lauantai 3. joulukuuta 2016

Hieno Masa

 Ensin vähän muuta päivittelyä. Eli se Pirkko Herdin valmennus piti olla tänään ja oltiin sinne siis menossa Masan kanssa, mutta se sitten peruttiinkin. Harmi kun olin jo niin innoissani menossa, mutta ehkä sitten joku toinen kerta. Viime tiistaina juoksutin/takaaohjastin Masan ensimmäistä kertaa yksin pellolla ja kaikki meni oikein hyvin! Pystyin juoksuttamaan ponin kaikissa askellajeissa ja se käyttäytyi järkevästi.

2.12.

Joulukuun ensimmäinen ratsastus ja sain pitkästä aikaa uusia ratsastuskuvia ja -videota Masan kanssa, kun Noora pääsi kuvaamaan. Kuvista tulikin mun mielestä tosi kivoja! Ratsastin ponin ihan kunnolla, sillä olikin nyt ollut pari vapaapäivää. Sen kyllä huomasi kun aluksi viipotettiin taas sellaista kyytiä, mutta meno rauhoittui pikkuhiljaa kunhan sain Masan keskittymään.

Masan keskittyminen 10+

Tein kahdeksikkoa jonka keskelle käyntisiirtymisiä ja välillä tein päätyihin voltteja, ihan sen mukaan miltä poni tuntui. Masa ei oikein meinannut taipua kunnolla läpi kumpaankaan suuntaan, mutta sain tehtyä hyviäkin volttejai. Hiljalleen ravi parani koko ajan kun ruuna rentoutui eikä reagoinut pohkeesta vain vauhdilla. Testasin ensimmäistä kertaa ravinlyhennyksiä Masalla. Vähän aina tahti meinasi hiipua, mutta mielestäni poni oli kuitenkin tosi hyvä sen tasoon nähden.

Tein myös muutamat peruutukset, jotta saataisiin niitä videolle. Peruutuksessa kun on tullut nyt paljonkin kehitystä! Kun aloitin sitä harjoittelemaan niin Masa pisti kovasti vastaan edestä, viskoi päätään ja otti juuri ja juuri pari askelta taakse. Harjoittelin sitten tätä aina välillä ja nyt poni peruuttaa ihan sujuvasti montakin askelta paljon pienemmillä avuilla. En sitten tiedä oliko peruutuksista niin paljon apua vai mitä, mutta ennen kun aloin tekemään laukkatyöskentelyä niin Masa ravasi tosi kivaa ravia.


Laukannostot päätin ottaa käynnistä. Oikealle tulikin yhdessä kohtaa vähän ongelmia kun Masa tarjosi useasti väärää. Nostot tulivat ihan hyvin käynnistä, mutta kun laukka oli vasen. Löytyi se oikeakin sieltä sitten ja otin muutaman puhtaan noston, jotka olivat ihan ok. Yhden kerran nostin ravista. Vasemmalle olikin sitten helpompaa ja laukka nousi oikein joka kerta yhtä lukuunottamatta.

Laukka oli molempiin suuntiin hyvää ja vaikka ajoittain mentiin vähän kovaa, niin sain otettua ponia myös kiinni ja laukattua ihan rauhassa, kuitenkin hyvässä tahdissa. Välillä vaan nauratti siellä selässä kun ruuna otti spurtteja aina tietyissä kohdissa. Loppuraveissa ratsastin Masan ensin hyvin tuntumalle, enne kun annoin sille enemmän ohjaa.


Tämä olikin vasta ensimmäinen kerta, kun ratsastin ponin näin kunnolla läpi niin, että sai jotakin materiaaliakin muistoksi ratsastuksesta. Masa oli ihan kokonaisuudessaan aika hyvä tällä kertaa, etenkin ravissa! Välillä mentiin niin kivoja pätkiä, että olisi voinut vaan ravailla vaikka kuinka pitkään. Noora otti kuvien lisäksi myös paljon videoita, joten sain väsättyä myös kunnon koosteen. Siinäpä näkyy hyvin kehitys ratsastuksen aikana. Musiikissa on vähän virheitä mutta mitäpä tuosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti