perjantai 21. marraskuuta 2014

Tykinkuula & hieno Väiski

 Toivekuvapostaukseen

Nyt on siis koeviikko meneillään, minkä takia sain tuntipostauksen tehtyä vasta tänään. Kokeet jatkuvat vielä ensi tiistaille, minkä jälkeen tulee sitten postausta jälleen estevalmennuksista. Sellainenhan on taas maanantaina ja tälläkertaa mä menen sinne Väiskillä.

Kummaltakaan viikon tunnilta ei ole kuvia, johtuen eniten varmaankin koeviikosta. Postausta saakin tälläkertaa elävöittää kännykkäkuvat lähinnä Iitasta. Maanantaina mulla oli koulutunnilla taas Hildy ja mentiin hoitamaan hevosia suoraan HTH-tunneilta mitkä pidettiin maneesituvassa. Tunnilla tehtiin ensin puolikkaita etuosakäännöksiä kulmissa.


Aluksi Hildy pääsi aina vähän hiippailemaan eteenpäin, kun mulla ei ollut ulkopohje tarpeeksi napakkana. Kun sain tämän korjattua, niin parani huomattavasti ja saatiin tehtyä ihan hyviä käännöksiä. Sitten tehtiin vähän väistöä pitkille sivuille. Uran sisäpuolelta ihan loivasti uralle ja takaisin.

Tehtiin väistöä käynnissä ja ravissa. Hildy toimi molemmissa kivasti ja selkään ainakin jotkut väistöt tuntuivat hyviltä. Lopuksi tehtiin väistöä vielä pituushalkaisijan alussa. Riippuen väistön suunnasta, niin piti nostaa aina vastakkainen laukka. Hevonen piti saada siis nopeasti täysin suoraksi.

Iitan iloinen ilme. Rapsutteli se yhdessä vaiheessa kovasti takaisin.

Väistöosuudella Hildy oli oikein kiva ja tuntui ainakin hyviltä raviväistöiltä. Se laukannosto sitten muuttui joka kerta aina vähän energisemmäksi. Lopuksi tamma lähtikin kuin mikäkin tykinkuula ja oltiin jo hetkessä C-päädyssä missä olisi pitänyt saada ravi. En oikein meinannut saada laukalle tilaa, kun meitä oli kuitenkin seitsemän tunnilla. Niimpä pari laukkapätkää jäi poiskin ja silloin oli pidättelemistä, vaikka edessä olikin joku eikä oltaisi edes päästy laukkaamaan. Hildy olisi silti ollut niin kovasti menossa. Väistöt olivat kuitenkin joka kerta aika jees.


Sitten keskiviikkona meillä oli myös koulua. Oikeasti meillä olisi siis viime viikolla ollut estetunti, mutta tunnit olivatkin menneet sekaisin, joten nyt oli enemmän koulua putkeen. Mua ei edes haitannut, koska aina niitä jaksojakin tulee milloin vain hypätään tosi paljon.

Mulla oli listassa Väiski, kaikilla valmennuksiin tulevilla olikin ne hevoset millä menee sitten siellä. Tunnilla alkuverkoiksi ympyröitä ja pitkille sivuille tosi loivat kiemuraurat, että sai asetukset läpi molempiin suuntiin. Väiski tuntui aika rauhalliselta, mutta onneksi mulla oli raippa, millä vähän herättelin ruunaa.

Väiski ei tahtonut yhtään poseerata.

Sitten mentiin hetki ihan vain käynnissä voltteja, otettiin jalustimet kaulalle ja tunnusteltiin tarkasti omaa istuntaa. Sitä, mitkä jalat hevosella liikkuu mihinkin aikaan ja miten lantiolla täytyy myödätä. Tai tarvitsiko voltilla jotenkin muuttaa istuntaa hevosen mukaan. Jatkettiin samaa ravissa ja pääsin istumaan Väiskin liikkeisiin hyvin.

Tehtiin ravi-käyntisiirtymisin tiheään tahtiin ja ne tuntuivat paremmalta koko ajan. Otettiin sitten jalustimet takaisin ja aloitettiin tulemaan laukkatehtävää. Se meni niin, että tehtiin pitkien sivujen volteilla edelleen ravi-käynti siirtymisiä ja pituushalkaisijalla tötteröiden välistä nostettiin laukka. Piti nostaa eri laukka kun mistä suunnasta oli tullut.


Varsinkin istuntaharjoituksen jälkeen Väiski oli tosi mukavan tuntuinen koko lopputunnin. Laukannostot tuntuivat teräviltä, laukka pysyi hyvin yllä ja siirtymisissä raviin Väiski ei painanut kädelle, mitä se aika helposti tekee. Kuulemma istuinkin hyvin laukassa ja sain jonkun ahaa-elämyksen. En vaan tiiä missä vaiheessa sen sitten olin saanut, mutta kieltämättä laukat tuntuivat aika hyviltä.

Kun pari vikaa kertaa laukka piti jatkaa päädyn läpi, niin homma taas vähän levähti käsiin. Nosto onnistui edelleen hyvin ja pääsin istumaan laukkaan, mutta kun päästiin päätyyn niin joko oikaistiin tai siirryttiin raviin liian aikaisin. Tosin, oikealle pari kertaa onnistui oikein hyvin, mutta vasemmalle oli haastavampi.


Viimeisellä kerralla sain vasemmallekin laukan paremmin. Kysyin vielä, että tulisinko vielä kun osa ravasi jo, mutta ei mun tarvinnut kun siinä olisi vaan tarvittu jotain pientä hienosäätöä. Hevonenkin oli kuitenkin ollut niin kiva, että siihen oli jo hyvä lopettaa. Väiski kulki tosi rennosti loppuravitkin. Sen olisi pitänyt jatkaa, mutta ratsastaja ei ilmaantunut paikalle, joten vein ruunan talliin ja hoidin sen pois.

Väiskillä siis olisi sitten tarkoitus lähteä vähän hyppimään ensi maanantaina. Vähäsen mietityttää, että miten selvitään varsinkin jos tarkoitus olisi tulla jotakin kääntötehtäviä. No, siinähän sitä oppii ja ainakin olisi kiva koittaa hypätä sarjaa, kun se ei onnistunut kisoissa ekalla kerralla.

Iitan harjaakin pitäisi taas nyppiä ennen mestaruuksia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti