torstai 29. lokakuuta 2015

Pomppuja Ristolla

Nyt sitten viimeisen tuntipostauksen vuoro viime viikolta. Seuraava postaus onkin tälläkertaa tulossa jo pian, sillä eilen olin estevalkussa minne sain pitkästä aikaa Iitan! Lauantaina menen myös Sahalaan vaellukselle apuohjaajaksi, sieltäkin ehkä sitten jotain. Nyt kuitenkin siihen viime keskiviikon tuntiin, minne menin siis ihan vain huvikseen, sillä normaalisti mulla ei ole keskiviikkoisin tuntia. Toivoin tunnille Ristoa ja sain sen. Meillä oli estetunti, mutta oikeastaan mentiin lähinnä vain puomeja.

Aluksi taisi vähän kaikilla käydä mielessä, että eikö me siis hypätäkään ollenkaan kun maneesissa oli pari remonttikonetta, yhtäkään estettä ei ollut ja ratsastettiin aluksi kauan keskiympyrää ja voltteja. Hepat piti yrittää saada pyöreiksi, missä en kyllä Riston kanssa onnistunut. Muuten ruuna liikkui ihan hyvin eteen. Olin itse varustautunut siihen että oltaisiin menty pihalle, joten alkoi heti tulemaan kuuma.


Sitten Tiina pisti kaksi puomia kaarelle, joiden väliin tuli viisi laukka-askelta. Ensin tultiin puomien väliin voltti käynnissä ja ravissa, sitten tultiin puomit suoraan laukassa. Siinä menikin aika kauan, että kaikki saivat siistit viisi askelta väliin. Itse en saanut aika moneen kertaan askelta sopimaan ensimmäiselle, joten käänsin sitten aina pois ja yritin uudelleen. Seuraavaksi ratsastin laukkaa liikaa eteen ja viimeinen puomi meinasi jäädä jalkoihin.

Viimein kun päästiin kaikki siististi puomit molemmista suunnista, niin maneesiin pystytettiin kaksi miniestettä. Tultiin sitten pari kertaa sellainen tie, että oikealta puomit ja este, vasemmalta puomit ja toinen este. Jokaisen välin olisi voinut ratsastaa viidellä, mutta ensin mulla tuli pari kertaa ekalle esteelle kuusi, mikä toisaalta ei ollut yhtään liikaa.


Yhdellä kerralla Tiina ihan kysyi, että oliko tarkoitus tulla yksi väli kuudella kun se meni niin siististi, mutta vastasin kyllä ihan rehellisesti että ei. Viimeisellä kerralla pistin Ristoa enemmän eteen ja sitten onnistuin saamaan jokaiseen väliin viisi, vaikka vikalle esteelle hyppy lähti aina pikkusen kaukaa. Pysyin silti ihan hyvin mukana ja ainakin Risto lähti pohkeesta eteen! Tunti olikin sitten siinä ja otettiin loppuravit. Sain ruunan paljon rennommaksi kuin alussa.

Tunti meni ihan hyvin. Ei jäänyt mitenkään erityisen onnistunutta fiilistä, mutta eihän tuo huonostikaan mennyt! Oli aivan mahtavaa saada tunneilta materiaalia, kun yleensä saa vain valkuista ja kisoista. Kiitos siis Nooralle tämänkin postauksen kuvista sekä videoista!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti