sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Kolme päivää, kolme ratsastajaa

Ensin mä ratsastin Masan viikko sitten lauantaina. Tein ensin kahdeksikkoa ja sen jälkeen kolmikaarista, jonka suoristuksissa ravilyhennyksiä. Meni jonkin aikaa ennen kun sain Masan avuille ja erityisesti oikealle taivuttaminen oli kovin hankalaa tällä kertaa. Lyhennykset auttoivat kyllä paljon, niiden avulla sain ponin avuille ja lyhennykset onnistuivat hyvin. Ongelmana oli sitten se, että Masa haki paljon ihan kuolaimen alle ollen liian syvässä muodossa.

Laukkasin pääty-ympyrällä ja aina kun sain laukan hyvän tuntuiseksi, niin jatkoin lävistäjälle. Vasemman laukan sain nopeammin hyväksi, kuten aina, mutta lopuksi myös oikealle sujui kivasti. Etenkin viimeinen lävistäjä oikealle meni oikein hienosti!


Sunnuntaina Anna liikutti Masan ja teki vähän ympyröitä sekä loivia kiemurauria joille voltteja. Masa oli rauhallinen alusta lähtien ja Anna sai sen melko nopeasti rennoksi ja keskittymään. Poni oli kuulemma yhtä hyvä molempiin suuntiin ja ravasikin hyvässä tahdissa. Välillä Masa vähän testasi, että oliko ihan pakko mutta jatkoi heti kiltisti käskystä.

Anna laukkasi molekyylikuvolla niin, että päätyihin voltit ravissa ja suuremman ympyrän kaari laukassa. Vääriä laukkoja ei noussut ollenkaan! Jotkin nostotkin olivat hyviä, sekä myös siirtymiset takaisin raviin onnistuivat. Laukkaa sai työstää aina hetken, että siihen tuli sopiva vauhti ja tahti.Masa on kasvattanut itselleen viikset talveksi. :D
Maanantaina sitten vuorostaan Noora kiipesi Masan selkään. Vuorossa oli rennompi päivä kunnon treenien jälkeen. Noora teki ensin vähän pysähdyksiä sekä peruutuksia, ja työskenteli sitten ravissa sekä laukassa erilaisilla ympyröillä ja kaarilla niin, että poni kulki hyvässä tahdissa ja keskittyi hommaan. Se oli kyllä oikeastaan kokonaisuudessaan aika rauhallinen.

Sitten Noora ravasi ja laukkasi vapaammin pellon pitkää suoraa edes takaisin. Masa meni innoissaan, tarjoten laukkaa jo ravisuorien aikana. Laukassa se kuitenkin pysyi ihan maltillisena ja lapasessa, eipä se yleensä mitään turhia riehu. Iloisesti korvat tötteröllä kopsutteli menemään lumi pöllyten!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti