lauantai 8. marraskuuta 2014

Innaria ja avojaMaanantaina mulla oli listassa taas Risto, niin kuin olin vähän arvannutkin. Vuorossa oli puomitunti ja harjoiteltiin istuntaa innariväleillä olevilla puomeilla, joita nostettiin sitten vähän. Nyt en laittanut kannuksia jalkaan ollenkaan ja menin vaan raipan voimalla. Alkuverkaksi tehtiin jälleen ympyröitä ja tultiin sitten puomeja suoralla linjalla.

Puomit oli nostettu vinosti, ja ekalla kerralla Risto ei meinannut edes huomata, että ne eivät olleet maassa. Seuraavilla kerroilla sain sen kuitenkin tarmokkaammaksi. Sitten puomien jälkeen sai tehdä laukkasiirtymiset, jotka onnistuivat paljon paremmin mitä olin ajatellut.

 

 Lähdettiin tulemaan vuorotellen niitä puomeja keskiympyrällä kaarevalla uralla laukassa. Mä en ehtinyt niin hirveästi keskittyä istuntaan, kun piti saada Risto kulkemaan eteenpäin. Raipalle oli kyllä käyttöä, eikä sekään välillä tuntunut auttavan yhtään. Ekat kerrat eivät siis oikein sujuneet kun tultiin alitemmossa.

 Sitten sainkin mennä täysiä ympäri maneesia, että sain Riston oikeesti eteenpäin ja sehän toimi hyvin! Lopputunnista ruuna liikkui oikein kivasti ja sain askeleet osumaan usein puomeille, jotka nostettiin kavaleteiksi. Loppuverkassakin ruuna liikkui mukavan letkeästi eteenpäin.

 Ristokuvat © Aino & Veera

Onneksi sain nyt Riston heti epäonnistuneen tunnin perään, että sain sen kanssa jotain onnistumisiakin sentään! Ruuna oli tosi kiva sitten kun se liikkui, mutta kun mulla menee niin kauan, että saan sen liikkeelle eikä varmasti näytä hirveän kauniiltakaan kun raipan kanssa pitää hutkia. Tunnista jäi kuitenkin siis hyvä fiilis, etenkin siitä lopusta!

Sitten keskiviikkona meillä oli pitkästä aikaa koulutunti, tai ainakin tuntui, että siitä oli tosi pitkä aika kun mentiin viimeeksi koulua. Mulle luki listassa Hildy ja oli niin kiva päästä menemään tammalla taas pitkästä aikaa! Mun piti mennä pesemään sen jalat, niin kuin melkein kaikkien muidenkin, joten pesarit olivat varattuina. Siksi tulikin aika kiire ja oltiin maneesissa myöhässä. 

 Osa kuvista toiselta tunnilta

 Tunnin aiheena oli avot, enkä yhtään muista milloin olisin viimeeksi mennyt niitä. Rautalammilla en kai kertaakaan, eli sitten se olisi viime syksynä Kertulla Vironmäellä! Hyvin muistissa ne toki oli, onhan avot kuitenkin paljon helpompia kuin sulut. Tultiin oikeastaan koko tunti tota tietä, mikä näkyy alhaalla. Alkuverkoiksi vain ravattiin ympyröillä ja ajateltiin jo siellä hepan etupäätä vähän sisälle.

Ensin tultiin volttitietä kokonaan käynnissä. Avot oli ensin oikealle, mikä on Hildylle paljon vaikeampi suunta. Onnistuin kuitenkin heti aika hyvin ja tamma myötäsi oikealle. Sitten piti saada vielä takapääkin paremmin mukaan taivutukseen ja taisi sekin sitten onnistua, kun ainakaan ei saatu enää mitään kommenttia siitä.


Tultiin sitten avot vielä käynnissä, mutta voltit ravissa. Hildy ei alkanut edes kiirehtimään avoissakaan, se kun aika usein tuppaa tekemään niin. Siirryttiin pian kokonaan raviin ja edelleen sujui hyvin, Hildy taipui oikealle vieläkin oikein hyvin. Lisättiin sitten laukannostot toiselta voltilta ja sai laukata niin pitkälle kuin pystyi.

Laukkapätkät olivat niin lyhyitä, että en ehtinyt saada niistä mitään erikoista irti, mutta avoihinhan sitä eniten keskityttiinkin. Sain parannettua nostoja kyllä, kun ensin Hildy meinasi arvailla ja kiirehtiä niissä, sekä puskea lapa edellä voltilta. Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin ihan kaikki toisinpäin, aloittaen käynnistä.


Vasen suunta oli vielä helpompi kun se oikea, koska se oli Hildyllekin helpompi suunta. Sain tultua joka kerta tosi hyvin ja sitten siirryttiinkin jo loppuraveihin. Hildy tuntui oikein hyvältä selkään ja kulki rennosti. Oikealle piti taas hakea vähän enemmän asetusta ympyröillä, mutta tuli sekin sieltä paljon helpommin kuin alkutunnista.

Seuraavaksi postausta onkin tulossa sitten maanantain estevalmennuksesta! Ensin oli vähän epäselvää, olisinko menossa Lillillä vai Iitalla sinne, mutta nyt hevoset on päätetty ja sain Iitan. Veli tuli muuten keskukselle takaisin yksi päivä! Sillä oli siis jalkaongelma, mistä on nyt toipunut. Ruunalla menin vain yhden estetunnin viime syksynä.

 Ajattelin myös, että voisin tälläkertaa tehdä adventtikalenterin joulukuussa, koska koko kalenteriin ei riitä mitenkään aika. Siis jos teillä on jotakin postaustoiveita, niin laittakaa toki kommenttia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti