perjantai 28. marraskuuta 2014

Laukanvaihtoyrityksiä

 Huomenna lähteekin sitten taas kisaviikonloppu käyntiin ja estekisojen lähtölistat ovat jo selvillä. Lähden Iitalla 11:sta ja lähtijöitä 80cm luokassa on 18. Kisat alkavat huomenna yhdeltä, sunnuntaina koulukisat alkavat sitten jo kymmeneltä. Viikonlopuksi siis taas rutkasti ohjelmaa, mistä postausta sitten ensi viikon puolella. Joulukuukin on taas ihan kohta ja tänne alkaa ilmestymään vähän enemmän erikoispostauksia!

 Rasmus
Keskiviikkona menin piiitkästä aikaa Rasmuksella! Ruunalla olinkin mennyt vain yhden tunnin aikaisemmin, joskus yli vuosi sitten. Oli siis tosi kiva päästä menemään silläkin, varsinkin kun muistin, että se olisi ollut ihan erilainen. Tunnista ei ole kuvia, joten koitan kertoa vain lyhyesti ja ytimekkäästi. Postauksen kuvat näpsin eilen kun olin kuvaamassa Tiian tuntia.

Tunnilla siis treenattiin pitkää laukkatehtävää, missä yhdessä kohtaa myös laukanvaihtoa puomin avulla. En ollut tehnyt niitäkään taas hurjan pitkään aikaan ja viimeeksi kai Vironmäellä Epulla, millä ne ovat suhteellisen helppoja. Ainakin jos oikein muistan, niin ruuna teki silloin ne vaihdot usein ihan automaattisesti itse. Tunnilla ravissa tehtiin vain ympyrät päätyyn ja toiselle pitkälle sivulle loiva.

 Lilli

 Lopputunti mentiinkin sitten vuorotellen laukkatehtävää uran sisäpuolella, kun muut kävelivät uralla. Siihen kuului pitkä, koko pitkän sivun mittainen suora, missä oli yksi puomi. Siltä kaarrettiin vinolle puomille joka oli keskellä, ja siitä tehtiin ympyrä vastakkaiseen suuntaan. Vinolla puomilla tehtiinkin laukanvaihto ja jatkettiin sitten ympyrän jälkeen suoraan päätyyn.

Rasmus liikkui reippaammin, mitä muistin, että se liikkuisi. Toki vauhti alkoi tunnin mittaa hyytymään, mutta ei ihan hirveästi. Suora linja onnistui aina ihan hyvin, mutta vinolla puomilla en onnistunut vaihtamaan laukkaa kuin kai kerran. En saanut ruunaa suoraksi, en johtanut kunnolla tai olin muuten vaan hidas. Tehtiin samaa tehtävää myös mahdollisimman pienillä teillä ja sillon mulla oli taas aivot vähän hukassa, kun en muutamaan kertaan muistanut oikeesti kääntää pieniä teitä.

 Veli

Tunti ei siis oikeastaan mennyt mitenkään kummoisesti, mutta mukavan tasaisesti kuitenkin ja Rasmus oli kyllä paljon kivempi mitä muistin. Ruunalla voisi olla kiva mennä joku koulutunti. Se oli mukavan herkkä suusta ja liikkuikin pääosin oikein hyvin. Noita laukanvaihtojakin olisi niin kiva harjoitella enemmän. Kyllä ne suokit vaan on parhaita ja vie voiton tuolla keskuksellakin! Jos teillä on postaustoiveita, niitä voi edelleen laittaa ja toteutan ne sitten myöhemmin joulukuussa. Myös toivekuvapostaukseen otan edelleen ehdotuksia vastaan. :)

Tallikissa Siru

2 kommenttia:

  1. Sut on haastettu!
    http://elamaaomanhevosenkanssa.blogspot.fi/2014/12/174-luukku-1-uusi-talvinen-haaste.html

    VastaaPoista