lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kuulumisia alkeisleiriltä

 Tänään kotiuduin tallilta viiden jälkeen, vaikka olisin voinut lähteä aikaisemminkin kun hommia ei enää ollut. Viikko meni alkeislaisia sekä ykköstasolaisia avustelemassa. Välillä sujui ihan hyvin, välillä taas huonommin ja hermot olivat aika kireällä, mutta sitten piti vain ajatella, että itsekin on ollut ihan samalla tasolla ennen ja se ponin kavioiden nostokin oli hurjan hankalaa.

 Kamera ei sittenkään ollut mukana, koska menin skootterilla ja tavaraa oli muutenkin ihan tarpeeksi. En olisi ehtinytkään hirveästi kuvailemaan koska tuntien aikana oli hommia, eikä siinä kauheesti olisi ehtinyt räpsiä kun vei/haki hevosia tarhasta. Tälläisiä vanhoja kuvia siis välissä, jotta ei tulisi ihan tylsä postaus. :3

Jotain tosi vanhoja ja uudempia kuvia.



 Maanantai oli se rankin päivä, eihän suurin osa porukasta ollut koskaan käärinyt pinteleitä hevoselle eikä muutama ollut laittanut varusteitakaan. Opetin siis kaikki niille kenelle ehdin ja lähinnä näytin itse, että leiriläiset saisivat sitten seuraavalla kerralla tehdä itse. Oppihan ne siinä pikkuhiljaa päivä  päivältä, mutta tänäänkin unohtui edelleen muutamia asioita varusteiden laitosta sekä hoidosta.

 Leiriläiset pysyivät aika hyvin kuitenkin selässä, ei tipsahtanut kuin tänään yksi kun hän yritti heilauttaa jalat takana yhteen Chikin selässä. Ne menivät koulua, pari puomituntia, miniestetunnin, maaston sekä puuhatunnin. Puuhan sijasta useimmat alkeiset sekä pari ykköstä vikelsivät Ranella. Pari alkeista menivät sitten taas puuhatunnille satulat selässä, ykkös saivat mennä puuhan ilman satulaa.


Pike


 Punttasin heitä kyytiin ja pari nousi jotenkin hassusti niin, että jäivät hirmuisen taakse, ristiselälle. Vili lähti sivulle ja luimisti korviaan, mutta sen ratsastaja pääsi aika nopeasti oikealle paikalle. Chiki taas tykkäsi vähemmän, steppaili myös korvat luimussa ja heitti jo hieman takapäätään. Onneksi sen pahempaa ei sitten tapahtunut kun ponin ratsastaja pääsi eteenpäin istumaan.

 Eilen oli perus makkaran ja lettujen syömiset, mutta taaskaan ei menty puistoon niitä syömään.. Pidettiin eilen leiriläisille myös leirikaste. Käärittiin pintelit niiden silmille, kuljetettiin jonossa vähän joka paikkaan, kaikki saivat maistaa meidän hyviä maistiaisia sekä ryömiä vesimatolla missä oli vettä. Tänään leirikisat sujuivat hyvin, ne menivät puuharadan ja yksi hoitajaleiriläinen meni sen Ranen kanssa maastakäsin taluttaen. Alkeiset menivät erikseen pareittain ja Kertun kanssa voitettiin. Ykkösistä voitti se taluttaja Ranen kanssa, toinen Vilillä ja kolmas Epulla.

 Yksi päivä mä vaan meinasin kaatua turvekottareiden kanssa, mutta onneksi en sit kaatunut. Muita vahinkoja ei sitten tapahtunutkaan koko viikon aikana, eikä kukaan leiriläisistä saanut sen kummemmin koti-ikävää joten oikeastaan tää leiri meni oikein hyvin! :D



 Kerttu oli useamman leiriläisen yksi lempparihevosista, mutta etenkin yhden ja hän halusi aina harjatakin tamman kun se ei ollut tunneilla. Kerttu meni perus löpsykän kiltisti tunneilla sinne minne pitikin.

 Mitusta tykkäsi myös useampi, mutta en niin katsonut miten se kulki tunneilla. Varmaankin myös ihan kiltisti. Karsinassahan se oli tietysti vähän häslä jos hevosia lähti jo ulos.

 Vili oli taas yksi niistä hevosista, millä suurin osa ei halunnut mennä. Sen ratsastajat pyysivät useasti apua kavioiden nostossa ja varustamisessa kun Vili vaan vähäsen lopsutti huuliaan. Ruuna myös selvästi tahalleen vetäisi etujalkoja pois käsistä kun niitä putsasi.

 Chiki oli sellainen, että kaikki menivät sillä ihan hyvillä mielin mutta ei sitä sen enempää toivottu. Karsinassa ponilla meinasi loppuviikosta mennä jo hermo, koska tietysti pikkuisilla kesti putsata se yksi kavo ja laittaa ne kuolaimet suuhun. Tamma yritti enemmän pyöriä karsinassa sekä heitteli päätään, mutta hyvin sen kanssa selvittiin.

Mittu

Vili

Chiki

 Cupi oli perus riiviö, jalkojen kanssa oli aina vähäsen ongelmia sekä kavioiden puhdistamisessä että suojien laitossa. Poni oli kuitenkin muuten ihan nätisti.

 Santti oli myöskin monen yksi suosikkiponi. Tamma oli oikein kiltisti hoidettaessa ja tunneillakin se näytti menevän ihan kiltisti. Maastossa se oli kuulemma mennyt puskasta toiseen ja vähäsen se yritti välillä rohmuta vihreää kun ratsastaja talutti ponia tarhaan.

 Miks oli parilla tunnilla. Muutama halusi kovasti kokeilla sitä, mutta eivät tainneetkaan ruunasta sitten tykätä. Yksi tosin tykkäsi siitä kovasti, mutta meni sillä vain kerran. Ruuna koitti tietenkin ensin madella etanaa hitaammin, mutta se meni aika kiltisti jos siihen sai vauhtia.

 Ranella useimmat eivät halunneet myöskään mennä eikä muutamat oikein uskaltaneet edes hoitaa ruunaa kunnolla. Siitähän Rane varmasti riemastui kun huomasi, että sellainen huulien lopsuttelu vähäsen leiriläistä kohti sai sen hyppäämään kauas.. Tunnilla ruuna piti vain saada kuriin niin se meni ihan hyvin. Muuten se nyki ohjat ja hakeutui jonkun toisen perään.

Miks

Rane

Santti

 Leo oli oikein nätisti hoidettaessa sekä ratsastettaessa. Pari tyyppiä tykkäsivät siitä eikä ruunan kanssa muutenkaan tarvinnut usein olla auttamassa sen enempää.

 Eppu oli eniten leiriläisten lemppari ja sillä olisi moni halunnut mennä kisan sekä useamman tunnin. Pari sanoi, että ne olisivat voineet mennä koko leirin vaan Epulla, eikä ihmekään kun ruuna oli oikein nätisti harjatessa sekä tunneilla. Helposti sen sai myös raviin sekä laukkaankin, mistä alkeiset tietysti tykkäsivät.

 Rupiini meni parilla tunnilla ja ne kaksi jotka sillä menivät, niin pitivät siitä ihan. Vähäsen ruuna meni välillä omia koukeroitaan ja taisi se joskus mennä vähän kovaa, mutta muuten sujui oikein hyvin.

Yvonne

Eppu

 Timmakin meni parilla tunnilla sekä hoitajaleiriläinen kävi juoksuttamassa sitä. Silläkin menivät ne kaksi vähän kokeneempaa jotka ovat käyneet ennenkin Vironmäellä. Timmakin meni kuulemma laukassa aika lujaa, mutta tammankin osalta meni leiri ihan hyvin.

 Bellalla menivät kaksi pienintä ja ne tykkäsivät ponista. Sen kaviot oli vähäsen hankala nostaa heidän mielestään kun poni koitti myöskin vetää niitä takaisin alas. Tunnilla Bella näytti menevän ihan nätisti.

 Yvonne oli yhden alkeisen lemppari ja se menikin ponilla joka päivä vähintään kerran. Tamma oli kiltti hoidettaessa muuten, mutta myöskin koitti vetää etusia alas kun ratsastajalla oli mennyt jo jonkin aikaa kavion kanssa. Tunnilla meni välillä kuulemma vähän kovaa, mutta tiedä sitä mikä oli alkeisen mielestä hurjan kova vauhti. :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti