torstai 4. toukokuuta 2017

C:n radan harjoituksia

 Oltiin tuossa yksi viikko parina päivänä Masan kanssa taas tunneilla pyörimässä, kun alunperin halusin treeniä koulukisoja varten. Niihin kisoihin en sitten kuitenkaan päässyt töiden takia. Mun piti ensin mennä sillä viikolla vain yhdelle tunnille, mutta sitten sainkin toiselta paikan ilmaiseksi, joten käytin tietysti tilaisuuden hyväksi.

Keskiviikko 19.4.

Ilma oli aivan ihana kun matkustettiin Nooran kanssa tallille, mentiin kunnon kevätfiiliksissä! Masakin käveli nätisti ja ylitti radan hyvin. Tunnilla tehtiin lähinnä C:n kouluradan juttuja jälleen, eli mm. pysähdyksiä radan poikki -linjoilla, neljän askeleen käyntisiirtymisiä lävistäjällä ja ravilisäyksiä. Laukattiin kuitenkin perusradan tehtävä, eli kierros laukkaa uralla. Alkutunnista tehtiin myös hetki pääty-ympyrällä ravin lyhennystä ja pidennystä.

Testasin mennä Masalla ensimmäistä kertaa kannuksien kanssa. Eipä se paljoa niistä välittänyt, aluksi vain meinattiin mennä vähän turhan reippaasti. Ravin tempon muuttelu tuntui varsinkin loppua kohden tosi hyvältä, Masa kuunteli hienosti ihan pieniäkin apuja ja kulki rennosti. Radan poikki -linjat onnistuivat pääosin hyvin, mutta pysähdyksissä ongelmana oli Masan peruuttaminen. Ei se muuta kuin välillä ottanut askeleen tai pari taaksepäin, mutta sekin on liikaa. Sain kuitenkin parannettua tätä.


 Tiesin laukkatehtävän olevan erittäin hankala sen takia, että A: Suoralla Masan laukkaa on vielä jokseenkin vaikea ylläpitää nätissä paketissa ja B: Masa tykkäsi kyttäillä melko paljon laitoja ja etenkin kulmia. Parissa kulmassa poni olikin taipunut ihan väärään suuntaan, kun se puski vahvasti sisäpohjetta päin. Muutamia kiihdyttelyjäkin tuli. Masa ei ylipäätään tuntunut kauheasti keskittyvän laukan aikana mun apuihin, se tuntui vaan olevan innoissaan siitä kun viiletettiin ympäri maneesia.

Ravilävistäjät ja niillä käyntisiirtymiset ennen laukkapätkää menivät kyllä oikein kivasti. Laukannostoissa käytin usein raippaa apuna, kun ne tulivat muuten usean raviaskeleen kautta. Yksi nosto raipan avulla oli erittäin hyvä, vaikka Masa hieman protestoikin alussa. Laukka kuitenkin tuli ilman yhtäkään raviaskelta. Noin muuten laukka tuntui siis tosi vaikealta ratsastaa, enkä saanut itseäni edes kunnolla satulaan. Suorilla meinasi tulla ravirikkoja ja päädyissä taas oiottiin vähän ja mentiin turhan lujaa.


 Lopuksi tultiin vielä muutama lävistäjä ravilisäyksellä. Ensin testailin vaan ihan vähän mitä mieltä Masa olisi taas vahvemmasta kannusten käytöstä, mutta kun reaktiota ei juurikaan tullut niin pystyin käyttämään pohkeita ihan kunnolla. Kaksi kertaa sainkin ruunasta esille edes jonkinlaista lisäystä. Varsinkin viimeinen kerta tuntui selkään kivalta eikä ravi muuttunut vain tikitykseksi. Kaiken kaikkiaan kiva ja monipuolinen tunti, missä oli paljon pohdiskeltavaa Masalle! Matkalla takaisin sama hieno sää jatkui ja reissu sujui rauhallisissa tunnelmissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti