tiistai 18. lokakuuta 2016

Masa maneesilla


Eilen lähdettiin Masan kanssa ensimmäistä kertaa Vironmäen maneesille. Siihen on ponin tallilta ehkä joku pari kilsaa, joten matkan pystyy vielä ratsastamaan ihan hyvin. Masa on käynyt maneesilla aiemmin muutamia kertoja, mutta niistä oli jo aikaa. Maneesi oli varattu meille klo. 11-12, ja päästiin matkaan siinä puolen yhdentoista aikoihin. Vaikka ajateltiin, että ei nyt maanantaiaamuna voi olla kauheaa ruuhkaa liikenteessä, niin toisin kävi.. 

Autoja tuli vaikka kuinka monta molemmista suunnista, yksi rekkakin ohitti - onneksi todella rauhallisesti. Traktori pöristeli takana jonkin aikaa ja hirvimiehetkin olivat partioimassa suurella joukolla siinä tiellä lähellä tallia. No mutta, hyvää siedätystä Masalle ja eipä se pahemmin mitään pelännyt, hieman vain säpsyili. Junaradastakin mentiin heti hienosti yli.


Ei ehditty maneesille ihan tasaksi, mutta meillä oli kuitenkin vielä hyvin työskentelyaikaa. Noorakin oli tullut katsomaan ja auttamaan. Anna alkoikin heti ravailemaan ja Masa liikkui mukavasti. Ei kyttäillyt vielä yhtään mitään ja vaikka vähän tahmea olikin ajoittain, niin liikkui kuitenkin eteen pyydettäessä. Oikeassa kierroksessa sitten ovipääty vähän jännitti aluksi, kun sieltä näkyi valoa. Ei poni sitäkään kuitenkaan kauaa kyttäillyt vaan jatkoi taas kiltisti.

Anna teki aluksi pääty-ympyröitä ja sitten pituushalkaisijaa mihin lisäksi voltteja. Ensin ne menivät tätä ilman puomeja ja sitten lisättiin Nooran kanssa muutamia puomeja volteille sekä suoralle. Masan täytyi ensin tarkistaa kaikki puomit ja mennä varovasti yli, ennen kun se sitten tottui ja ylitti ne hyvin. Aika näppärästi poni nosteli jalkojaan aina välillä. Anna sanoi, että suoralla se pyrki vähän mutkittelemaan ja volteilla taipui hyvin molempiin suuntiin.


Ravityöskentelyn jälkeen oli pienten välikäyntien vuoro ja sitten Anna otti muutamia laukannostoja. Ensin oikealle, ja Masaa saikin pyytää aika vahvasti, että laukka nousisi. Usein poni lähti vain ravaamaan lujempaa, mutta kun nostoista täytyisi treenata terävämpiä eikä niin, että laukkaan aina ajettaisi. Pari nostoa onnistuikin hyvin ja sitten kun laukka nousi, niin Masa laukkasi reippaasti ja meni puomeistakin hyvin yli.

Vasemmalle nostoissa oli vähän sama juttu, mutta sitten taas laukka oli vahvaa ja poni jatkoi sitä hyvin. Kokonaisuudessaan molempiin suuntiin nousi joka kerta oikeat laukat, mikä oli hyvä juttu! Laukkojen jälkeen Anna tuli loppuraveiksi neljän puomin linjan muutaman kerran, ihan rennosti löysemmillä ohjilla. Masa meni nätisti ja sitten olikin aika pistää sille loimi päälle sekä lähteä kotia kohti.


Matka takaisin meni jälleen hyvin, mitä nyt sitä liikennettä oli jonkin verran Masaa säpsyttämässä. Kun oltiin perillä, niin vaihdettiin ponille ulkoloimi johon saatiin onneksi kaulakappalekin. Hoidettiin ruunan jalat, putsattiin kaviot ja sitten se pääsi takaisin tarhaan. Puhdistettiin lopuksi varusteet ennen kun lähdettiin kotiin. Reissu oli kyllä tosi mukava ja Masa osoittautui järkeväksi sekä maneesilla että yksin matkatessakin!

Tein pitkästä aikaa myös tällaisen kokonaisuusvideon maneesireissusta, mitä nyt hoitotilanteista jäi puuttumaan vähän kaikenlaista kun ei ollut kolmatta henkilöä kuvaamassa. Kiitokset Nooralle kuvista sekä muutenkin avusta maneesilla!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti