torstai 22. kesäkuuta 2017

Sunnuntaitreeni

Sunnuntaina Noora kiipesi pitkästä aikaa Masan kyytiin. Ensin meillä oli suunnitelmissa ottaa jotain vähän hienompia kesäisiä kuvia ponin kanssa, mutta sää ei sitten ollutkaan enää yhtään niin kesäinen, kuin se oli edellisenä päivänä ollut. Jätettiin kuvailu sitten paremmalle päivälle, jos sellaisia tässä nyt sattuisi tulemaan..

Noora ratsasti siis ihan normaalisti pellolla kunnon koulutreenin ja teki erilaisia ympyröitä, pysähdyksiä, peruutuksia, käyntiväistöjä, ravilisäyksiä sekä laukkaympyröitä. Ensin Masa tuntui kuulemma jotenkin kauhean hitaalta käynnissä, mutta kyllä poni terävöityi siinä sitten pikkuhiljaa. Sen jälkeen se tuntui liikkuvan ihan reippaasti eteen kaikissa askellajeissa. Masalla oli harjassa Nooran väsäämä hieno kaksoisletti, niin harja pysyi pois tieltä hiostamasta.


 Kaikki mitä Noora teki, meni aikalailla hyvin. Mitä nyt peruutuksissa ja väistöissä Masa oli toisinaan melko kuuro avuille pistäen vähän vastaan, tyypillisesti. Kyllä se otti hyviäkin väistöaskeliak aina välillä. Noora laukkasi aika paljon ja pitkää neljän ympyrän tehtävää. Laukat menivätkin ajoittain tosi hyvin! Masa polki hyvin takajaloillaan ja laukka oli voimakasta. Vasempaan suuntaan poni kulki myös rennosti pitkiä pätkiä. Oikealle se oli taas selvästi jännittyneempi, mutta siihenkin suuntaan tuli hyviä pätkiä. Tuota vaikeampaa oikeaa laukkaa pitää vaan edelleen treenailla ahkerasti!

Välillä Noora antoi ruunan laukata vapaammin, mutta ei tuo näyttänyt siitä erityisemmin innostuvan. Tosin, se oli silti vähän hankala saada nopeasti kiinni vaikka ei kovaa mennytkään. Sitten vain kevyet loppuhölkät pitkällä kaulalla ja sen jälkeen käytiin käppäilemässä tiellä. Siellä meni hyvin ja poni pääsi sitten pesun kautta takaisin laitumelle.
 
Lopussa poni sai viilettää vapaammin!

 Laitumella hepat ovat olleet aina kovin tylsiä, kun olen koittanut kuvailla niitä. Kun ne päästettiin vihreälle, ei kumpikaan ottanut edes yhtäkään raviaskelta. Nyt ratsastuksen jälkeen koitettiin vähän saada niitä innostumaan, mutta eipä nuo ottaneet kuin yhden kunnon spurtin. Muuten tyydyttiin vain laiskaan hölköttelyyn. Viime kesänä kun Masa veti välillä kunnon loikkia ja pukkeja laitumella.. No saa nähdä sitten kun ne pääsevät toiselle laitsalle.

Ja niille jotka ovat selanneet postausta tänne asti...
... oikein hyvää juhannusta!

Toistensa vastakohdat :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti