keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Vihdoin ja viimein

 11.11.

Viime perjantaina sain viimein tietää, että mun kädessä ei ole enää mitään vikaa ja sitä voi käyttää normaalisti. Siispä suuntasin heti sairaalareissun jälkeen Masan luo ja vaikka ensin ajattelin mennä vain tosi kevyesti, niin innostuinkin sitten ratsastamaan ihan kunnolla. Masa tuntui heti alusta asti niin kivalta, se oli ihmeen rauhallisella päällä ja ajoittain jopa vähän laiska. Tein kahdeksikkoa, jolla paljon voltteja joka suuntan sekä käyntisiirtymisiä.

Poni taipui ainakin tällä kertaa paremmin oikealle kuin ennen. Koitin ottaa sen oikein kunnolla läpi molemmilta puolilta ja kun ruunalla oli paljon kaikkea mietittävää, niin se keskittyi hyvin työskentelyyn. Lumen avulla pystyi tekemään varmasti tarkkoja teitä, onneksi Masa ei kuitenkaan vetänyt kauheasti valmiille urille.


 Laukkasin toisessa kohdassa, jotta pito olisi paras mahdollinen. Päätin oikein korostaa istuntaa, kun mietin jospa saisin heti oikeat laukat ja ne nousivatkin joka kerta molempiin suuntiin! En ottanut kuin muutamat nostot kumpaankin suuntaan, laukkakin oli heti niin rauhallista ja hyvää, että sitä ei tarvinnut sen pidempää työstää. Laukkasin isommalla ympyrällä, minkä sisälle tein pienempiä voltteja. Voi että kun oli vaan niin ihanaa ratsastaa kunnolla pitkästä aikaa ja Masakin oli niin hyvä!

14.11.

Lauantaina Masalla maastoiltiin ja maanantaina menin sitten taas itse ratsastamaan. Menin tällä kertaa kauempana pellolla ja kuten arvasin, niin Masa oli heti paljon vauhdikkaampi. Kesti hyvä tovi ennen kun sain ponin täysin kuulolle. Tein lumeen kentän, missä menin sitten kolmikaarista ja siinä siirtymisiä. Volttejakin tungin aina sinne tänne, niiden avulla saa niin hyvin Masan keskittymään. Ajoittain meni tosi hyvin ja rennosti.

 Masa sai joskus yli viikko sitten haavan jalkaansa, siksi tuo liila.

Laukkasin samalla "kentällä". Pyrin tekemään nostot suoralla ja käynnistä. Oikean laukan noustua tein pääty-ympyrän ja jatkoin laukkaa pitkän sivun puoleen väliin. Ensin vasempaan kierrokseen Masa tarjosi useamman kerran väärää, ennen kun sitten nousi vasen. Sen jälkeen vääriä ei enää tullutkaan. Laukka nousi aina melko nopeasti käskystä. Rauhoittelemista oli jonkin verran ja tein usein tuplaympyrän. Suoralla poni ei kuitenkaan juurikaan kiihdytellyt ja varsinkin kun tein lävistäjän vaihtaakseni suuntaa, niin se meni hienosti!
  
Oikeat laukat nousivat aina, nostojen jälkeen oli taas laukan rauhoittamista mutta sitten Masa meni rennosti eikä edelleenkään kiihdytellyt suoralla. Koitin tehdä myös siirtymiset takaisin käyntiin, mutta ne tuppasivat aina venymään enemmän tai vähemmän. Lävistäjä meni rauhassa tähänkin suuntaan. Sitten vain letkeät loppuravit ja -käynnit.

 

16.11.

Tänään tarhassa oli vastassa ihana takkuharja. Tuon selvittämisessä menikin hetki. Harjauksen ja varustamisen jälkeen suunnattiin sumuiselle pellolle. Tarkoituksena ei ollut tällä kertaa tehdä mitään vakavaa, mentiin vain rennosti ympäri peltoa. Masa ravasi reippaasti, meinasi tarjota laukkaakin välillä. Menin ensin pitkää suoraa ja sitten hetken kahdeksikkoa, että sain ravin hyväksi. Jatkoin suoralla ravaamista, nyt rauhallisemmin.

Laukkasin myös pitkää suoraa pari kertaa. Ekalla kerralla Masa painoi menemään vauhdikkaasti ja jouduin lopussa käyttämään ympyrää apuna, että sain ponin takaisin raviin. Toisella kerralla juttu olikin sitten jo ihan tylsä, tai ainakin sain käyttää pohkeita, että laukka pysyi yllä. Suoran mittaan vauhti vähäsen kiihtyi, mutta lopussa poni siirtyi heti käskystä raviin ja käyntiin. Tällainen rento meininki tällä kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti