sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Starhill Stablen ratsastusripari - osa 4

 Torstai
Hevoset oli jaettu jo edellisenä iltana, joten osasin varautua siihen, että menisin Rasmuksella puomi/kavalettitunnin. Ennen kun pääsin satulaan niin jännitti vähäsen, kun olin nähnyt miten hankala se osasi olla. Onneksi jännitys häipyi kun hoitelin poikaa. Ensiksi aamupalan jälkeen kävin siis vaihtamassa vaatteet tallissa ja lähdin hakemaan parin muun kanssa vuoniksia. Ne olivatkin nyt Hakkaraisella, mistä yleensä oltiin haettu issikoita.

 Laitoin riimunnarun Rasmuksen turvan päälle ja se tanssahteli muutaman kerran kun talutin sitä talliin pesukarsinaan. Hoitaessa ori seisoi nätisti paikoillaan, laitoin sille sitten varusteet ja mun piti laittaa Aadan satula. Mä nousin jo selkään siinä pesarissa koska Hanna sanoi, että niin se olisi rauhallisempi. Kävelin tallista kentälle ja se oli ihan hassua. :D


Toiselta päivältä



 Nigards Rasmus



 Kentällä oli puomeja vain suorilla urilla pitkien sivujen sisäpuolella. Tultiin ensin vain toisia puomeja ravissa, tehtiin ympyröitä ja Rasse tuntui tosi kivalta. Kun alettiin sitten laukkaamaan samaisten puomien yli, niin ori kulki vain nokka taivaassa ja teki jotain omia raviväistöjä. Mietin siinä, että voi kun oli ihana tunti tulossa..

 Hanna kävi hakemassa piuhat Rasselle, mutta hän laittoi ne mun mielestä todella tiukalle niin, että ne aikalailla vetivät orin pään alas. Eihän meno sitten yhtään mennyt parempaan suuntaan, me vain kurvailtiin kentällä hirmuista vauhtia ja aina välillä Rasse teki niitä omia hienoja raviväistöjään. Kokeilin ratsastaa eri tyyleillä, mut ei vaikuttanut mikään.


hups





 Onneksi ohjaaja tuli sitten taas löysäämään piuhat ja mun piti nostaa laukka. Laukkasin keskellä ympyrällä ensin toiseen suuntaan niin kauan, kunnes sain laukan rauhalliseksi. Ensin Rasmuksen laukassa oli ihan hirveä istua, mutta kun sain vauhtia pois niin sen laukka oli ihana. Vaihdoin suuntaa ja siihen suuntaan laukka onnistui heti, joten sain siirtyä kävelemään hetkeksi.

 Sen aikaa kun kävelin niin muut tulivat laukalla puomeja. Sit ne saivat siirtyä kävelemään ja mä tulin ihan yksin samallailla linjoja laukassa. Laukka pysyi pääosin hyvin rauhallisena, mitä nyt pari kertaa vauhti vähän kiihtyi puomien välissä. Rasse alkoi kuitenkin toimia taas todella mukavasti! Seuraavaksi lähdin menemään jo muiden kanssa niitä toisen sivun puomeja, mitä nostettiin pikkuhiljaa aina vähäsen.








 Ensin kolme puomia oli vinosti ylhäällä ja sitten siitä tuli kolmen esteen innari. Sain askeleen osumaan hyvin ensimmäiseen maassa olevaan puomiin eikä Rasse paljoa kolhinut esteitä. Välikäyntien jälkeen lähdin tulemaan n. 40cm innarille laukassa ja samaan aikaan sitä meni Tiklan ratsastaja. Pääsin edelleen tulemaan esteille rauhallisella laukalla ja ori oli edelleen oikein mukava. Pikkuhiljaa mentiin kaikki innaria niin, että päädyssä laukattiin ensin ympyrä, tultiin innari ja siirryttiin sitten hetkeksi käyntiin ennen taas omaa vuoroa.

 Mun piti tulla oikein rauhallisella vauhdilla ekalle esteelle ja päästää kädet sitten vain rennoksi. Rasmus tarvitsi kuitenkin aika paljon ohjaa vaikka olikin vain pieniä esteitä, enkä mä sitä ohjaa kovin paljoa älynnyt antaa.. Istunta näyttääkin noilla esteillä ihan kauheelta. :p





Tää mun istunta näissä kuvissa..

 Rasmuksen kanssa mulla tuli muutamia pudotuksia, vaikka saatiin askel hyvin osumaan ensimmäiselle. Tuntui vaan, että ori ei oikein muuten osannut asetella jalkojaan, mutta pudotukset eivät haitanneet yhtään kun sain menemään muuten niin rauhassa. Onneksi alkutunnin häsläily loppui aika lyhyeen! Ori oli sen jälkeen aivan ihana ratsastaa, herkkä ja osaava. :D

 Pesin Rassen hyvin ja talutin sen sitten laitumelle, missä Aada ja Vuokkokin olivat. Se odotti vähän malttamattomana, että saisin riimun pois ja ravasi sitten tarmokkaasti tammojensa luo. Meillä oli enää ruoka, konfirmaatioharjoitukset ja pakkaamista. Sulloin kamat laukkuihin ripeästi ja menin Jennin kanssa kuvailemaan pihapiirin hevosia.

 Noniin, loppuun vielä tämä kökkö sekamelskavideo, josta saatte toivottavasti jotain selvää. En oikein tykkää tästä, kun pätkät ovat hirveän lyhyitä ja pääosin sitä kun haen hevosia laitumelta + hoidan. Yhdessä kohdassa jäi musiikki mun puheen päälle, koska en voinut katsoa koko videota elokuvatyökalulla koska se lagaili taas kerran..





Erill

Mirka

Hermes




wihii :3







6 kommenttia:

  1. Sinut on haastettu! http://khtmanyhearts.blogspot.fi/2013/06/15haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain saman haasteen jo toiseltakin, mut vastaan molempien kysymyksiin. :D

      Poista
  2. Aivan ihania postauksia ja kuvia Starhillistä :)
    Itse oli kyseisessä paikssa muutamalla leirillä tänä kesänä avustajana ja muutenkin paikka on tuttu aikaisempien vuosien leirikesiltä.
    Omia suosikkejani ovat ehdottomasti Felga, Vallu ja Slepinir♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Mä en ollut ikinä kuullutkaan paikasta ennen kun alettiin etsimään talleja, jotka pitäisivät ratsastusripareita. Mä en päässyt Felgaa kokeilemaan, mutta Vallu ja Sleipnir olivat tosiaan ihania! Tykkäsin oikeastaan melkein kaikista hevosista millä menin, Vinda, Vuokko, Rasmus, Aada.. :D

      Poista
  3. Moikka ! Voisitkohan lähettää minulle kuvia Erillistä, koska tarvitsisin blogiini Erillin muutettua yksityis tallille jonka jälkeen olen aloittaut ratsastelemaan sillä. Jos olisist niin kiva ja lähettäisit kaikki kuvat joissa erkki on niin säpööni :) iida.tapanainen@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo voin lähetellä niitä viikonloppuna kun meen kotiin, koska kuvat on siellä koneella! :)

      Poista