maanantai 17. huhtikuuta 2017

Onnistuneet hyppytreenit

 14.4.
Perjantaina suunnattiin taas maneesille Masan kanssa, mutta nyt mentiin siellä ihan itsenäisesti vähän esteitä.Poni siis hyppäsi kunnolla toista kertaa elämässään ja siihen nähden meni kyllä ihan älyttömän hyvin! Anna oli mukana auttamassa ja sanoi mitä tehtäviä tulisin. Esteet olivat samalla tavalla kuin viime viikolla kun olin Mitulla hyppäämässä, joten tein samoja tehtäviä kuin silloin. Ainoa ero oli, että esteiden joukossa oli myös kaksi erikoisestettä: portti ja lankku. Masa ei ollut aiemmin hypännyt mitään erikoisesteitä.


 Erikoisesteet Masan täytyi tarkistaa ja niille tuli ensin kiellot. Portille tuli useampikin, mutta sitten aina kun pääsin yli, niin sen jälkeen molemmat ylittyi sujuvasti. Kaikki muut esteet ylitettiin heti reippaasti - okserikin, vaikka estevalkussa ei päästy siitä millään yli. Myös vaikka tulin erikoisesteille eri suunnasta, niin mentiin heti yli. Poni tuntui muutenkin koko ajan hyvin reippaalta ja loikki innokkaasti pikkuesteitä.

Masa vaihteli aika kivasti laukkoja esteiden päällä ja muutenkin, eteenpäinpyrkimyksessä ei tällä kertaa ollut mitään ongelmaa. Silloin valkussa kun ruuna oli kovin nihkeä ratsastaa koko ajan. Nyt hieman mutkikkaammat neljän esteen radat onnistuivat oikein kivasti, mitä nyt kerran en kääntänyt riittävän tiukasti ja tultiin portille niin vinosti, että sille tuli kielto. Kuuden askeleen okseri-pysty -linja meni kerran erittäin hyvin, harmi kun se ei ole kokonaan videolla. Toinenkin kerta meni kivasti, mutta vaikka tultiin hyvään paikkaan pystylle niin Masa kolautti puomin alas. Hyvä, että poni teki vähän omiakin virheitä, niistähän se oppii.


Muutenkin poni kolautti pystyllä aika usein etukavioillaan, mutta kerran se vain sitten putosi. Tosin, toisinaan Masa oli kovinkin varovainen, kuten tuon kuvan oikeasta yläkulmastakin huomaa.. Se lähti välillä myös yllättävän kaukaa hyppyihin, joten mitenkään kovin herkästi se ei ottanut kieltoa. Näissä hypyissä mulla olikin välillä vaikeuksia päästä kunnolla mukaan, kun olin satulassa kuitenkin koko ajan varautunut kieltoihin. Poni osaa tehdä ne niin nopeasti, että siinä saa keskittyä pitämään itsensä satulassa. Koetin aina auttaa ponnistuspaikkojen kanssa, mutta en välillä itsekään nähnyt niitä ja ihan hyvää opetustahan sekin, kun ruuna sai sitten itse pohtia miten nostelee jalkansa päästäkseen toiselle puolelle.

Nämä hyppytreenit menivät kokonaisuudessaan todella hyvin! Masa teki mun kanssa innokkaasti töitä ihan loppuun asti, tehtävät menivät pääosin hyvin sujuvasti ja hypeltiin ekaa kertaa vähän erikoisempiakin esteitä. Radalla parilla esteellä oli jo vähäsen korkeuttakin, kun okseri oli 65cm ja pysty 70cm. Tälläisistä treenikerroista saa niin paljon motivaatiota jatkoon! Keskiviikkona ollaan mitä luultavimmin menossa taas Vironmäelle koulutunnille.

Videolta näkyy kaikki muu, paitsi ekat hypyt portille ja lankulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti