torstai 10. elokuuta 2017

Miljoona paarmaa

Masan vuokraaminen päättyi mun osalta eilen, 9.8. Kuten olin suunnitellutkin, niin lopetin vuokraamisen tähän, sillä itselläni alkoi koulutus pieneläinhoitajaksi enkä ehdi tekemään töitä ainakaan riittävästi. Blogin tekstit laahaavat aika paljon jäljessä, mutta julkaisen tänne silti vielä pikkuhiljaa ne muutamat postaukset jotka olen ajatellut kirjoittaa. Masalla saan siis edelleen käydä ratsastamassa aina silloin tällöin, kun ehdin.

---------------------------------------------

Nyt vähän tekstiä viimeisestä kesätunnista Masan kanssa. Koulua mentiin paahtavassa säässä miljoonan paarman kera. Ne häiritsivät ponia melko paljon, sen keskittyminen meni saman tien jos paarma pääsi puraisemaan. Masa reagoi ötököihin kiihdyttelyn sijasta mielummin hidastelemalla ja ihan pysähtymälläkin. Toisaalta, laukoissa se sitten lähtee yleensä turhan lujaa paarmojen vaikutuksesta. Noora oli jälleen kuvaamassa ja kuvista tulikin tosi kivoja!


 Tehtiin pituushalkaisijaa, jolla voltteja molempiin suuntiin. Masa oli kovin nihkeä ajoittain, mutta taipui kivasti ja meni muutenkin aika rennosti. Treenattiin myös avoa, sekä käynnissä, että ravissa. Se oli meille ihan uusi juttu Masan kanssa ja haastavaa olikin. Sain silti aika hyvin houkuteltua ponia kulkemaan oikein. Paarmat häiritsivät välillä paljon.

Laukkatehtävä oli sellainen, että teimme käynnissä väistöä pituushalkaisijalta uralle ja uralta käynnistä laukka. Väistö oli taas hyvin nihkeää meidän osalta, niin kuin se aina on ollut. Vasemmalle onnistui huomattavasti paremmin. Laukannostot olivat molempiin suuntiin ihan hyviä. Laukka itsessään oli parempaa vasemmalle, mutta oikeallekin mentiin ihan tahdikkaasti ja siististi.


Tunti meni kokonaisuudessaan aika kivasti! Vaikka tehtiin vähän hankalia juttuja, niin saatiin niissäkin onnistumisia. Paarmoista huolimatta poni oli yhteistyöhaluinen ja teki melko nöyrästi mitä pyysin. Kolmesta koulutunnista sanoisin, että tämä oli toiseksi paras. Ensimmäinen tunti oli onnistunein, toinen tunti epäonnistunein. Silloin häiritsi remontit sun muut. Kaikkiaan oli tosi kiva olla näillä neljällä kesätunnilla ja treenailla uusia juttuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti