sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Esteet siksakissa

 Heipä hei, tuleepas tää postaus nyt ihan erilailla kuin olin ajatellut.. Mun piti jo perjantaina laittaa se vastausvideo tänne, mut sen kanssa tuli ihan kauheesti ongelmia enkä saanut laitettua ees eilen! Nyt oon sitten tehnyt sen neljään lyhyempään osaan, koska pidempi video ei latautunut edes youtubeen. Onko teillä koskaan ollu mitään tällästä? Niin jos ei vieläkään onnistu, vastaukset tulee vain kirjoitettuna koska innostus ei kohta enää riitä sen videon kaa.. :p

 Nyt mennään kuitenkin asiaan, elikkäs eilen tallilla oli estevalmennus minne menin Mitulla. Aamulla kun menin talliin niin vastassa oli mukava höyry ja remppapuolella tehtiin joitakin töitä, että kaikenlaisia ääniäkin kuului välillä. Mun hoitohevosen karsina oli ihan entisellä paikallaan kun jotkut hevoset ovat siis ulkotallissa. Siivosin + kuivitin siis normaalisti karsinan ja pesin juomakupin. Ajattelin, etten tänään menisi kuvaamaan hevosia koska oon niin useesti jo niitä kuvaillut mutta sitten kun melkein kaikki muut päättikin mennä niin toki mäkin siinä sitten nappasin järkkärin mukaan.










 Kun hevoset olivat sisällä niin lädin kasaamaan muutaman kaverin kanssa esteitä maneesiin. Viisi pystyä tuli keskihalkaisijalinjalle siksakkiin ja niitä oli helppo mutta hassua pystyttää. Ajattelin, että Pike joutuisi korjailemaan niitä ihan eri paikkoihin mutta ihan hyvin ne tais sitten olla. :D
Seuraavaks menin harjaamaan Mittua. Kun olin käynyt tamman läpi kaikilla harjoilla nii hain vielä sen sahalaitasen viilan, millä lähti hyvin irtokarvaa pois. Sitten menin auttamaan kaveria Leon pikku haavojen putsaamisessa, mitkä olivat reidessä. Joku oli varmaan päässyt puraisemaan tarhassa..

 Valitsin pintelit + patjat, otin suitset ja vein kaikki Mitun karsinan eteen. Sitten suuntasin muiden kanssa taukohuoneeseen pistämään itteni valmiiksi. Menin käärimään pintelit hyvissä ajoin, vein satulan karsinan eteen ja otin kuolaimet lämmitykseen ennen kun sitten pistettiin hepat kuntoon.


nam :p

 Ehdittiin kävellä aika kauan ulkona ennen kun päästiin maneesiin. Olin tokassa ryhmässä ja kun eka ryhmä sitte lähti, niin alettiin ravaamaan ympyröitä ja tarkkoja teitä. Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin samaa kunnes piti ratsastaa laukkapätkiä ja -ympyröitä. Mittu laukkasi heti aluksi mukavan tahdikkaasti mutta ympyröillä se aika usein oli oikomassa. Aika työn takana oli, että sain tamman sitten taipumaan ihan hyvin joka kaarteeseen. Laukkasimme toiseen suuntaan, ravasimme vielä vähän ja sitten sai antaa hevosen levätä hetken vapain ohjin. Mitulle oli tullut jo hiki ja mulle kuuma, joten riisuin takin. Onneks olin laittanu turvaliivin takin alle. :3


esteet maneesissa

 Sitten lähdettiin ravaamaan puomien yli kun esteet olivat maassa. Tehtiin tuota volttiharjoitusta ravissa ja varsinkin ekoilla kerroilla sitä oli vaikea ratsastaa. Mittukaan ei meinannut taas taipua lähes ollenkaan mutta kyllä se kerta kerralta parani. Seuraavaksi tultiin esteitä niin, että ensin esteet 3 ja 4. Sitten taidettiin tulla vielä 1 ja 2 eli tuolle lilalle pitkä tie. Sen jälkeen lähdettiin hyppäämään valmennuksen pääaihetta eli laukkavoltteja esteiden välissä. Mitulla oli tosi vaikee mennä kun tamma on niin pitkä, enkä mä saa sitä kovin helposti lyhyeksi. Laukassa se pysyi ihan hyvin ja vaihtoi melko usein laukat mutta ei mikään kerta mennyt todellakaan täydellisesti. Esteet nousivat joka kerta.

 Sitten se viimeinen rata lopuksi ja onneksi mentiin! Tuli sentään joku ihana suoritus tästäkin valkasta. Mentiin esteet tässä järjestyksessä: 3, 4, 1, 2 ja 5. Ne olivat kaikki jo melko isoja mutta en osaa ihan tarkalleen sanoo et kuinka isoja. Lila oli kuitenkin isoin ja se tais olla 80cm. Kunhan sain laukan pyörimään niin Mittu oli ihana ratsastaa ja vain yhelle esteelle ei askel sopinut. Tamma hyppäsi kaikki hyvin ja muutenkin tykkäsin tosi paljon! Lopuksi ravasimme kevyesti suoraa uraa ja sitten suoritmme loppukäynnit.


Valmennuksen pääharjoitus

 Kolmas ryhmä tuli maneesiin ja me lähdettiin siinä vähän ajan päästä pois. Vietiin hepat talliin ja otin Mitulta varusteet, harjasin sen ja hain violetin viltin sille. Vein kamat pois ja lähdin melkein heti maneesiin järkkärin kaa. Kuvasin kaveria joka meni Kertulla sekä Annaa Timman kanssa. Molemmilla meni hyvin, mitä nyt Timmalla oli vähän vauhtia ja lopussa se meinasi jo väsähtää. Kuitenkin mielestäni meni ihan hyvin. :D
 Kun ryhmä lopetti niin menin purkamaan esteitä vaikka mun ei olis tarvinnut, koska kasasin niitä aluksi. Oli kuitenki vähän vilponen joten menin kantamaan tolppia. Mun piti vielä haastatella Pikeä kun Anna oli Timman selässä kävelemässä. Kysymykset olivat kuitenkin valmiina joten kysyin siinä vaan ne ja kirjotin vastaukset.

 Tallissa vein poneille viltit ja käärin pari kaverin pinteliä. Vedin Mitun viltinkin oikealla paikalle kun tamma oli piehtaroinut jossain vaiheessa. Käärin pari Annankin pinteliä ja sitten oltiin valmiita lähtemään.

kaveri Kertun kanssa. :)


Erikoispostauksista:
tallipäivävideo - en osaa sanoa milloin tulisi koska hoitopäiviä on tässä peruttu pari.
mun varustepostaus - joko video missä kerron mun heppavarusteista tai otan kuvat
myday - video päivästä millon en mee tallille
talliesittely - Kuvina. En voi sanoa tarkalleen tästäkään milloin onnistuu. Rempan pitäisi olla aika pian valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti