tiistai 25. marraskuuta 2014

Estevalmennus 24.11.

Eilen olin jälleen Antti Jauhiaisen valmennuksessa, mutta tälläkertaa ratsuna oli Väiski. Eilen Tiian kanssa päästiin ajoissa kokeesta ja siinä pitikin vain tappaa aikaa hyvän tovin, koska ei jaksanut enää lähteä toiseen suuntaan kämpälle. Ostettiin ruokaa ja mentiin heti tallille ja maneesitupaan, kun ensimmäinen tunti alkoi klo. 15.30. Vasta jossain varttia vaille viisi lähdin hoitamaan Väiskiä ja ruuna olikin tosi puhdas, joten eniten aikaa meni vain hännän selvittämiseen.


 Olin juuri yksi päivä miettinyt, että olisi kiva mennä ainakin sarjaa, koska kisoissa sarjan B-osalle tuli se kielto. No, juuri sitähän me sitten mentiinkin ja oikein nelossarjaa. Aluksi kuitenkin ravailtiin itsenäisesti molempiin suuntiin ja laukattiin kaikki samaan aikaan. Esteitä rakennettiin siinä samalla ja Väiskistä se oli tosi jännittävää. Jokaista puomia, mitä kannettiin, piti yrittää vähän katsoa. Ympyröillä laukka sujui parhaiten, pitkillä sivuilla mentiin turhan lujaa.

Tein taas estejärjestyksen maneesissa helpottamaan harjoitusten hahmottamista. Aluksi tultiin verkkahypyiksi yksittäisenä sinistä ja vihreää pystyä. Ensin vasemmalta sinistä, sitten oikealta vihreää. Siniselle hypyt onnistuivat ihan hyvin, mutta laukan kanssa oli välillä ongelmia ja kerran tultiin melkein ravilla. Vihreälle eka hyppy läheltä ja toinen taas hieman kaukaa.


 Sitten yhdistettiin molemmat esteet ja lähdettiin katsomaan mikä askelmäärä kenellekin sopii väliin. Siihen suurimmalla osalla tuli viisi, mutta Väiskillä on sen verran isoa se laukka, että tultiin neljällä. Ensimmäisellä yrityksellä tosin ei päästy edes sinisestä esteestä yli, kun Väiski lähti ohittamaan sen. Mun kaarre levähti vähän, joten varmaan tästä syystä ohitus. Toisella kerralla se neljäs askel jäi jo liian lähelle, vaikka kuinka yritin istua laukkaa lyhyemmäksi. Viimeiseltä pystyltä otettiin siksi puomi mukaan.


 Lähdettii sitten tulemaan sarjaa, missä oli ensin vain perus kaksi estettä. Väliin kaksi askelta ja onnistui pientä kiemurtelua lukuun ottamatta ihan hyvin. Sarja vaihtui kolmoissarjaksi ja se onnistui tosi hyvin, itse lähdin vikalla esteellä hitusen liian aikaisin hyppyyn. Väiski oli kuitenkin hieno! Kun sarjaan ilmestyi sitten neljäskin este, tuli meillä vähän ongelmia matkaan.

Ensin ohitettiin se neljäs este, vaikka aluksi tuntui, että tultiin siihen hyvin. Seuraavalla yrityksellä ohitettiin kuitenkin jo kolmas este. Yritin suoristaa Väiskin vasemmalle, mutta en saanut oikeaa puolta läpi ja sieltä sitten ohitettiin este. Kesti jonkin aikaa, että sain ruunan pysähtymään, ja siitä sitten jatkettiin kolmannelle yritykselle. Tällä kertaa ylitettiin kaikki esteet hienosti ja kehuin Väiskiä.


Toisella kerralla en saanut askelta sopimaan ekalle esteelle ja otettiin se alas, kaikki muut ylitettiin hyvin. Vikaan kertaan oon tosi tyytyväinen, kun sain ratsastettua ekalle hyvän tien, päästiin kaikki esteet keskeltä ja puhtaasti. Viimeiseksi tultiin vielä keltaiselta okserilta sarjan A-osalle, eli sinivihreälle. Pystyn tielle piti ratsastaa tarkasti ja ensin en tässä onnistunutkaan, kun sisäpuoli petti jälleen ja mentiin esteestä ohi.

Aina ohitusten jälkeen en jotenkaan saanut yhtään niin nopeasti pidätteitä läpi, kun olisin halunnut. Lähdettiin siitä sitten tulemaan uudestaan ja tälläkertaa onnistui hyvin viidellä askeleella. Sinivihreältä ei vain laukka vaihtunut oikeaksi. Toisella kerralla tuntui, että olisin saanut laukan tarpeeksi lyhyeksi kuuteen askeleeseen. Yritin kovasti mahduttaa sen kuusi, mutta homma vähän levähti välissä ja viimeinen jäi töpöaskeleeksi.


Aika alkoikin jo loppumaan ja päätettiin harjoitukset tähän. Valmennus meni tosi nopeesti, mutta ehdittiin me kuitenkin harjoittelemaankin aika paljon. Eniten tykkäsin ehdottomasti sarjasta, koska siinä mulla oli treenattavaa ja onneksi tultiinkin sitä eniten. Väiski oli oikein hyvä, mä en taas välillä ihan osannut ratsastaa sitä. Pitäisi itse olla nopeampi ja varoa tarkemmin, ettei varmasti jää suuhun kiinni. Yleisesti olen kyllä tyytyväinen ja etenkin hevoseen!

Kuvista ja videoista suuri kiitos Tiialle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti