perjantai 7. lokakuuta 2016

Muutosten aika: Rose's Matthew

Noniin, täällä sitä ollaan jälleen! Blogi koki nyt suuren muutoksen, sillä kun päädyin tuossa kuun alussa ottamaan ponin ylläpitoon puoliksi siskoni kanssa, niin halusin alkaa pitämään jonkinlaista päiväkirjaa kaikesta tekemisistämme. Ensin ajattelin ottaa käyttöön jonkun vihkon, mihin olisin kirjoittanut kaikkea, mutta tällä hetkellä se ei onnistu sillä menin murtamaan oikean ranteeni pari viikkoa taakse päin. Sitten muistin tämän blogin olemassaolon, ja mikäs sen parempi tapa pistää kaikki tapahtumat muistiin kuin kirjoittaa ne tänne kuvien kera!


Kesällä 2016

Blogin nykyiseen päätähteen tutustuin viime heinäkuussa, kun sain töiden kautta tietoon, että tälle ponille etsittiin liikuttajaa. Irlannincobruuna nimeltä Rose's Matthew herätti kyllä heti kiinnostukseni jo pelkästään valloittavalla ulkonäöllään. Oli myöskin tosi kiva päästä taas tekemisiin irlannincobin kanssa, koska jotenkin minulla on aina ollut kiinnostusta rotua kohtaan, vaikka aiemmin en ollut koskaan edes ratsastanut irlannincobilla.

Ensimmäinen ratsastus pellolla meni vähän miten meni, hakiessa tuntumaa uuteen poniin. Sain tosin heti oikein mukavan käsityksen Masan luonteesta, se osoittautui erittäin järkeväksi 5-vuotiaaksi. Jaksoi keskittyä hyvin, liikkui vahvasti ja totteli nöyrästi ratsastajaa. Niimpä sovimme omistajan kanssa diilin ja näin sain mukavan liikutusponin. Useamman viikon kävinkin aktiivisesti liikuttamassa Masaa, otin pari kertaa kaverin Nooran mukaan sekä kerran siskokin testasi ponia. Jokainen tykkäsi ruunasta! Mentiin paljon maastossa, pellolla ja testasin ohjasajoakin mikä sujui hienosti.

Tällä videolla Masa esiintyy aika paljon.


Ylläpitoon 1.10.2016

Viikkojen aktiivisen liikutuksen jälkeen Masan omistaja kysyikin sitten, että oltaisiinko minä ja siskoni Anna kiinnostuneita ottamaan Masa ylläpitoon. Kauaa meidän ei tarvinnut pohtia asiaa, vaan pian sovittiin tapaaminen ja tehtiin päätös. Poni siirtyi meille ylläpitoon lokakuun alussa ja sopimus on voimassa toistaiseksi, mitä luultavimmin ainakin ensi kesään saakka. Saa nähdä miten kehitytään tässä talven ja kevään aikana, vai kehitytäänkö mitenkään. Meillä ei kuitenkaan ole juurikaan mitään tavoitteita, eli ihan päälimmäisenä on vain Masan mielen virkistäminen ja rento meininki.

Ensimmäisen viikon jälkeen ollaan siinä tilanteessa, että Anna on käynyt pari kertaa pellolla rarsastelemassa ja Noora on myös aina liikuttanut Masaa kun on kerinnyt. Itse en siis kykene ratsastamaan hetkeen tämän rannemurtuman takia, joten pyörin muuten vaan tallilla ja toimin kuvaajana. Noora myös ohjasajoi ja juoksutti Masan pellolla yksi päivä ja poni toimi hienosti. Ollaan tässä todettu, että Masalle vaikeampi suunta on oikea. Sinne se puskee välillä kovin vastaan ja oikean laukan nostokin vaikuttaa hankalemmalta. Suunnitelmissa olisi saada Masa maneesille liikkumaan, irtohypytystäkin ollaan ajateltu. Ponilla on nyt lähtenyt aktiivinen kunnonkohotus käyntiin, toivottavasti saadaan pikkuhiljaa tuloksia!

1.10.2016

2.10.2016

6.10.2016

5 kommenttia:

 1. Oi vitsi miten kivaa hei!! Tää on kyl sairaan kivan näkönen kaveri 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo pitihän tänneki heti palata ku on jotain mistä kirjottaa :D Masa on kyl hieno!

   Poista
 2. Ihana heppa :) ja tää blogin ulkka on hieno !

  VastaaPoista
 3. Ihana blogi Alisa 😍 ja voi tuota ponia, miten hurmaava se onkaan!

  VastaaPoista