tiistai 1. marraskuuta 2016

Maastomopo

 Sunnuntaina Masa meni kuulemma ihan hyvin maastossa, vähän alkumatkasta yritti vain jumitella muutaman kerran mutta liikkui muuten reippaasti. Anna kävi ponilla eilen maastossa ja kaikki meni sujuvasti kun mäkin olin kävelemässä vierellä. Silloin ruuna ei juurikaan jumittele jos joku kävelee mukana. Tosin, se meni kyllä oikein hyvin sitten yksinkin kun Anna ravasi ja laukkasi mun edellä sekä kävi tien päässä. Aina jotakin poni välillä säpsyili, mutta ei pahemmin. Kavioitaan se ei ole nyt arkonut yhtään, niin kuin yhdessä vaiheessa kesällä.
 

Tänään menin sitten pitkästä aikaa yksin Masan luo, kun pystyn sentään jo ajamaan autoa ja tekemään jotakin hevosen kanssa. Suunnitelmissa oli vähän maastakäsittelyharjoituksia. Ensin näpsin vähän kuvia hepoista ja otin sitten ruunan kunnon harjaukseen. Selvitin jouhet sekä vuohiset huolella läpi. Siinä menikin hetki ja poni meinasi jo hieman kyllästyä. Muuten harjasin sen kokonaan, mutta kavioita en pysty vielä puhdistamaan.

Sitten lähdin taluttamaan Masaa tietä pitkin. Päätin näin testiksi mennä vain lyhyen matkan. Poni olikin innokkaana menossa ja käveli tosi hyvin vierellä. Muutamia kertoja se otti raviaskeleita, mutta mitenkään käsistä se ei ollut lähdössä missään vaiheessa. Ei se pelännyt metsäkonettakaan mikä kolisteli aika lähellä. Otin matkalla pysähdyksiä sekä peruutuksia. Ne menivät oikeasti sujuvammin mitä olin ajatellut!

 "Voi ei taasko mä joudun johonkin hommiin..?"
 "Heippa."

 Masa pysyi aloillaan hyvin, peruutti melko pienestä narun heilutuksesta ja lähti heti reippaasti liikkeelle samaan aikaan kun mäkin. Mietin, että peruuttaakohan poni näin hyvin kun käännytään kotia päin.. Kyllä se peruutti, ihan yhtä hyvin molempiin suuntiin. Pari herkkua mulla oli mukana ja niiden perään ruuna oli aika paljon, mutta ei se väkisin yrittänyt nameja saada kun vain käski napakasti. Kotiin päin mentäessä Masa koetti vähän kaartaa mun eteen pysähdyksissä, mutta hyviäkin kertoja tuli.

Huomenna ajattelin jatkaa maastakäsittelyä, se kun nyt jo onnistuu eikä kukaan pääse muuten liikuttamaan ponia. Voitaisiin kokeilla vähän enemmän peruutusta ja väistätyksiä. Puhdistin tänään lopuksi harjapakin sekä pesin vielä suitset osissa. Oli niin kiva taas tehdä itsekin vähän enemmän jotain Masan kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti