tiistai 25. kesäkuuta 2013

Yllärihevonen + haaste

 Eilen olin Sannan irtotunnilla ja mentiin puistoesteitä, koska haluttiin yksi tunti niitä sillä ryhmällä millä oltaisiin menty valmennukseenkin. Sain sähköpostilla kaikki tuntiaikataulut ja siellä luki, että menisin tämän puistoestetunnin Mitulla. Se tuntuikin aika selvältä, koska olinhan mennyt tammalla muutenkin kaikki kevään valmennukset ja kilpailut. En tullut yhtään ajatelleeksi, että mä en kuitenkaan pääsisi ensi lauantain puistoestekisoihin, joten mulla ei olisi niinkään tarvetta treenata Mitulla puistossa.

 Etin kotona vielä esteraippaakin, koska olisin ottanut sellaisen mukaan Mitulle. En kuitenkaan löytänyt sitä joten ajattelin ottaa sit vaan tallilta. Menin Annan kyydillä paikan päälle, enkä ensin edes katsonut ilmoitustaululle. Sit vasta vähän ajan päästä huomasin tuntilistat ja siellä lukikin mulle ja Jennille Rupsu ja Leo. Jenni oli jo tallilla aikasemmin ja Leonhan se oli jo varannut. :D


Kuvista iso kiitos Nooralle! :D

 

 Siihen en ollutkaan yhtään varautunut, että menisin edes jollain muulla kuin Mitulla, mutta sitten vielä Rupsulla! Vähäsen tuli aluksi sellainen tympääntynyt olo, että ei tehnyt hirmuisesti mieli lähteä ruunalla loikkimaan puistoon. Menin harjaamaan sen, laitoin vähän ajan päästä pintelit ja sitten itseni kuntoon. Mentiin hyvissä ajoin laittamaan varusteet ja talutettiin hevoset etupihalle missä noustiin kyytiin.

 Yksi kaveri tuli omalla hevosellaan ja kun kaikki olivat valmiina niin lähdettiin kävelemään puistoon alkukäyntejä. Edelleen mua vähän harmitti, mut pikkuhiljaa se unohtui kun piti alkaa ratsastamaan. Verryteltiin ravissa ympäri puistoa ja tehtiin sitten laukkapätkiä. Rupiinilla oli virtaa ja pari kertaa se meinasi lähteä niskalla vähän omille teilleen. Tuntui alkavan siis aika lupaavasti.

 Laukattiin sitten sillan yli muutaman kerran ja Rupsuhan kiihdytteli. Se taisi kerran loikata alamäen, väillä pääsin istumaan hyvin, välillä ei oikein onnistunut. Laukattiin sitten kukkulat tallille päin ja sain edelleen jarrutella. Tultiin sitten iso kukkula ja pikkukukkulat perään. Isolla oli siis pieni sarja, pieniltä oli esteet otettu pois. Pieni tukkisarja kukkulalla sujui hyvin.

 Lähdettiin sitten hyppäämään enemmän ja tultiin niin, että pienempi läpihyppy, riukueste, puuokseri sekä pieni tukki. Sain laukan nyt rauhalliseksi, riukuesteen jälkeen tuli pieni kiihdyttely. Päästiin kuitenkin kaikki ilman kieltoja ja Rupiinin hypyt tuntuivat mukavilta vaikka kuvista huomaa, että se laittoi jalkojaan vähän mihin sattuu. :3


wrooom


jalat :D

 Seuraavaksi taidettiin tulla rengaseste, nippetukki, banketti ja kolmioeste. Renkaalle mulle otettiin keskimmäinen rengas pois ja pääsin sitten heti ekalla yli. Muutkin esteet päästiin taas ilman kieltoja, banketilta Rupiini loikkasi kunnolla alas ja mä jäin ihan jälkeen. Kolmioeste päästiin kuitenkin yli vähän paikaltaan tosin. Tultiin sitten ainakin vielä pikkukukkulat, iso kukkula toisinpäin, iso läpihyppy ja mä tulin sit muurin kun muut tulivat haudan. Rupsu ei hautaa kuulemma uskaltaisi, eikä mikään ihme. Hyvä, ettei sitten tarvinnut jäädä sille jumittamaan ja viemään aikaa. Tämä rata sujui multa oikein hyvin ja hypyt tuntuivar edelleen mukavilta.

 Siirrytiin toiselle puolelle peltoa ja tultiin siellä aluksi taas se muuri, iso puupysty, pikkutukki, kukkakärry ja toinen rengaseste joka on aika uusi. Mulla sujui tosi hyvin kunnes pikkutukin jälkeen Rupsu päätti lähteä ekaa kertaa kunnolla niskalla vetämään eri suuntaan, kuin kukkakärrylle johtavalle tielle. Kurvasin sitten parin esteen takaa ja lähestyin uudelleen ravissa. Päästiin sitten kukkakärry, mutta sen jälkeen lähdettin sen verran lujaa, että rengaseste ralliteltiin taas ohi. Tulin uudestaan rauhallisesti ja päästiin hyvin yli.
 Sitten tultiin ainakin banketti, koivuristikko ja uusi kirkas puulankkueste, jota hevoset eivät olleet ennen hypännyt. Hypättiin taas kunnolla banketilta alas ja multa lähti jalustin. Sain sen onneksi heti takaisin ja koivuristikolle tuli ehkä paras tunnin hyppy, taputin Rupiinia sen jälkeen. Uudelle osasin odottaa kieltoa ja niinhän me sivuutettiinkin se. Kävelin esteen eteen ja Rupiini sai katsella sitä, tosin se ei näyttänyt paljoa kiinnostavan. Tulin uudelleen pienellä tiellä ja päästiin yli ilman mitään ongelmia.

 Loppuun piti miettiä muutama este + vesihauta ja tulin koivupystyn, vesihaudan ja banketin. Ekalla lähestymisellä koivupystylle kurvattiin jonnekin ihan muualle vasemmalle, enkä mahtant oikein mitään ruunalle. Seuraavaksi tultiin taas hienosti yli, vesi onnistui laukalla ja kun banketille oli tiukka kurvi, niin tein siinä sitten taas pienen lisäympyrän kun ei ekalla kerralla päästy ylös loivaa ylämäkeä. Ravattiin sitten loppuravit ja tultiin vesihaudan kautta muutaman kerran. Mentiin koulukentälle kävelemään kun toisilla alkoi estetunti siinä vieressä estekentällä.Niin iso pudotus, että pitää tulla kunnon loikalla alas!

 Oon aika tyytyväinen tuntiin, ei tullut kieltoja esteen edessä kuin yksi! Ne pari Rupsun omaa kurvailua eivät olleet lähelläkään mitään estettä, ruuna vaan päättää aina välillä, että nyt menenkin tänne ja vetää sitten niskalla 6-0. Monet sellaiset esteet päästiin heti yli, mille ajattelin, että voisi tulla kieltoja. Muutenkin, kun alkurallittelujen jälkeen sain vauhdin rauhoittumaan niin sujui Rupsua ajatellen tosi hyvin!

 Pinja tuli pitämään Rupiinia kun pesin sen ja mun piti ensin mennä pitämään Santtia. En sit kuitenkaan mennyt ja vein kamat pois. Irrotin litimärän huovan ja vyön, vein ne kuivamaan ulos naruille. Sitten hieroin linimenttiä Rupsun jokaiseen jalkaan jonka jälkeen suuntasin kuvaamaan Annaa estetunnille.
Haaste
Sain taas tälläisen haasteen Janitalta sekä Inkalta. Vastaan moelmpien kysymyksiin ja kerron 22 asiaa itsestäni. Oon näitä pari jo tehnyt, mutta kiitos kumminkin! :)

Haasteen säännöt:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan antamiin 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastettaville.
4. Heidän pitää valita haastettavaksi 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa, ketkä olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

22 asiaa minusta:
1. Pääsin Rautalammille opiskelemaan!
2. Lähden kohta Tallinnaan serkun kanssa.
3. Tykkään treenata ihan peruskäskyjä koirien kanssa.4. Piirtäminen onnistuu välillä, välillä ei. Kun se onnistuu niin on tosi kiva piirrellä!
5. Aika usein alkaa inspiroimaan kaikki illalla ja sitten valvon aika myöhään. :D
6. Mun päättötokarin keskiarvo kaikki aineet laskettuna oli 9.3.
7. Oon vähän enemmän kissa- kuin koiraihminen, mutta pidän molemmista tosi paljon.


8. En helposti mene vapaaehtoisesti ratsastamaan haastavilla hevosilla...
9. ... mutta se on ihan hirmuisen kivaa kun sellaisen saa menemään hyvin.
10. Mun tekee hirveesti mieli lintsille. :3
11. Mulla on rippijuhlat ensi lauantaina, niin en pääse puistiksiin....
12. Saan kohta iPhonen sekä järkkärin, mut en oikein tiiä minkä ostaisin.
13. Tykkään pelata the Sims 3:sta koneella sekä kaikkia hauskoja pelejä pleikalla.


14. En katso hirveästi tv:tä, mut tiettyihin sarjoihin jään vähän liiankin koukkuun ja sit on ärsyttävää odotella ennen seuraavaa tuotantokautta.
15. Haluisin omaksi koiraksi shetlanninlammaskoiran...
16.  ... sekä kissaksi ragdollin.
17. Mä katselen melkein joka kerta hevostarvikekaupoissa tavaroita, mitkä olisi kivoja omalle hevoselle.. :3
18. En tykkää näistä rippi- ja ylioppilasjuhlista kovinkaan paljoa, etenkin jos itse on se päähenkilö.
19. Mä olisin halunnut mennä käymään meidän sukukokouksessa mikä oli tässä yksi päivä.
20. Haluun mansikoita!
21. Ostan melkeinpä aina metrilakuja jos sellasia vaan näkyy. :p
22. Pienepmiä kiinteitä esteitä on ihana hypätä mukavalla hevosella, mutta kauhean korkeita kiinteitä en välttämättä uskaltaisi hyppiä.
Haastajan kysymykset:
1. Ratsastatko jollain ratsastuskoululla säännöllisesti ?
 - Tällähetkellä en oikeestaan, mutta siellä Rautalammilla sitten aloitan.
2. ...jos ratsastat, niin millä ?
 - Rautalammin Ratsastuskeskuksessa sitten. :3
3. Minkä luonteisista hevosista pidät ?
 - Hoitaessa kilteistä, ratsastaessa sopivan vauhdikkaista ja sellaisista, että on jotakin ratsastettavaa eikä voi vain matkustella.
4. Onko sinulla omia lemmikkejä ?
 - Ei ihan omia, mutta meillä on useampi lemmikki.
5. ...jos on, niin mitä ?
 - Kolme maatiaiskissaa sekä kaksi koiraa, norjanharmaahirvikoira sekä suomenajokoira.
6. Millaisia ihmisiä ihailet ?
 - Sellaisia jotka uskaltaa ilmaista missä vaan mielipiteensä ja tehdä kaikkea mitä haluaa.
7. Onko sinulla muita harrastuksia ratsastuksen lisäksi ? 
 - Ei mitään erikoisempaa...
8. ...jos on, niin mitä ?
  - ... vain lenkkeilyä koirien kanssa.9. Mille tasolle haluaisit kehittyä ratsastajana ?
  - Se heA ja 110cm riittäisi hyvin.
10. Minkälaisia ihmisiä et voi sietää ?
  - Sellaisia, jotka hössöttävät ihan liikaa ja ajattelevat vain omaa napaansa.
11. Kuka tai mikä on se elämäsi valopilkku, jonka nähdessäsi tulet hyvälle tuulelle ?
 - Riippuu vähän. Kaverit, joskus vain joku lemmikkikin tekee iloiseksi. 
12. Koska olet aloittanut ratsastuksen?
 - Vuoden 2004 alussa, kuusivuotiaana.
13. Onko sinulla omaa,-tai hoitohevosta?
  - Ei ole nyt kumpaakaan, Mittu oli kevään hoitohevosena.
14. Jos on, niin kerro siitä(niistä) jotain?
 - Noh, Mittu on suomenhevostamma, välillä sellainen hössöttäjä ja ratsastaessa mukava.

 

15. Kuinka useasti olet tippunut?
 - Mooonta kertaa, en osaa oikein sanoa. Varmaan ainakin yli 40 kertaa. :p
16. Jos olet niin miten pahasti?
 - En ikinä hirmuisen pahasti, mutta kerran osuin maneesin seinään ja kerran aukesi toinen käsivarsi vähäsen soralla.
17. Mikä on lempiruokasi?
 - Mä en enää oikeen tiiä. Spagetti, pizza, tortillat, kana..
18. Mikä on maailman pahin asia?
 - Ei nyt oikeen tuu mitään yhtä mieleen. Ehkä se, että yhtäkkiä joku tosi läheinen kuolisi.
19. Oletko ikinä murtanut luitasi :D?
 - Kallonpohjanmurtuma on tullut, ei muita..
20. Kuinka usein käyt tallilla?
 - Tulen varmaan käymään seuraavan vuoden siellä tallilla kaksi kertaa viikossa.
21. Oletko koskaan uittanut hevosta/ponia?
 - En ja haluisin niiin koittaa!
22. Millä talleilla/tallilla käyt?
 - Vironmäellä tuun jatkossa käymään tapahtumissa ja sellaisissa aina kun pääsen, ratsastan sitten Rautalammin Ratsastuskeskuksessa.

Kysymykset seuraaville haastetuille:
1. Minkä värisistä hevosista pidät, vai onko värillä mitään väliä?
2. Onko joku ärsyttävää ratsastuksessa, mikä?
3. Miten olet tippunut pahiten?
4. Millainen on unelmahevosesi?
5. Tykkäätkö enemmän vain loikkia korkeita esteitä, vai keskittyä teknisiin esteratoihin?
6. Kuinka monta vuotta olet ratsastanut?
7. Harrastatko jotain muuta ratsastuksen lisäksi?
8. Miten päädyit ratsastuksen pariin?
9. Miksi aloitit bloggaamisen?
10. Kolme parasta eläintä?
11. Haluaisitko hevosammattiin vai pitää ratsastuksen vain harrastuksena?

Haastetut:

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Nii! Pitääki viel pistää tonne, et kuka on ottanu. ;D

   Poista
 2. Rupsul vähä ongelmii noitten sen jalkojen jaa :D Tos ekas banketti kuvaskii sil on takajalt ristis :D Mut se meni kyl muuten hyvi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jep. :D Sit tossa riukuesteelläki noi jalat... :D Mut nii, meni kyl aika hyvin ku päästiin melkeen kaikki esteet heti ekalla yli. ;D

   Poista