sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Ensimmäinen irtohypytys

Masa pääsi tänään ensimmäistä kertaa hyppäämään kujalle. Aiemmin sillä ollaan vain hypätty selästä käsin ihan pikkuruisia esteitä pari kertaa. Niitä poni kuulemma ylitti ihan innoissaan, joten odotin vastaavaa myös irtohypytyksestä. Saatiin hommattua kyyti maneesille - onneksi, koska vaikka ensin vaikuttikin siltä, että voitaisiin ihan hyvin kävelläkin, niin sää muuttuikin kunnon räntäsateeksi ja kyydille oli sitten kuitenkin tarvetta.

Masa ei ollut hetkeen ollut kopissa, mutta se käveli sinne miltei suoraan sen kummempia jumittamatta. Vironmäellä oltiin jo hyvissä ajoin. Masa peruutti nätisti kopista ja mä taluttelin sitä ympäri pihaa. Ponilla oli ihmettelemistä ja se tepasteli vierellä kovin innokkaasti. Kun päästiin maneesiin niin asensin kameran kuvaamaan laidalle, että saatiin jotakin materiaalia.


Anna talutti Masan muutaman kerran puomikujan läpi, jonka jälkeen tein niistä pieniä ristikoita. Ekalla kerralla Masa ei ihan tajunnut juttua, pysähtyi vikalle ristikolle ja kääntyi ympäri. Se ei myöskään antanut ensin kiinni kujan päässä, kunnes tajusi sitten mitä sen pitääkään tehdä. Sen jälkeen poni meni hyvin kujan läpi ja pysähtyi sen päässä helposti kiinniottajan luo.

Ruuna hyppäsi hienosti! Ensimmäisellä pienemmällä sarjalla askeleet eivät aina osuneet ihan kohdilleen, mutta erityisesti viimeiselle poni teki kivoja loikkia. Osa hypyistä piti ottaa ihan varman päälle, ettei jalat vain kolissut puomeihin. Tekniikka näytti hyvältä. Masa ei sählännyt jaloillaan minne sattuu, vaan ponnisti tasaisesti ja nosti reilusti kaikkia jalkojaan eikä laahannut niillä. Hyppykaari oli pyöreä ja ruuna tuntui menevän ihan innoissaan, eikä juurikaan tuijotellut esteitä. Viimeinen este oli korkeimmillaan n. 70cm.


Lopuksi mä ravasin puomikujan pari kertaa, talutin hetken loppykäynneiksi ja sitten pistettiin taas poni koppiin. Jälleen Masa meni nätisti sisälle ja myös ulos. On se kyllä fiksu nuori! Katsotaan jos pääsisin joulukuun alussa valmennukseen, kun Vironmäellä on sellainen vauva-ryhmä mikä olisi juuri sopiva myös Masalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti