosien mittaan.

Mutta, nyt vielä lopuksi kasataan viime vuosi tiiviiseen pakettiin. Yleisesti vuosi 2015 piti sisällään paljon mahtavia ihmisiä, hevosia, tapahtumia ja retkiä. Tässä keskityn tottakai lähinnä vain hevosiin, niiden kanssa tuli tehtyä vaikka mitä ja kehitystäkin oli havaittavissa. Vuosi oli kyllä kokonaisuudessaan todella kiva!

Blogi hiljentyy.
Suuri kiitos kaikille jotka lukivat tätä blogia!

Jatkan videoiden tekemistä Youtubeen, aina kun inspiraatio iskee. Kanavalleni pääset tästä.

----------


 Tammikuussa ratsastuskauden aloitus lähti käyntiin koulutunnilla Kertun kanssa. En ollutkaan mennyt tammalla pitkään aikaan ja vastoin odotuksiani, tunti meni yllättävän hyvin! Muuten tunteja menin Konstalla ja Cassulla. Konstalla en myöskään ollut mennyt kuin kerran aikoja sitten. Kaksi puomituntia meni ihan kivasti, kuski vaan ei osannut istua ravissa. Cassulla menin ilman satulaa ja siinä se oli kyllä ihan paras!

Tammikuussa kävin viikonloppuisin liikuttamassa myös Sahalan issikoita. Heti ensimmäisestä liikutushepasta tulikin se lemppari ja lemppari se on tuolta edelleenkin, nimittäin Dropi. Sitä liikutinkin kaikista eniten, kun se aina sattui tarvitsemaan liikutusta. Kävin myös yhdessä estevalkussa Iitalla.


 Helmikuulta ei kauheasti heppakuvia ole. Tunneilla menin Hildyllä, Lillillä, Cassulla, Ristolla ja pitkästä aikaa Iinalla. Kaikista eniten tunneista jäi mieleen eka kunnon estetunti Cassulla, kun ruuna veti välillä sellasia loikkia, että hyvä kun pysyin siellä kyydissä. Mutta mitäs toin huonoon kohtaan, heppa hyppäs kiltisti just siitä mihin toin sen. :D

Wanhojen tansseissa toimin päivällä kuvaajana ja kunnon näytöksessä olin kahviossa, en siis itse osallistunut tansseihin. Sahalassa kävin edelleen ahkerasti ja tein ihan muitakin hommia kun vaan heppojen liikutusta. Hoidin mm. vähän paria yksäriä, autoin asiakkaita lähtemään vaelluksille ja pistin issikoille pyöröpaaleista heinää tarhoihin.


 Maaliskuussa menin aluksi hiihtolomalla Vironmäellä Mitulla estetunnin, mikä menikin tosi hyvin! Muuten tunneilla menin Kertulla, paljon Lillillä ja ensimmäistä kertaa Ossilla. Eniten mieleen ovat jääneet kuun eka koulutunti Lillillä, kun vaan käveltiin melkein koko tunti työstäen heppojen jalkoja oikeisiin suuntiin ja se oli niin kiva tunti! Myös eka tunti Ossilla jäi mieleen, kun se tuli ihan puskista. En nimittäin osannut yhtään ajatella, että saisin joskus mennä ruunalla. Se olikin niin herkkä herra, että välillä ei meinannut tulla yhtään mitään.

Tää kuukausi oli ihan Lilli-painotteinen kun menin sillä estevalkun ja sekä koulu- että estekisoihin. Valmennus meni tosi kivasti, esteradalla tuli yksi kielto ja koulurata taas meni aivan surkeasti. Huonoin rata minkä olen koskaan ratsastanut. Onneksi heti kisojen jälkeen koulutunnilla meni taas paljon paremmin.


 Huhtikuu lähti käyntiin puomitunnilla Ossin kanssa ja tämä tunti oli vähän onnistuneempi kuin ensimmäinen. Muita ratsuja tunneilla olivat: Lilli, Rasmus ja Cassu. Tunti Rasmuksen kanssa on jäänyt mieleen, kun se oli vasta kolmas kerta kun menin ruunalla ja koko tunti meni vaan niin hyvin! Rasmus liikkui jotenkin paljon energisemmin, mitä sitten myöhemmin kun menin sillä.

Huhtikuussa olin jälleen Orran järjestämällä reissulla Tampereen hevosmessuille ja siellä oli kyllä kivaa, niin kuin aina! Käytiin myös parin muun ITR:läisen kanssa Suonenjoella hevostaitokisoissa ja sieltä napattiinkin mukaan kiva kasa palkintoja! Estevalmennuksen menin taas Lillillä ja tällä kertaa jarrut meinasivat olla vähän hukassa. Lillillä menin myös maastoestetreenin mikä oli tosi kivaa vaihtelua!


 Toukokuun ekana päivänä olin heti Vironmäellä kuvaamassa Nooran tuntia, kun ne hyppäsivät ulkona. Tunneilla menin Ossilla, Rasmuksella, Väiskillä, Ristolla ja Lillillä. Oikeastaan kaikki tunnit ovat jääneet hyvin mieleen. Ossin kanssa jälleen aika sähellystä. Rasmus oli ensin melko laiska, mutta lopputunnista sain esiin ihan mahtavaa ravia. Väiskin kanssa koulutunti olikin vika ja vastalaukkatehtävät onnistuivat hienosti! Lillillä lukuvuoden vika tunti meni nappiin ja siitä tulikin paras mitä olen tammalla mennyt. Mentiin vielä lopuksi kahlaamaan järveen.

Estevalmennuksen menin Artulla ja voi että kun ei pystynyt mitään muuta ajattelemaan koko valkun aikana kuin ETEEN, ETEEN ja ETEEN! Piti välissä hakea ihan pitkä raippakin kun ei kannukset tehonneet mihinkään. Mutta, kyllähän se poni sitten liikkui ja saatiin kivojakin pätkiä. Koulussa mulla oli hirveästi liikuntaa ja yksi futismatsi vitosluokkalaisia vastaan oli kyllä aivan paras!


 Kesäkuussa ratsastin vaan kerran Ranella koulua. Tunnin alussa meni vähän aikaa, että sain oman istuntani taas kuntoon ja hepan liikkumaan kunnolla, mutta lopputunti sujuikin sitten oikein hyvin! Tallilla moikkasin tottakai myös muitakin heppoja, kuten Kerttua ja Rebeä. Muuten vietin perus kesää tapaillen kavereita, leipoen, shoppaillen ja lenkkeillen koirien kanssa.


 Heinäkuussa ratsastin myös vain yhden kunnollisen tunnin, mutta vuorostaan Rautalammilla, kun olin siellä Nooran kanssa muutaman päivän. Ratsuna oli Hildy ja tunnilla kyllä huomasi, että oli taas vähän ruosteessa kun ei ollut päässyt paljoa ratsastamaan. Menin myös kerran yksärillä Grimillä ja sen kanssa meni kivasti alun totuttelun jälkeen.

Heinäkuun kohokohtiin kuului myös Espanjan matka serkkujen kanssa, mikä oli vaan niin mahtava reissu! Pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan johonkin suurempaan kaupunkiin ja meillä meni Barcelonassa oikeasti yllättävän hyvin kun löydettiin heti ekoilla kerroilla oikeisiin paikkoihin!


 Elokuun alussa kävin Nooran kanssa pitkästä aikaa Linnanmäellä. Kun koulu alkoi, niin osallistuin muutaman kaverin kanssa Kuopion väriestejuoksuun ja oltiin kaikki ekaa kertaa sellaisessa mukana. Hauskaa oli ja tuli liikuttua kunnolla ihan huomaamattaan! Kävin myös kuvaamassa Vironmäellä puistoestekisoja ja sieltä tulikin kivoja kuvia, kun sää oli ihan täydellinen.

Elokuussa ratsastin Rasmuksella, Lipposella ja Hildyllä. Lipponen oli aivan uusi tapaus ja ekan koulutunnin jälkeen en vielä tykästynyt tammaan ihan niin paljoa, mutta mukava se kyllä oli! Rasmuksella menin tunnin lisäksi estevalkun ja se meni kivasti. Elokuussa sain myös tuskailla sitä, että mulle oltiin laitettu Ossi maastoestetreeniin, mitä ei kuitenkaan sitten pidetty kun satoi niin paljon. Kieltämättä se oli pieni helpotus, koska Ossilla olisi varmasti keittänyt yli kun olisin ollut niin hermona siellä selässä.


 Syyskuu lähti käyntiin estetunnilla Lillin kanssa joka meni ihan mahtavasti! Tunti nousi helposti niiden parhaimpien joukkoon, mitä olen tammalla mennyt. Muuten tunteja menin Ossilla ja Ristolla. Peruin muutaman tunnin kirjoitusten takia. Ossin kanssa puomitunti meni taas aika penkin alle, heppa kävi ihan kuumana eikä olisi tahtonut kuin laukata. Riston kanssa taas alkoi sujumaan aina vaan paremmin, siitä olen oikeasti niin iloinen kun silloin aluksi en osannut mennä ruunalla yhtään.

Muuten syyskuussa menin taas estevalkun Rasmuksella. Tällä kertaa sitä piti patistaa enemmän eteenpäin. Kävin Vironmäellä kuvaamassa koulukisoja ja kuten nyt joka vuosi ollaan käyty, niin käytiin myös viime syksynä Rautalammin Pestuumarkkinoilla parin kaverin kanssa.


 Lokakuussa sainkin kivasti kuvia, kun Noora tuli viikoksi mun kaveriksi Rautalammille. Tunneilla menin Iitalla, Ristolla, Myyllä ja Säpillä. Iitalla oli niin kiva mennä pitkästä aikaa! Myy ja Säppi olivatkin taas ihan uusia tapauksia. Myy oli ihan mahtava poni, jonka kanssa tosin puomien ylittäminen osoittautui aika mielenkiintoiseksi. Säpissä taas oli vähän haastetta, mutta meni sekin tunti ihan hyvin. Kummallakaan en ole mennyt näiden tuntien jälkeen.

Ristolla menin ensimmäiset kisat, sekä koulua että esteitä. Koulurata meni perus tasaisesti, mutta en kyllä saanut Ristoa yhtään edes muotoon. Esterata meni oikein kivasti, uusinnassa laskin vaan vähän askelmääriä väärin. Oltiin toisia! Estevalmennukseen sain ihmetyksekseni Iitan ja oli kyllä kivaa! Tuli hypättyä korkein este minkä olen koskaan ylittänyt.


 Marraskuussa menin tunteja Lipposella, Ristolla, Lillillä ja Artulla. Lipponen oli jotenkin niin paljon paremman tuntuinen kuin ekalla tunnilla elokuussa! Menin sillä kaksi koulutuntia ja molemmat menivät oikein hyvin. Arttu oli hirrrveän laiskalla päällä eikä meinannut liikkua oikein mihinkään. Kävin taas myös Sahalassa auttamassa vaelluksilla kaverien kanssa.

Kisoja menin Lipposella koulukisat ja Ristolla estekisat. Nämä kisat jäivätkin tosi hyvin mieleen, koska sain B:n kouluradalta parhaimmat prosentit mitkä olen koskaan saanut ja estekisoissa menin ekan 90cm radan. Radalla tein aika monia virheitä, mutta oli siellä myös kivoja pätkiä. Estevalmennuksen menin yllättäen Masalla, millä en ollut koskaan mennyt. No, sehän oli kiva poni ja ainakin laukka oli ihanan säädeltävä. Korkeammissa hypyissä oli jotenkin vaikea pysyä mukana.


Heti joulukuun alussa lähdin lukion järjestämälle retkelle Helsinkiin Studia-messuille. Otin sinne kamerankin mukaan, mutta kuvasin vaan lähinnä kivoja jouluvaloja. Kun oltiin tulossa takaisin Rautalammille, niin jäin matkalla pois ja menin parina päivänä kuvaamaan Vironmäelle tunteja. Rautalammilla menin enää kaksi tuntia, Ossilla ja Ristolla.

Ja onneksi mulle laitettiin vielä nyt se Ossi, koska tunti oli kyllä ylivoimasesti paras jonka olen ruunalla mennyt! Mentiin puomeja ja tehtiin mm. laukanvaihtoja, tarkkoja siirtymisiä ja voltteja. Sain oikeasti tosi kivojakin pätkiä, vaikka heppa meinasi taas vähäsen kuumua loppua kohden. Joululomalla kävin vielä uudelleen Helsingissä serkkujen kanssa ja menin yhden tunnin Vironmäellä. Epulla koulua ja siitähän olikin jo edellinen postaus. Yleisesti meni ihan hyvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti