keskiviikko 13. elokuuta 2014

Hildy & Kerttu

 Maanantai 11.8
Sunnuntaina saavuin illalla Rautalammille ja heti maanantaina alkoi tunnit. Tunti oli kuudelta ja mentiin Tiian kanssa keskukselle hyvissä ajoin. Tuntui vähän, että olisi vasta äsken kävellyt siitä tallin ovesta sisään, vaikka välissä olikin mennyt yli kaksi kuukautta. Katsoin listaa ja siellä mulle luki Hildy! Sillä en ollutkaan sitten mennyt pitkään aikaan koulua. Laitoin chapsit jalkaan, otin kamat mukaan ja suunnistin tamman karsinalle. Siellä se tervehti yhtä äreästi kuin ennenkin, menin laittamaan sen kiinni ja aloin harjaamaan. Hildy käyttäytyi muuten oikein nätisti sitä sen perus luimistelua lukuun ottamatta. 


Tunnilla aluksi tehtiin sopiviin kirjaimiin voltteja käynnissä. Mun piti vaatia ensin taivutusta aika paljon, mutta pikkuhiljaa parani. Siirryttiin raviin ja piti tehdä päätyihin ympyrät + pitkille sivuille liian loivat kiemuraurat, missä sai asetukset ratsastettua molempiin suuntiin. Hildy oli mukava, mun piti eniten keskittyä ravin tahtiin ettei se päässyt kiihtymään. Tehtiin samaa toiseen suuntaan ja sitten vaihdettiin tehtävää.

Mentiin kokoajan uran sisäpuolella ja pitkien sivujen alussa piti tehdä pohkeenväistöä pätkä. Väistöt eivät onnistuneet mun osalta kovinkaan hyvin, aina välillä tuli onnistuneita pätkiä mutta useimmiten Hildy yritti vain kiirehtiä tehtävästä pois. Uran sisäpuolella pysyminenkin tuotti vähän hankaluuksia, kun en saanut etupäätä hidastamaan tarpeeksi. Vasemmalle väistöt olivat parempia kuin oikealle.


Sitten laukkatehtävänä oli nostaa laukka loivan kiemurauran voltilta ja laukata loiva loppuun. Päädyssä piti taas kaartaa voltille, mistä nostettiin toinen laukka ja jatkettiin niin pitkään kuin oli mahdollista. Kuten arvasin, Hildy alkoi arvailemaan nostoja ja mentiin ravipätkät aina vähän sählästi. Laukka pääsi aina suoralla leviämään, mutta sentään kerran sain ratsastettua hyvin jokaisen askeleen loivalla loppuun. Yleisesti muutenkin olen tyytyväinen tuntiin, koska en ole kuitenkaan paljoa Hildyllä mennyt ja sen kanssa piti oikeasti olla kokoajan tekemässä töitä, että onnistui edes jotenkin.

 Jalustin aika hyvin jalassa.. Kuvista kiitos Ainolle!

 Keskiviikko 13.8
Tänään tallille piti kiiruhtaa heti koulusta. Meillä oli puomitunti ja menin Kertulla. Tunnista ei ole kuvia, mutta toisaalta se ei niin paljoa haittaakaan, koska mitenkään erityisen hyvin ei mennyt. Meillä oli päätehtävänä vain tulla vuorotellen C-päätyyn laukassa ympyrälle missä oli kaksi puomia. Väliin tuli sujuvasti kolme ja onnistuinkin siinä aika monta kertaa, mutta laukka oli helposti tosi löysää ja pitkää. Pari kertaa tultiin perusistunnassa enkä meinannut osata yhtään istua siellä Kertun laukassa. Kevyessä istunnassa meni paremmin kun muistin laittaa painon kunnolla jalustimille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti