perjantai 23. joulukuuta 2016

Villi Masa

Kirjoituksissa on ollut taukoa, koska Masan liikutuksessa on ollut taukoa. Annalla on ollut kiirettä koulussa ja mä sain reiluksi viikoksi töitä, eikä 10h työaikojen jälkeen ehtinyt enää millään ratsastamaan. Tänään sitten viimein pääsin taas Masan luo ja Noora tuli mukaan kuvamaan! Saatiin sitten heti kuvia uudesta hienosta huovasta, jonka ostin Masalle vähän aikaa sitten.

Nyt kun ponilla on ollut kevyempää ja ehkä se kuntokin on johonkin kasvanut, niin jopas sillä oli virtaa tänään. Pelto on sen verran kehnossa kunnossa ja pienestä hiekkatiestä suurin osa jäässä, joten vaihtoehdot olivat vähissä. Onneksi tie oli kuitenkin sula yhdeltä kivalta pätkältä, joten päädyin menemään siinä muutaman kerran edestakaisin, sekä lopuksi ravailin vähän pellolla.


Naapurin hevoset riehuivat taas kerran, joten niitä Masa tuijotti jatkuvasti. Se liikkui reippaasti, tarjosi usein ravia vaikka piti vielä kävellä. Ravipätkät menivät myös kovin vauhdikkaasti ja laukkaankin päädyttiin jossain vaiheessa vaikka ei pitänytkään. Vähän jännitti miten kunnon laukkapätkät sitten menisivät, mutta ei poni onneksi kovin pahasti riehunut.

Laukkapätkät alkoivat aina oikein hallitusti, mutta samassa poni jo kiihdytteli ja joka kerta kun laukattiin kotoa pois päin, niin ladon jälkeen täytyi alkaa körmyilemään. Masa veti päätään alas ja loikki eteenpäin, onneksi ei kuitenkaan pukitellut. Pysyin joka kerta ihan hyvin kyydissä, mitä nyt kerran meinasin vähän lähteä kaulalle kun pidin ohjia niin tiukasti käsissä.
 


Kotiin päin ongelmana oli lähinnä vain jarrut, ne kun piti löytyä ennen tien jäistä kohtaa. Ekalla kerralla ei ihan onnistunut ja mentiin vielä aika kovaa jäällä, mutta onneksi ei käynyt mitään. Seuraavaksi sain Masan jo aiemmin käyntiin, aika kovia otteita sai vaan käyttää. Ymmärtäähän tuon kun on nyt niin kevyttä ollut. Tämä olikin vasta eka kerta kun Masa vähän riehuu ratsastaessa. :DThrowback 8.12.

Noora liikutti pitkästä aikaa Masan kokonaan itse ja niillä menikin tosi hyvin! Ne tekivät mm. erikokoisia ympyröitä, käyntisiirtymisiä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Masa sai ensimmäistä kertaa opetella laukannostoja peruutuksen jälkeen ja myös vähän laukan lyhennyksiä. Poni oli aluksi tuttuun tapaan turhan reipas, mutta Noora sai sen aika nopeasti avuille ja keskittymään. Laukannostot menivät pääasiassa oikein hyvin, vain loppuvaiheessa oli hankala saada viimeiset vasemmat laukat.

Laukka muuten oli molempiin suuntiin todella hyvää ja Noora sai sen rauhalliseksi, mutta tahdikkaaksi. Lyhennyksetkin menivät kivaksi, eikä tahti lässähtänyt mihinkään. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti