tiistai 28. huhtikuuta 2015

Maastoestetreeni

 Sunnuntaina keskuksella järjestettiin maastoestetreenit, mihin päätin osallistua ihan pienen pohdinnan jälkeen. Olihan se pakko päästä hyppäämään vähän maastareita täälläkin edes kerran, kun en ollut koskaan vielä noita hyppinyt juuri ollenkaan. Aion myös osallistua ensi estekisoissa derbyluokkaan, joten rataankin sisältyy sitten myös kiinteitä esteitä. Sunnuntaina kentällä oli muutama kiinteä este rataesteiden seassa, ja kaikki esteet olivat jollakin lailla vähän erikoisia. Esteiden alla oli esim. paaleja tai tynnyreitä.

 Postauksen kuvia olen joutunut muokkaamaan aika kovalla kädellä, kun sen verran kaukaa oli otettu ja kaikki ovat myös melko epätarkkoja. Ei anneta sen kuitenkaan häiritä, erottaahan noista nyt sentään ratsukon. Kiva oli saada edes jotakin materiaalia treeneistä!


 En muista enää yhtään missä järjestyksessä tultiin mitäkin, koska sen verran paljon hypättiin, joten kerron nyt ihan vaan yleisesti fiiliksistä. Yllä olevat laavuesteet olivat tosiaan eri linjoilla, joten niille piti tulla vinosti, jotta pääsi hyppäämään ne sarjana. Kun tultiin suoraan yksittäisenä, niin ylitettiin esteet hienosti, mutta sillä vinolla lähestymisellä tuli kielto aluksi. Myöhemminkin laavusarjalle tuli kielto, kun askel ei sopinut yhtään. Useampi hyvä hyppy tuli sille kuitenkin.


 Kuten kuvistakin huomaa, niin sää ei ollut ihan paras mahdollinen. Koko ajan tihutti vettä, mutta se ei tosin haitannut yhtään. Vähän piti vain ratsastaa varovaisemmin nurmialueilla. Kaksi estettä oli kentän aidoilla, toiselta pääsi hyppäämään sisälle kentälle ja toiselta molempiin suuntiin. Kentälle hypyt onnistuivat molemmilla joka kerta hyvin, mutta ulospäin tuli pari kieltoa lopuksi radalla. Ensin ohjasin vähän liian nopeasti esteelle ja toisen kerran Lilli ihan vaan possuili. Vesimatto - tynnyrisarja tultiin kaksi kertaa ja ensimmäinen kerta onnistui hyvin, mutta toisella odotin väliin vain yhtä askelta, mutta Lilli ottikin kaksi ja olin menossa aika paljon edellä hyppyyn.


 Nämä kaikki kuvat on pitkältä radalta, mikä tultiin lopuksi. Yllä olevalle muurille tuli yksi parhaista hypyistä, ja se ylittyi muutenkin joka kerta kivasti, vaikka odotin, että Lilli voisi katsoa sitä. Kentän ulkopuolella esteitä oli mm. kahdella kukkulalla tukit, minitukki ja korkeampi tukkieste, hauta, tynnyrit ja renkaat. Renkaat olikin vähän vaikeasti tien vasemmassa reunassa, enkä ekalla kerralla saanut millään Lilliä suoraan esteelle, joten otettiin kielto. Renkaiden jälkeen isompi tukkieste ylittyi kuitenkin oikein kivasti! Kentällä oli myös yksi melko kiemurainen tie, mihin kuului kolme kapeaa pystyä, yksi korkeampi pysty ja kolmas laavueste. Tämä onnistui aina ihan hyvin, mutta kapeilla laukat eivät vaihtuneet ikinä täysin oikein.

Tässä näkyy paaliesteitä ja laavu © Tiia


Yleisesti oli siis todella kivat maastaritreenit ja hypittiinhän me siellä sitten melkein kaksi tuntia, kun pikkusen venyi! Tulihan niitä kieltoja useampi, mutta useista oudommista esteistä päästiin myös hyvin yli heti ekalla kerralla, ja Lilli liikkui pääosin mukavan reippaasti. Ihan lopuksi käytiin vielä vesihaudassa vähän huuhtelemassa hevosten jalkoja, ja Lilli polskutteli menemään innoissaan.

Huomenna lähden kotiin viettämään vappua, ja seuraavassa postauksessa saattaakin esiintyä taas pitkästä aikaa Vironmäen hevosia, kun ajattelin mennä kuvaamaan perjantaina Nooran tuntia. Vieläpä kun ne taitavat mennä puistoon, jos sää vain sallii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti