torstai 22. lokakuuta 2015

Pitkästä aikaa pienen ponin selässä!


Nyt kun Noora on ollut mun seurana täällä Rautalammilla koko viikon, niin luvassa on postaukset muutamalta tunnilta ja kaikista on paljon sekä kuvia että videoita! Syysloman jälkeen keskukselle oli tullut kaksi uutta ihanaa ponia ja mulle laitettiin heti maanantain tunnille toinen - vieläpä se pienempi niistä. Myy-ponin säkä menee varmaan jo alle 140 cm, mutta sen verran leveäselkäinen tapaus kyseessä, että en edes näyttänyt pitkältä sen selässä. Koulujalustimetkaan eivät olleet kuin ehkä reiän liian lyhyet.

Tunti pidettiin maneesin remontin takia ulkona, mutta onneksi kentälläkin on hyvät valot niin se ei ollut mikään ongelma. Myy oli hoitaessa nätisti, mutta kun lähdettiin maneesiin niin ponilla oli hirmuinen kiire. Maneesissa käppäillessä Myy kulki reippaasti ja tuijotteli vähän kaikkea, mutta ei sen pahemmin. Matkalla maneesin takaa kentälle ponilla oli taas kauhea kiire.


Otettiin ihan koko suuri kenttä käyttöön ja jakauduttiin isolle keskiympyrälle missä pysyttiinkin koko tunti. Heti kun otin ohjat käteen, niin Myy tuntui aika pehmeältä suusta ja liikkui koko ajan mukavan reippaasti. Siirryttiin raviin ja hetken ympyrää ravailtuamme tehtiin molemmilla puolilla voltit ulospäin. Myy kuunteli mun apuja valtavan hyvin ja pysyi melko tasaisesti hyvässä muodossa koko ajan. Se taipui kivasti eikä pienessä satulassakaan ollut yhtään niin vaikea keventää kun olin ajatellut.

Tehtiin sitten voltit ulospäin laukassa. Ensimmäinen nosto onnistui tosi hyvin ja sain huomata, että ponin laukka oli aivan ihana! Se kulki edelleen reippaasti myös laukassa. Siirtymisissä takaisin raviin Myy tuli välillä kovaksi suusta ja vänkäsi pienesti vastaan, mutta nekin paranivat loppua kohden. Tehtiin samat tehtävät toiseen suuntaan ja edelleen kaikki sujui mukavasti. Sitte tehtiin hetkeksi takaosan väistöä ulospäin ympyrän kaarella. Siinä sain antaa aika kovatkin avut, että Myy lähti väistämään.


Ihan lopuksi piti vielä katsoa, että vaihtaako uudet ponit laukat ja siitä tulikin mun osalta tunnin hauskin osuus. Tehtiin täyskaarrot puomeille, mistä piti sitten vaihtaa laukka. Lähestyessä pimeää kulmaa Myy tuijotteli jonkin verran ja laukka meinasi lopahtaa. Päästiin kuitenkin vielä laukalla puomille, mutta hups samassa mentiinkin siitä jo ohi. Laukka kuitenkin vaihtui puhtaasti. Tulin sitten toiselle puomille ja yritin ratsastaa paljon napakammin. Olin jo ihan varma, että mentäisiin nyt siitä puomista yli kun oltiin jo ihan lähellä, mutta viime hetkellä Myy päätti vielä kiepsauttaa ohi takajalkojen varassa.

Seuraavalla kerralla päästiin yli ensimmäisestä, joskin hienolla hypyllä mutta laukka vaihtui. Toiselle rikottiin sitten taas raville ja Myy vaihtoi laukan jo aikaisemmin. Päästiin kuitenkin sentään yli siitäkin puomista. Otin vielä viimeisen vaihdon uudestaan ja nyt mentiin hienosti rauhassa puomin yli, joskin tällä kertaa Myy jäi ristilaukalle. Kaiken kaikkiaan oli kyllä kiva tunti ja ihanaa päästä pitkästä aikaa noin pienellä mukavalla ponilla!

Näin ylitetään puomit :D

Kaikki postauksen materiaali © Noora
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti