perjantai 13. tammikuuta 2017

Kuulumisia

Kun kelit ovat mitä ovat, niin Masan liikutuskin on kovin epäsäännöllistä eikä useinkaan pysty treenaamaan kunnolla. Tälläkin hetkellä tiet ovat äärettömän liukkaita sekä pelto on aivan koppurainen, joten siellä ratsastaminen ei tee paljoa hyvää jaloille. Yhdessä vaiheessa satoi sentään ihan mukavasti lunta, vaikka pakkaslunta olikin, mutta silloin pääsin vääntämään koulua pellolle parina kertana. Kirjoittelen nyt vain huvikseni vähän enemmän kuulumisia tänne muistiin, mitään erikoisia uusia kuviakaan ei juurikaan ole.

Ekalla kerralla Masa ei suostunut miltei edes kävelemään aluksi. Sillä oli kauheasti virtaa eikä sääkään auttanut yhtään kun oli melko tuulista ja kunnon lumipyry. Pienen matkaa tiellä mennessäni ponin piti mukamas tuijotella kaikkea mahdollista, mutta pellolla se sentään ei enää säikkynyt mitään vaan tyytyi vain kiihdyttelemään. Ravi oli varmasti aika koomisen näköistä hetken aikaa. Jouduin ottamaan sitä vahvasti kiinni, koska lumen alla kuitenkin edelleen tuntui kaikki möykyt jonkin verran ja meinattiin kompuroida aina välillä. Aloin työstämään molekyylikuviota, taivuttelin ponia sinne tänne tehden välillä pientä volttikahdeksikkoa ison ympyrän sisälle. Ja kuten aina, melko nopeastihan se Masa alkoi tulemaan avuille ja keskittymään olennaiseen, sekä siihen mihin pisti jalkojaan. Ruuna tuli pehmeämmäksi suusta ja pystyin antamaan pohjeapuja ilman, että se tarjosi samantien lisää vauhtia.

Korvakuvia ja lisää korvakuvia!

Tuona kertana otin laukkaa myös vähäsen, ihan vain suurehkolla ympyrällä. Yllätyin oikeasti, miten rauhallisesti Masa liikkui heti ensimmäisestä nostosta lähtien! Se ei ole varmaan koskaan ollut kokonaisuudessaan noin rauhallinen laukkatehtävän ajan, yleensä aina ensimmäiset neljä laukkaosuutta mennään aika haipakkaa kyytiä. Nyt tuntui, että sain laukan pysymään koossa koko ajan, Masa kulki rentona ja laukkasi vahvasti. Tästä se sai lopuksi hurjasti kehuja.

Toisena kertana tein ensin lumeen suuren kentän, missä treenasin ensimmäistä kertaa puolikkaita etuosakäännöksiä joka kulmassa. Kun ollaan tehty peruutuksia nyt niin paljon, niin poni tarjosi ensin pari kertaa sitä. Yritin olla oikein pehmeä suusta, pidättäen vain nopeasti jos ruuna tarjoutui lähtemään eteen päin. Heti kun se väisti vähänkin takaosallaan, se sai paljon kehuja ja nopeasti poni teki juuri niin kuin piti. Se tosin tuntui hieman kyllästyvän välillä ja viskeli päätään. Ravissa tein suuria pääty-ympyröitä, joille lyhyitä käyntisiirtymisiä sekä pysähdyksiä. Kehitystä huomasi näissäkin todella paljon! Ensin Masa vänkäsi paljonkin vastaan pysähdyksissä, mutta lopussa - varmasti jo tehtävän arvaten - mun ei tarvinnut miltei pidättää kun vain istunnalla. Tosin, päätin tehdä pysähdyksiä vähän muuallekin, ettei poni ihan arvaillut, niin nekin sujuivat kyllä paljon paremmin kuin aluksi.


Laukkasin kahdeksikolla, vuorotellen kumpaankin suuntaan. Nyt Masa otti taas kerran kovasti kierroksia ensimmäisissä nostoissa ja kesti hyvän tovin ennen kun sain laukkaan haluamani rauhallisuuden. Vasen on ollut mulle aina vaikeampi nostaa Masan kanssa ja tälläkin kertaa nousi väärä muutaman kerran. Jonkin ajan kuluttua huomasi, miten poni alkoi jo väsähtämään. Sain tukea laukkaa kunnolla pohkeilla, mikä oli oikeastaan vaihteeksi aika mukavaa. Masa tuntui pehmeältä ja vaikka välillä laukka meinasi hieman lässähtää, niin poni kuunteli nopeasti pohkeita ja terävöityi. Oli se kyllä taas niin mukava ratsastaa!

Loppukäynneiksi käppäilen aina suurta peltoa ympäri ja Masa menee mielellään. Olen tässä vähän miettinyt, että voisi koittaa tähdätä ponin kanssa OrRan seuranmestaruuksiin, jotka tänä vuonna järjestetään kenttäkisoina! Tietysti, meillä on vielä aikamoinen määrä treenattavaa, enhän ole koskaan edes hypännyt rataesteitä ponin kanssa. Mutta aina voi yrittää ja nyt kun kevät on taas tulossa, niin maneesille kulkeminen helpottuu huomattavasti ja päästään katsomaan mitä Masa meinaa kunnon esteiden hyppäämisestä ratsastajan kanssa! 

Minttu pääsi kuvauskohteeksi yksi kiva talvipäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti