keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Karvaponi ~ talutus 1

 Tänään oli siis vihdoin se ensimmäinen talutus tallilla kun oli kolme osallistujaa. Anna haki mut yhestä risteyksestä ku pääsin bussista. Sit kotona vaa söin ja vaihoin vaatteet nopsasti ku lähdettiin heti ajamaan tallille. Oltiin paikan päällä siinä puol viideltä.

Bertta :)

 Eka piti saada hevoset sisälle ja se olikin vähän hankalaa, koska aurinkoiset alueet ja varjoiset alueet meni just aika huonosti, ettei hepat nähny kunnolla tietyissä paikoissa.. Sisälle saatiin kuitenkin kaikki ja menin seuraavaksi hakemaan Reben harjat. Menin ulkotalliin harjaamaan ponia kun se tulisi talutukseen niinkuin Chiki ja Bellakin. Anna oli siellä toisessa karsinassa hoitamassa Timmaa, jota menisi liikuttelemaan.
 Rebestä lähti oikein kunnolla karvaa ja se olikin eka poni mitä harjasin josta lähti paljon karvaa. Nyt sain sitten viimeinkin kunnolla huomata, että sieltähän se kevät tulee. :D
 


 Keskeytin harjauksen hetkeksi ku sisko oli saanu Timman kuntoon koska menin avaamaan portit ja maneesin ovet. Sit pystytin vielä kolme kavalettii mitkä Anna halus. Tollee miten kuvassa, eli kaksi uran sisäpuolelle katsomo-sivulle ja yksi vielä niiden väliin keskemmälle.

Menin takasin harjaamaan karvaponia ja kaks kaveriakin tuli sitte sinne, ku ne oli harjannut jo muut ponit. Harjasin Raikkiakin lopuksi sen omilla harjoilla kun mummohan asustelee Reben kanssa samassa. Raikista lähti paljon enemmän karvaa ku Rebestä! :3


laatu :s

 Talutettii Rebe päätallin käytävälle ja pistin ponille varusteet. Kaikki osallistujat oli jo paikalla joten kun kolme ponia oli valmiina nii lähdettiin maneesiin. Talutin Rebeä ja aluksi autoin ratsastajan kyytiin ja säädin jalustimet sopiviksi. Kun kaikki olivat valmiita niin lähdettiin taluttamaan pääty-ympyrää C-päätyyn kun tuulikin aika kivasti ja kaikenlaisia ääniä kuului.. Sanna opetti siinä samalla ratsastajia ja meidän taluttajienkin piti tietysti aina katsoa ja opastaa.
 Harjoiteltiin kavalettipalojen ympärille ympyröitä ja sitten vähän ravipätkiäkin. Reben kyydissä nuorella ratsastajalla sujui ihan hyvin ravikin ja osasi pikkunen vähän keventääkin. Tehtiin kaikkea samaa toiseen suuntaan ja sitten käännyttiin kaartoon. Autoin ratsastajaa laskeutumisessa, kerroin ja näytin mitä pitää aina tehdä kun on tullut selästä alas ja sitten ratsastajat saivat itse taluttaa ponit talliin. Olin toki toisella puolella pitämässä ohjasta vähän kiinni varmuuden vuoksi.

 Tallissa kaikki kolme osallistujaa harjasivat Rebeä ku se oli käytävällä ja sitten vietiin poni takaisin Raikin kaveriksi ulkotalliin. Vein kaikki kamat paikoilleen ja sitten lähdettiikin ajelemaan kotiin. Tallissa oli nyt jo pääkäytävällä kaikkien karsinoiden ne 'kehikot' mutta vielä ihan vaan lattialla. Siitä se kuitenkin valmistuu! :)

hihi, mut silloin Kunkulta lähti vielä paaljon enemmän karvaa. :3


Kyselyssä eniten ääniä sai siis toi tallipäivävideo. Ensi lauantaista yritän väsätä sitten videon mut osallistun kisoihin, joten se on periaatteessa kisavideokin. Kuitenkin, siitä tulee se tallipäivävideo. Sitten koitan postailla seuraaviksi erikoispostauksiksi mun varuste- videon, myday- videon sekä talliesittelyn. Viimeisenä tulee varmaankin toi talliesittely, koska haluun, että talli on jo oikein kunnolla rempattu. :3 
Niin, ja talliesittely tulee kuvina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti