perjantai 6. maaliskuuta 2015

Hiihtoloman ratsastus Vironmäellä


Nyt vihdoin päivittelyä tännekin, kun keskiviikkona Noora tuli kuvaamaan estetuntia minkä menin Vironmäellä. Kiitos siis Nooralle kaikesta materiaalista! Postauksia ei siis ole ilmestynyt ihan vain sen kuvien puutteen takia. Viime estevalmennuksesta olisi ollut tosi kiva saada jotakin, mutta kukaan ei päässytkään paikalle kuvaamaan. No mutta, nyt tähän hiihtoloman estetuntiin minkä menin Mitulla. En ollutkaan sillä mennyt taas yli vuoteen, koska en saanut tammaa kesällä leirilläkään millekään tunnille. Viime estetunti taas sen kanssa meni aika penkin alle silloin keväällä 2013, joten oli tosi kiva päästä taas hyppäämään tammalla.

Alkuverryttelyissä yritin ottaa heti sellaisen otteen, että Mittu käyttäisi kunnolla myös takajalkojaan ja kevenisi edestä. En siinä ihan heti onnistunut. Tamma painoi tapansa mukaan melkoisen paljon kädelle, mutta useampien voimakkaiden puolipidätteiden jälkeen se muuttui vähän pehmeämmäksi suusta. Tultiin alkuverryttelyissä myös pitkien sivujen puomeja ja ne ylittyivät joka kerta aika kivasti. Kun piti siirtyä pariksi askeleeksi käyntiin ennen puomeja, niin pidätteet eivät meinanneet mennä heti läpi. Ensimmäisellä kerralla Mittu myös unohti takajalkansa puomeilla.


 Pari kertaa tultiin puomit myös kevyessä istunnassa pitkän myötäyksen kanssa ja tämä sujui ihan hyvin. Seuraavaksi verryteltiin itsenäisesti laukassa pääty-ympyröillä ja suorilla urilla. Otin pari pitkää sivua vähän reippaampaa laukkaa ja Mittu lähtikin oikein hyvin pohkeesta eteen. Laukkojen jälkeen alettiin hyppäämään ja tultiin ensin pelkästään kavaletteja jotka olivat C-päädyssä. Väleihin tuli yksi laukka-askel ja vielä melko lyhyt sellainen, joten arvasin heti, että Mitun kanssa olisi vaikea saada ne askeleet mahtumaan väleihin.


 Aika ahtaaksi välit jäivätkin, mutta oikeastaan kavaletit sujuivatkin ihan hyvin. Ainakin videolta näytti paljon paremmalta mitä ajattelin. Selkään ne tuntuivat aina vähän sähläykseltä. Sen kyllä huomaa hyvin, kun olen ainakin ekoilla kerroilla vähän liian pystyssä ylävartalolla enkä pääse niin hyvin mukaan hyppyihin. Tehtävään lisättiin kavalettien lisäksi innari. Kavaletteja ennen sain laukan tuntumaan tosi hyvältä selkään, mutta sitten energia hyytyi ihan kun pääsin tehtävään ja kavaleteilta jatkettiin innarille kaarre vastalaukassa. Innari ylittyi kuitenkin hyvin.

Tultiin sitten innari toisin päin ja sen perään pysty sekä ristikko. Tehtävä sujui kokonaisuudessaan hyvin ja Mittu liikkui edelleen mukavan reippaasti. Sitten tultiinkin kaikki esteet ratana ja kuten kaikki muutkin tehtävät, myös rata näkyy kokonaan videolla. Sekin sujui muuten hyvin, mutta innarin jälkeen kun mun piti vaihtaa laukka, niin en saanut pidättettä millään läpi. Kaikki hypyt sain kuitenkin kohdalleen.


Ihan lopuksi tultiin vielä kertaalleen kavaletit, mutta mun osalta ei kyllä ollut paras kerta se viimeinen. Laukka hävisi keskimmäiselle kavaletille kokonaan, mutta oikeastaan muuten meni ihan hyvin. Sitten vaan loppuverryttelyt, kaarron kautta talliin ja hevoselle viltti niskaan. Olen tyytyväinen tuntiin, se sujui kokonaisuudessaan tasaisen hyvin. Oli myös paljon onnistuneempia hyppyjä mitä silloin edellisellä estetunnilla Mitun kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti