tiistai 20. kesäkuuta 2017

Raviväistön alkeita

Kesän aikana olen menossa Masan kanssa ainakin kolmelle irtotunnille Vironmäelle. Ensimmäinen niistä oli tuossa torstaina 15.6. Sitä ennen oli satanut kauheasti useamman päivän, mutta kerrankin just oikealle päivälle tuli mitä parhain sää! Päästiin siis menemään koulukentällä, missä ei kosteuden takia edes pölissyt yhtään.

Tunnin tehtäviä olivat: pysähdykset käynnistä ja ravista, peruutus, ravissa takaosan väistö ulos, nostoja ravista sekä käynnistä + pääty-ympyrän suljetun puolen laukkaaminen. Alkuun kesti hetki, ennen kun sain Masan pohkeen eteen, mutta se oli kuitenkin heti melko reipas. Pysähdykset onnistuivat hienosti istunnalla, niitä kun ollaan treenailtu niin paljon. Peruutuksissa poni vänkäsi välillä vastaan, mutta nekin paranivat kyllä koko ajan huomattavasti. Ensin kun asteltiin nihkeästi taakse ja vinoon, niin lopuksi päästiin ihan melko tasaiset neljä askelta suoraan.

 Kuvista kiitokset Jennille!

Väistöt ravissa olivatkin sitten ihan uusi juttu meille. Masa oli kuitenkin todella yhteistyöhaluinen ja olin saanut sen jo ennen väistöjä hyvin avuille. Ensin meni pari kertaa, ennen kun aloin saamaan tarpeeksi sisäpohjetta läpi, mutta sen jälkeen saatiin kommenttia, että hyvin menee. Kunhan muistin pitää ohjastuntuman ihan pehmeänä kuolainta liikutellen, niin Masakaan ei jännittynyt ja mentiin tosi nätisti. Ruuna kulki tässä vaiheessa reippaasti omalla moottorilla ja ravi tuntui todella hyvältä selkään! Ponin turpa tuppasi vain tippumaan kovin usein liian alas, joten yritin saada sen takaisin ryhdikkäämmäksi ulkokättä nostamalla.

Laukkatehtäväkin oli meille siinä mielessä uusi juttu, että en ole koskaan laukannut Masalla aina vain noin lyhyttä pätkää, kuin puolikas ympyrä. Pellolla kun laukka muutenkin leviää niin paljon helpommin. Laukkaosuuden lyhyys ei kuitenkaan tuottanut juurikaan ongelmia, kunhan olin vain nostamassa laukan riittävän ajoissa. Käynnissä meni taas hetki, että sain tehtyä nostoista terävämpiä, mutta tällä kertaa niitä tosi hyviä nostoja tuli useampikin! Ennen kun se on ollut niin hankalaa, ja terävät nostot käynnistä ovat jääneet ehkä siihen yhteen. Ravinostoissa ei ollut ongelmaa.


Masa laukkasi muuten aivan ihanasti, etenkin vasemmalle. Se ei turhia innostunut laukkaamisesta, niin kuin aiemmilla tunneilla, vaan pysyi hyvin avuilla ja kulki rauhassa. Huomattiin, että oikealle nostot olivat selvästi hankalampia. Yksi vääräkin nousi siihen suuntaan. Sekin kuitenkin parani ihan jo parin laukkapätkän jälkeen, ja sitten mentiin melkein yhtä hyvin kuin vasemmalle. Lopuksi vielä ratsastettiin eteen-alas loivilla kiemuraurilla. Kaikkiaan tunti oli tosi jees ja siihen päälle vielä täydellinen ilma, joten lähdettiin taapertamaan takaisin kotia päin erittäin hyvällä fiiliksellä!


2 kommenttia: