torstai 7. maaliskuuta 2013

Estetunti Pikkiksellä

 Tänään vaihtui kuukausihepat, tai oikeastaan ois vaihtunu jo viimeeks mut en mennyt viime torstaina ja muutenkin niillä oli puistotunti. Nyt taas mennään varmaankin kolme kertaa näillä hevosilla millä mentiin tänään. Mä menin Pikkiksellä ja siitä olikin pitkä aika kun olin sillä viimeeks mennyt. Yhden puomitunnin taisin viime kesäkuussa leirillä mennä ruunalla mutta sitä ennen menin sillä vuosi sitten tammikuussa. Mun mielestä oli siis vähän huono kun meillä oli tänään esteitä, nii mennä Pikkiksellä niitä heti kun en taas muistanut kunnolla minkälainen ruuna on.

  Kun pääsin tallille niin piti taas hetken katsella tallia, sieltä kun on pääkäytävältä kaikki vanhat karsinat poissa! Käytävän päässä on uusia karsinoita pystyssä ja siellä asustelee jo ponit, Rupiini sekä Rane. Pikkupuolella on samat hepat ja ulkotalliin on mennyt osa pääkäytävältä väliaikaisesti. Vähän testailin liukuovia ja sellaista ennen kun menin harjaamaan Pikkiksen. Ruuna louskutteli tapansa mukaan hampaita siinä mua kohti vähän väliä mutta kun en perääntynyt sen luota enkä osoittanut minkäänlaista pelkoa, niin se näytti välillä vähän turhautuvan. Pinteleiden kääriminen ja kuntoon laittaminen sujui hyvin.




 Alkukäyntien jälkeen ravasimme itsenäisesti ja sitte laukattiin molempiin suuntiin pari kierrosta samaan aikaan. Siinä Pikkis tuntui todella painavalta kuolaimelle ja isommillakaan pidätteillä ei näyttänyt olevan mitään vaikutusta. Ruuna oli pari kertaa lähdössä ihan omille teilleen edellä laukkaavan vierelle mutta sain sen kuitenkin pidettyä jotenkuten oikealla reitillä. Mentiin sitten vuorotellen keltamusta kavaletti jolta käännettiin lilalle pystyllä joka oli puomeina. Sitten mentiin vihreä kavaletti ja siitä keltapunainen kavaletti. Kaksi kokorataleikkaa-kuviota siis. Pikkis yritti puskea päädyissä aina sisälle eli oikoa mutta sain tiet ihan hyvin ratsastettua.

 Menimme seuraavaksi molemmista suunnista suora linja pitkällä sivulla. Sanna nosti puomit esteiksi ja meidän täytyi miettiä monta askelta sopisi väleihin. Pikkis laukkasi mukavan tahdikkaasti ja molempiin väleihin sopi hyvin kaksi laukka-askelta. Seuraavaksi mentiin loivalla kiemurauralla olevat esteet mutta puomikasa ei ollut vielä tossa keskellä. Yritettiin saada ekalta esteeltä laukka vaihdettua oikein mutta kukaan ei ainakaan ekalla kerralla tainnut saada vaihettua. Silloin piti siirtää raviin ja tehdä laukkavoltti puomikasan ympärille joka oli silloin lähellä pitkää sivua. Vasta sen tehtyä sai jatkaa viimeiselle esteelle.

  Sitten otettiin puomikasa keskelle ja sai tulla ilman laukkavolttia vaikka ekan esteen jälkeen laukka olisikin väärä, koska hevoset vaihtoivat kuitenkin sen helposti puomikasalla. Pikkiksellä oli oli koko ajan aika outoa mennä kun se on edelleen mun mielestä sellanen 'laiva' kun se on niin iso ja muutenkin ei välillä meinannut ohjaus kunnolla toimia. :p

 Sit mentiinkin vika rata silleen, että ensin tultiin ne kaksi lävistäjälinjaa, sitten suora ura pitkällä sivulla ja sitten vielä loivalla kiemurauralla olevat esteet. Menin radan niin, että pysty ja ristikko oli vähän korkeampia vaikka olisin voinut mennä ne matalempinakin. Sanna ehti ne kuitenkin yhdessä välissä jo nostaa joten menin sitten niin. Rata meni aika penkin alle.. Tai no joo, kaikki esteet ylitettiin ja ehkä se näytti menevän ihan hyvin, mutta musta tuntu selässä, että Pikkis vaan humpsuttelisi eteenpäin ja puskisi lapa edellä joka kaarteessa. Esteillekään ei jokaselle askeleet sopineet. Lopuksi tehtiin vähän kevyttä ravia ja Pikkiksellä oli taas vähän vauhtia.

  Menihän tää tunti ihan hyvin kun ajattelee, ettei Pikkis keksinyt ollenkaan mitään tempauksia vaikka tuulikin ulkona. En kuitenkaan oikein osaa mennä ruunalla kun se vaan on niin isoliikkeinen ja sellainen laiva. :D


Musta ja Pikkiksestä ei oo yhtään kuvia, joten pistin tällaisia mitä löytyi. :3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti