perjantai 14. huhtikuuta 2017

Tuntiponi-Masa


12.4.2017

Keskiviikkona olin Masan kanssa ensimmäistä kertaa koulutunnilla Vironmäellä ja ponihan meni siellä muiden joukossa tosi hienosti, ihan kuin kaikki olisi ollut jo tuttua. Noora tuli auttamaan ja oltiin jo hyvissä ajoin laittamassa ponia kuntoon, joten ehdittiin näpsiä vähän rakennekuviakin. Käveltiin siis tallille se ehkä n. 3 km matka, nyt kun se on taas mahdollista. Kaikki meni matkalla hyvin ja oltiin Vironmäelläkin melko ajoissa.


Kun kohta puoliin on tulossa ne koulukisat, niin tehtiin tunnilla C:n radan tehtäviä. Ensin ravattiin hetki molempiin suuntiin pääty-ympyrällä ja huomasin hyvin, että meidän vauhti hieman hidastui aina ympyrä ympyrältä. Ensin Masalla oli kova vauhti päällä uusien heppakaverien seurassa, kunnes se alkoi tylsistymään ja lopuksi saikin jo käyttää kunnolla pohkeita. Tehtiin sitten pituushalkaisijaa ja siinä käyntisiirtymisiä. Masa taisi tuumata aina käyntiin siirryttäessä, että tähän tämä loppu vai mitä? Saatiinkin kotiläksyksi paljon siirtymisiä ja keskittymistä energiseen käyntiin.

Tehtiin hetki ravilisäyksiä, pysähdyksiä sekä lyhyitä käyntisiirtymisiä. Pysähdykset eivät tuottaneet ongelmaa, lisäys jäi vähän hakemiseksi, että millainen Masa on niissä ja käyntisiirtymisissä piti taas käyttää ihan pieniä apuja ja keskittyä etenevään käyntiin. Sitten pidettiin välikäynnit ja siirryttiin laukkatehtävään.


Laukattiin C:n radan tie, eli käynnistä nosto päädystä, kaksi pääty-ympyrää ja ravisiirtyminen seuraavan pitkän sivun puolessa välissä. Käyntinostoja ollaan harjoiteltu Masan kanssa pellolla aika paljon, ja joskus ne onnistuvat tosi hyvin. Tunnilla yksikään nosto ei kuitenkaan ollut ollenkaan terävä, ravia tuli väliin aina useampi askel. Itse laukka taas oli molempiin suuntiin erittäin tasapainoista ja tahdikasta. Oikealle ongelmana oli se, että poni katseli helposti ulospäin, eikä mun sisäpohje riittänyt pitämään sitä suurella ympyrän kaarella.

Kotiläksyksi kaikkiaan siis: käyntisiirtymisiä, ylipäätään energisessä käynnissä ratsastamista sekä laukannostoja käynnistä. Myös oman istunnan kehitystä erityisesti oikeaan suuntaan. Muuten voisi myös treenata enemmän ravilisäystä sekä ihan vaan täysin suoraan ratsastamista. Ajattelin siis osallistua niihin 22.4. järjestettäviin koulukisoihin ja ensi viikolla meinasin myös mennä uudestaan tunnille, jos siellä vain on tilaa.

Kiitos Noora kaikesta tuntimatskusta!

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus ja kiva blogi muutenkin, liityin lukijaksi :)

    VastaaPoista
  2. Hieno Masa ! :D Miten se on noi siistin näköi, onks se klipattu jossai vaiheessa? Meijä poni on ku mikäki turilas.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on! <3 Mut Masaa ei oo klipattu, et kai se sit vaan rupes vaihtamaan kesäkarvaan niin ajoissa, et on täs vaiheessa jo aika siistissä kunnossa. :)

      Poista