sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Koulukiemuroita

 15.10.

Eilen Masa saikin taas uuden ratsastajan selkäänsä, kun Johanna tuli katsomaan ja vähän testaamaan ponia. Koira Piilokin oli aluksi menossa mukana tallissa, ennen kun lähdettiin sitten pellolle. Masa ei meinannut Piilosta oikein mitään, onhan se noita koiria nähnyt jo vaikka kuinka paljon. Harjattiin poni, pistettiin sille suitset päähän ja suunnattiin pellolle. Oltiin sen verran myöhään liikenteessä, että ei näkynyt metsästäjiäkään enää missään.


 Anna ei ollutkaan pitkään aikaan mennyt kunnolla ilman satulaa - eikä Masalla koskaan - joten aluksi niillä oli vähän hakemista kun poni oli niin kovasti menossa eteen. Kun Anna sai sitten tuntumaa ruunan raviin ja pääsi istumaan paremmin liikkeen mukana, niin meno tasoittui ja Masakin alkoi keskittymään. Ensin niiden piti vain enemmänkin höntsäillä, mutta Anna teki sitten ihan kunnolla mm. kolmikaarista ja voltteja, että sai ponin hyvin kuulolle. Muutamat laukannostotkin ne ottivat molempiin suuntiin ja nyt oikea nousi paremmin.

Kun Anna oli lopettanut ja Johanna meni vuorostaan, niin analysoitiin siinä ponia vähän lisää, tai lähinnä sen laukkaa. Masa menee luultavasti aika paljon ihan ratsastajan istunnan mukaan, eikä sille ole kumpikaan laukka sen erikoisemmin vaikeampi. Nimittäin Nooran kanssa ponin vasen laukka on ollut vahvempi ja noussutkin helpommin, mutta taas Anna onnistui oikealle paremmin. Oikea laukka pyöri myös hyvin ja Masa kulki rennosti. Puolierot tulevat siis ihan ratsastajan oman istunnan mukaan.


Johanna meni jonkin aikaa ympäriinsä, hakien tuntumaa uuteen poniin. Ensin Masa olisi taas mielummin vain juossut avuilta pois, mutta rauhoittui sitten jälleen ja meni mukavasti. Laukannostot olivat nyt molempiin suuntiin vaikeita, mutta Johanna ei nyt sen enempää niihin keskittynytkään kun ihan uusi poni oli vasta kyseessä.

16.10.

Tänään metsästysmiehiä olikin siinä ihan lähellä partioimassa, joten päätettiin jättää ratsastus vain ihan lyhyeksi. Kun tultiin paikalle niin Masa vähän riehui siellä tarhassa, koska kaveri Tipsu oli liikutuksessa. Tallissa se oli kuitenkin ihan oma rauhallinen itsensä. Hoidettiin poni ripeästi ja mentiin pihan lähelle pellolle. Siellä ne olivat myös Tipsun kanssa ja varmaan osittain kaveristakin johtuen Masa meni heti oikein rauhassa. Alkukäyntien jälkeen Anna teki keskiympyrää, jolta molemmilta sivuilta voltit ulospäin.

Anna sanoi, että Masa tuntui ravissa ajoittain tosi kivalta ja hyvältä se näyttikin. Ne tekivät ravitehtävää molempiin suuntiin ja lopuksi muutamat peruutusharjoitukset. Masa peruutti nopeasti käskystä, ei paljoa mutta kuitenkin. Enemmän se tykkäsi astua vasemmalla puolella kunnon askelia taakse. Laukat jätettiin siis pois tällä kertaa, eli sitten vain loppukäynnit ja kiireesti pellolta pois kun yksi mies tuli juuri siihen lähistölle aseen kanssa passiin.

Huomenna ollaankin sitten menossa Masan kanssa maneesille! Poni on ollut siellä muutamia kertoja melko kauan aikaa sitten, mutta ei vielä koskaan meidän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti