perjantai 22. elokuuta 2014

Uusi tuttavuus - Risto

Tällä viikolla olikin vain keskiviikkona tunti. Voisin jatkossa ottaa irtotunteja joillekin viikoille missä olisi vain yksi vakituinen tunti, mutta pitää nyt katsoa. Tosiaan, keskiviikkona meillä oli tälläkertaa esteitä ja sain tunnille sen yhden hevosen millä en ollut vielä koskaan mennyt, eli Riston! Oli tosi kiva päästä kokeilemaan ruunaa. Se oli saanut itsensä ihan kuraiseksi, mutta onneksi se oli kuivunut joten sen sai helposti harjattua pois. Silti siinä meni jonkin aikaa ja viimeisenähän mä taas latoin Ristolle varusteita. 

Tunnilla keskityttiin vain laukanvaihtoihin esteellä ja maneesissa oli kaksi estettä keskellä vinottain. Aluksi ravailtiin hetki ympyröillä ja Risto oli hidas pohkeelle. Olisin laittanut kannukset tunnille, mutta mulla ei ollutkaan niitä mukana. Pikkuhiljaa ruuna siitä kuitenkin alkoi vähän terävöitymään ja kun esteet olivat ensin puomeina, niin alettiin tulemaan niitä. Lisättiin sitten laukannosto aina puomien jälkeen ja se onnisui mulla oikealle paljon paremmin kuin vasemmalle.

Kuvista kiitos Ainoille!

Puomit nousi ristikoksi sekä pystyksi, ja tultiin ensin vain yksittäisenä ristikkoa muutaman kerran. Risto liikkui heti paljon energisemmin kun päästiin hyppäämään ja ekalla kerralla laukanvaihto onnistui hyvin. Toisella ruuna pääsi katsomaan ulos, joten laukka ei vaihtunut mutta se olikin ainoa epäonnistunut vaihto tunnin aikana. Kolmas kerta meni sitten taas tosi hyvin. Omaa istuntaa en paljoakaan ehtinyt miettiä ja sen kyllä näkee kuvista.. Risto oli kuitenkin tosi mukava!

Iita ja Risto toiselta tunnilta

Lopputunti tultiinkin molempia esteitä kahdeksikko-tiellä. Laukanvaihdot sain onnistumaan joka kerta molemmilla esteillä, mutta ekan esteen jälkeen pääty ei ikinä mennyt hirmuisen hyvin. Risto punki lapa edellä, mä nostin aina sisäjalkaa ja vauhtikin meinasi hyytyä. Esteille sain kuitenkin aina hyvän tempon ja esteet ylittyivät kivasti. Loppuun vähän ravailtiin ympyröillä, käveltiin ja Risto jatkoikin sitten seuraavalle tunnille. Olisi kiva päästä ratsastamaan Iitalla tässä joku kerta, varsinkin koulua pitäisi treenailla jos tammalla osallistun sitten syyskuussa niihin mestaruuksiin!

4 kommenttia:

 1. hihii minähän se siellä Iitan selässä :)

  VastaaPoista
 2. kiva postaus! ja vitsi tää sun blogis on kyl ihana ♥ tykästyin tähän heti ku tänne tulin :) ulkoasu, kuvat, sun kirjotustyyli, kaikki nappaa! :)

  Ps. Jos Make Way -malliston kaulakorut kiinnostavat niin käy ihmeessä osallistumassa mun blogissa kilpailuun jossa arvon kaksi tuon malliston kaulakorua :)!
  http://fashionsituation.blogspot.fi/2014/08/kaulakoru-arvonta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Täytyykin käydä katsomassa sun blogi! :)

   Poista