torstai 22. tammikuuta 2015

3 x 8 esteen rata

 Maanantaina oli se Antti Jauhiaisen estevalmennus, mihin sainkin ratsuksi Iitan! Menin silloin sen ihan ensimmäisenkin valmennuksen Iitalla ja viime valkun menin Väiskillä. Tällä kertaa päätehtävänä oli ratsastaa kahdeksan esteen rata kolme kertaa peräkkäin putkeen, eli yhteensä 24 hyppyä. En koskaan ollutkaan mennyt tämän tyylistä harjoitusta, joten oli oikein kiva kokeilla. Illan mittaan pakastui kokoajan aika reippaasti, mutta Veera oli ihana ja tuli ottamaan videoita. Ratsastaessa ei tullut yhtään kylmä missään vaiheessa.
 

 Tehtiin itsenäisesti alkuverkat ravissa ja laukassa, Iita tuntui oikein reippaalta. Käytiin ensin kaikki radan esteet ja tiet läpi. Aloitettiin tulemalla yksitellen safety ja vesimattoeste, mitkä näkyvätkin molemmat ylemmässä kuvassa. Safetylle tulin joka kerta vähän lähelle, mutta vesimatolle tuli oikein kiva hyppy. Tultiin vielä valkovihreältä okserilta sarjalle, mihin mun osalta tuli sujuvat viisi askelta, sekä mustavalkoiset esteet joiden väliin tuli neljä. Ensimmäisellä kerralla mahdutin juuri ja juuri kuudennenkin askeleen ennen sarjaa kun laukka ei edennyt tarpeeksi, mutta toinen kerta meni sujuvammin. Mustavalkoiset esteet ylittyivät kivasti ja okserilta jatkettiin vielä safetylle, mikä ylittyi myös hyvin.


 Sitten olikin vuorossa enää se rata. Sillä aikaa kun joku teki omaa suoritustaan, niin muut työskentelivät itsenäisesti. Mä ravasin kaikenlaisia ympyröitä ja yritin saada jarrutkin nopeasti läpi pysähdyksillä, mutta aina ne tahtoivat venyä jonkin verran. Lähdin radalle kolmantena. Ihan ensimmäinen hyppy sinivihreälle okserille tuli lähelle, mutta siitä eteenpäin hypyt osuivat hyvin kohdalleen mustavalkoiseen pystyyn asti. Siihen ei askel sopinut taas niin hyvin, mutta loput kaksi estettä ylitettiin hienosti. Laukka oli vähän sekavaa jossain kohdissa, kuten sarjalle tultiin ristilaukalla ja mustavalkoisen pystyn jälkeen en ohjannut Iitaa ihan tarpeeksi vasemmalle, joten pari askelta tuli oikeaa laukkaa.


Sitten lähdettiin toiselle kierrokselle, mikä alkoikin paljon paremmalla hypyllä kuin edellinen. Vesimatolle tuli mukavan tuntuinen pomppu, valkovihreään okseriin ja sarjaan olen tosi tyytyväinen. Nyt sain ponnistuksen kohdalleen myös mustavalkoiselle pystylle, sujuvat neljä askelta väliin ja kiva hyppy okserille. Sitten vielä kuusi askelta safetylle ja myös radan viimeisestä hienosti yli. Laukatkin olivat koko radan oikeat, joten toinen rata oli ehdottomasti onnistunein ja siihen olen oikein tyytyväinen! 


Jäljellä oli vielä kolmas ja viimeinen kierros. Kieltämättä alkoi vähän puhti loppua, mutta ainakaan suurempaa ongelmaa ei ollut vauhdin kanssa, kun Iita oli niin innokkaana menossa. Ensimmäinen okseri, vesimatto ja valkovihreä okseri hyvin yli. Siltä en kuitenkaan saanut laukkaa vaihdettua tällä kertaa ja muutenkin vauhti oli vähän hiipunut, joten tultiin sarjalle väli taas kuudella. Itse vaan en taas ollut ihan skarppina mukana. Sarjalta kasvatin taas kuitenkin vauhtia, että saisin jälleen sen neljä askelta mustavalkoisten väliin ja onnistuinkin siinä. Koko loppurata meni kivasti ja kehuin Iitaa, joka oli niin innoissaan menossa koko pitkän suorituksen ajan.Suoritin loppuraveja samalla kun loput ratsukot vielä menivät radat. Iita ravasi letkeästi ja venytti kaulaansa hyvin. Olen tähän valmennukseen kaikinpuolin tyytyväinen ja odotan jo innolla seuraavia estekisoja. En vaan pääse vielä ensimmäiseen kisaviikonloppuun, mikä on 21.-22.2 ja harmittaa vähän, mutta kisaaminen jatkuu kuitenkin sitten maaliskuussa, milloin pitäisi tulla myös kisaviikonloppu.

2 kommenttia: