torstai 3. elokuuta 2017

Kolmas kerta puistoesteillä

Kesätunneista tokavika oli puistoestetunti. Aiemmin oltiin sovittu, että voitaisiin tällä tunnilla hypätä jotain ja olin aika varma, että mentäisiin rataesteitä, mutta suunnattiin sittenkin puistoon. Masan kanssa meille olisi ollut tosi hyödyllinen se rataestetunti, koska ei olla koskaan sellaisella oltu, mutta olihan se nyt hauska päästä taas kiinteitäkin hyppimään. Varsinkin opetuksen kanssa, kun aiemmin Masan kanssa oltiin puistossa vain itsenäisesti sekä kisoissa.

Alkuverkoissa huomasin, että ponihan oli ihan hurjan villi. Se koetti koko ajan kiihdytellä kulkien pää pilvissä, tarjosi itsekseen laukkaa ja kun ravasin kukkuloita, niin ruuna heittäytyi ihan nakkelemaan niskojaan. Se oli niin hassua, kun Masa ei ole koskaan aiemmin tehnyt yhtikäs mitään erikoista, se on semmoinen turvallisen tasainen tapaus. Mitä nyt raipasta protestoi yleensä pukilla. Mahtoi olla niin jännää kun puistossa oli nyt seurana neljä muutakin ratsukkoa!

Postauksen kaikesta materiaalista kiitokset Nooralle!

 Kun oltiin oltu jo ne pari kertaa aiemmin puistossa, niin tunnilla sain kyllä huomata jonkinlaista kehitystä. Tietenkin silloin, jos eteen ilmestyi ihan uusi este, niin poni otti tuttuun tapaan varman päälle ja kielsi ensin. Ihan sama oliko uusi este vain joku normaali tukki, tai sitten jokin erikoisempi hökötys. Useista esteistä päästiin kuitenkin heti yli ja pari sellaistakin estettä ylitettiin vaivatta, joille Masa oli molemmilla aiemmilla kerroilla kieltänyt, kuten vaalea penkkieste. Plussaa siitäkin, että hypättiin ensimmäistä kertaa tukkisarja niin, että mentiin heti yli molemmista! Aikaisemmin ruuna koetti jatkuvasti ohittaa B-osan.

 Hypättiin me puiston uusimpiin esteisiin kuuluva "huiluestekin", josta olin ensimmäisellä kerralla ajatellut, että tuota me ei varmaan tulla Masan kanssa koskaan ylittämään. Vähän poni kolautti estettä takasilla, mutta hei, yli mentiin kuitenkin ja ihan jo tokalla kerralla! Toinen vähän erikoisempi uutuus oli sohva. Lisää plussia tunnista: hypättiin hauta myös jo toisella kerralla vaikka tultiin uudesta suunnasta! Aiemmin tulin sen nimittäin toisin päin, eikä silloin meinattu sitten millään päästä yli.


Kaiken kaikkiaan oli kyllä onnistunut tunti! Vaikka Masa piti kiinni tyylistään kieltää aina uusille esteille, niin kaikista ennestään tutuista mentiin heti yli ja niitä esteitä oli monta. Poni hyppäsi kivasti eikä osuttu esteisiin kuin kerran. Masa liikkui todella reippaasti omalla moottorilla, ohjaus pelasi mainiosti eikä niitä kieltojakaan tullut koskaan kahta peräkkäin. Lopuksi mentiin tuttuun tapaan muutamia kertoja vesihaudasta läpi käynnissä ja ravissa. Siellä olikin ponille aika paljon vettä, mutta pienen pällistelyn jälkeen ruuna ravasi nätisti veden läpi molemmista suunnista.

Videolla näkyy pari hyppyä ja kun mennään vesihautaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti