sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Hikitreeniä


Keskiviikkona työskentelin Masan kanssa uudestaan maastakäsin. Kävin vain taluttamassa pienen lenkin metsätiellä, mistä olikin sitten jo aika kiire takaisin kun alkoi tuulemaan niin kovaa. Poni teki hyvin kaikki pysähdys- ja peruutusharjoitukset, mutta loppua kohden se ei millään malttanut olla ravaamatta mun vierellä. Jatkoin vielä vähän tarhassa peruutuksia ja takaosan väistätystä. Peruutus meni jo oikein sujuvasti pienestä käskystä, mutta takaosalla Masa ei olisi tahtonut väistää. Parani sekin kyllä sitten pikkuhiljaa.

3.11.

Torstaina pääsi menemään taas vihdoin pellolla, kun se oli jäätynyt tarpeeksi. Anna teki käynti- ja ravityöskentelyä, mm. kahdeksikkoa ja siirtymisiä. Aluksi Masalla oli virtaa, kuten melkein aina, mutta nopeasti se siitä taas väsähti ja tasoittui. Anna meni vain jonkun puoli tuntia, mutta poni oli jo aivan hikinen treenin jälkeen. Ei kyllä ihme kun on niin paksu talvikarva.


4.-5.11.

Sitten Noora pääsi pitkästä aikaa liikuttamaan ruunan parina päivänä. Pellolla pystyi hyvin menemään kaikissa askellajeissa, joten Masa saikin taas kunnon hikitreeniä. Ilmakin oli molempina päivinä tosi kiva! Perjantaina Noora meni suurella ympyrällä, jolta teki molemmissa päissä voltit ulospäin. Ohjelmassa oli myös ravi-käynti siirtymisiä ja laukassa vähän ympyröitä. Masalla oli vauhti päällä ensin ravissa ja myös sitten ensimmäisessä laukassa.

 Kun Noora sai ravin rauhalliseksi, niin siirtymiset onnistuivat kivasti. Poni kuunteli apuja ja ravasi pääosin rennosti. Laukat nousivat tällä kertaa todella hyvin kumpaankin suuntaan! Vasemmalle Masa ei tainnut tarjota yhtäkään väärää ja varsinkin viimeinen nosto oli napakka, kun poni nosti laukan nopeasti pohkeesta. Oikealle tuli ensin yksi väärä, muuten puhtaita nostoja. Molemmat laukat pyörivät hyvin.


Eilen jatkui työskentely isolla ympyrällä. Noora teki nyt pysähdyksiä ravista, joista suurin osa onnistui hyvin. Välillä Masa painoi kuolainta vastaan ja pidätykset eivät menneet heti läpi. Takaisin raviin ruuna siirtyi hyvin. Kokonaisuudessaan poni oli alusta lähtien rauhallisempi kuin edellisenä päivänä. Sitten otettiinkin jo taas laukannostoharjoituksia ja ensin vasempaan suuntaan. Sinne nostot olivat ihan hyviä, laukka ei noussut täysin heti käskystä mutta aika nopeasti kuitenkin ja joka kerta puhtaasti. Laukka pyöri tosi hyvin ja Masa kulki rentona.

Oikea laukka ei meinannut tällä kertaa nousta millään. Oliko sitten Nooran avuissa jokin, jonka perusteella Masa tarjosi usein vastalaukkaa, vai mikähän mahtoi olla syynä. Ruuna on kuitenkin niin herkkä ratsastajan istunnalle ja mm. kääntyy helposti kun ihminen vain kallistuu satulassa. Kyllä se oikeakin laukka aina lopulta nousi, Noora teki kolme puhdasta nostoa. Laukka oli jälleen vahvaa ja viimeisen hyvän pätkän jälkeen Noora ravasi loppuravit ympäri peltoa. Masa jaksoi vielä juosta viipottaa, vaikka olikin taas aivan hikinen turvasta häntään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti