lauantai 31. lokakuuta 2015

Paljon oksereita

Keskiviikkona olin jälleen Antti Jauhiaisen estevalmennuksessa ja sinne sain yllättäen ratsuksi Iitan! Olin hypännyt tammalla viimeeksi tammikuussa valkuissa. Tällä kertaa hypättiin tosi paljon ja eniten kahta linjaa: okseri-okseri sekä sarja-okseri. Ihan aluksi tultiin muutaman kerran verkkahyppyjä ympyrällä ja tiukemmalla tiellä. Ensin en saanut usein askelta sopimaan kohdalleen ja tempokin oli vielä puutteellinen, mutta kun älysin vain ratsastaa koko ajan kunnolla eteen niin alkoi sujumaan paljon paremmin.

Kuvista kiitos Veeralle ja Alindalle!

Kun alettiin tulemaan linjoja, niin oksereiden väliin mulla tuli parhaiten seitemän askelta. Jos olisin ratsastanut todella paljon eteen, niin olisin ehkä päässyt kuudella. Yritin sitä kerran, mutta ei kyllä onnistunut. Antti sanoikin sitten, että pidän sen isomman askelmäärän, koska Iitalla alkaa jo ikäkin vähän painamaan, niin ei pysty kauheasti venyttämään. Tosin, silti lopussa pari kertaa mun piti ottaa ihan kunnolla ohjista, että sain kunnollisen vikan askeleen ennen toista okseria.

Kaikista esteistä päästiin yli, yksi pudotus tuli okseri-okseri -linjan vikalle, koska tultiin niin lähelle. Onnistuneimmat kohdat olivat sarja-okseri -linjalla, mikä meni muutaman kerran tosi sujuvasti. Lopuksi tultiin yksi pidempi 11 esteen tehtävä. Ensimmäiselle tulin taas melko pohjaan ja ekan kerran linjat meni vähän sählästi, mutta viimeisellä kerralla paljon paremmin.


Viimeisellä kerralla esteetkin olivat jo aika korkealla ja olen tosi tyytyväinen omaan istuntaani, sillä jalat eivät heilahtaneet ollenkaan taakse, vaikka en ollut vielä koskaan hypännyt näin korkeita oksereita. Silloin joskus kun ne meinasivat heilahtaa aina taakse jos esteet vähänkin nousi. Mutta, nyt tuli ylitettyä esteillä korkeusennätyskin, tosin en osaa yhtään arvioida kuinka korkea tuo viimeinen okseri oli. Oli kyllä kiva hypätä pitkästä aikaa ihan isoja esteitä!


Iita oli valkun jälkeen aivan hikinen ja luultavasti kävi tosiaan vähän kunnon päälle, kun ei tamma kuitenkaan enää ihan vetreimmästä päästä ole. Hienosti se kuitenkin ylitti kaiken, vaikka loppua kohden hyppykaaret ehkä vähän supistuivat. Tamma sai tallissa paljon kehuja ja pääsi kunnon pesulle. Aivan mahtava valmennus oli kaikin puolin!

Videoista kiitokset Tiialle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti