torstai 26. tammikuuta 2017

Hyvän mielen poni

Tässäpä kasa kuvia, jotka Noora näpsi viimeeksi kun oli mukana kuvaamassa! Videokoosteenkin julkaisen ehkä samalta päivältä, mutta joskus myöhemmin sitten kunhan saan sen tehtyä. Masalla oli tällä kertaa ohjelmassa ihan perus kouluvääntöä, treenaamista kahdeksikolla ja kiemuraurilla kera siirtymisten ja pysähdysten. Ensin tein vähän etuosakäännöksen tapaisia harjoituksia, kehuin ponia aina paljon kun se vähänkin väisti takajaloillaan.

Laukannostoista yritin työstää teräviä, ja jälleen se onnistui aika kivasti! Saatiin muutama oikein kiva nosto, vaikka toki mukana oli niitä sekamelskoja missä vaan ajauduttiin laukkaan. Mutta ihan selvää kehitystä on tässäkin tullut. Kaiken lisäksi laukka tuntui olevan heti täysin hallinnassa ja Masa meni ajoittain hyvinkin rauhassa. Kerran se pääsi siirtymään itse raviin, mutta yllätyin miten nopeasti se vastasi takaisin pohjeapuun ja nosti laukan uudelleen.


 Mun on vaikeampi saada oikea laukka rennoksi, niin kuin muutenkin oikea on mun hankalampi suunta. Tällä kertaa laukattiin yhdessä vaiheessa rennosti myös oikealle, vasemmalle aika useastikin. Kun vakavemmasta treenistä jäi hyvä fiilis, niin annoin ponille vapautta ja ohjasin sen pitkälle suoralle. Masa innostuikin kiihdyttämään ihan kivasti ilman mitään lisäkannustusta. Laukattiin suora muutaman kerran ja joka kerta ruuna kiihdytteli, mutta ei riehunut yhtään.

Sitten vaan rennot loppuverkat ja piti vielä yrittää ottaa taiteellisia varjokuvia oranssia taivasta vasten. Saatiin pari tosi kivaa kuvaa! Lopuksi kun vietiin poni takaisin tarhaan niin katottiin jospa se innostuis seuraamaan, ja seurasihan se. Muutaman kerran se juoksi meidän perässä, vähän kyllä hölmistyneen näköisenä. Masa on nyt liikkunut melko ahkerasti melkein joka päivä, kun olen mm. juoksuttanut sitä ja ratsastellut erilaisissa paikoissa. Ehkä kirjoittelen tänne jossain vaiheessa sellaisen yleiskatsauksen ponin viimeaikaisesta liikunnasta, katsotaan.

Tässäkin on treenattavaa, kun Masa pyrkii hakemaan aika usein kuolaimen alle liian syvään muotoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti