sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Metsäpirtin leiri 6 - keskiviikko

 Aamulla Anskun äiti soitti viisi minuuttia ennen herätystä ja soittoääni oli niin kova, et mä säikähdin melkein kokonaan ylös sängystä. Älysin vasta vähän ajan päästä mistä ääni tuli ja menin ottamaan herätyksen mun kännykästä pois. On se niin moderni kännykkä että saa oikein herätyksen! :D

 Lähdettiin jälleen hakemaan ensin hevoset sisälle ja jäin nyt vuorostaan tammalaitumelle. Ajattelin, jos vaikkapa Visku pitäisi ottaa ja pitihän se. Sidoin narun ohjiksi riimuun ja ratsastin tamman talliin. Kun hevoset oli sisällä, niin päätettiin hevoset koulutunnille. Sain Cisun, ponin mitä me irtohypytettiin maanantaina. Aamupalan jälkeen harjasin Cisun ja vein kameran kentälle. Mun poni ei ollut ekalla tunnilla, joten ratsastin sen tallilta kentälle parin muun kanssa.

Pirttirannan Cisu





 Tunnilla mentiin aluksi pohkeenväistöä pituushalkaisijalta uralle molempiin suuntiin. Cisulta mun ei tarvinnut vaatia niin paljoa, koska nuori oli kuulemma hieman ruosteessa. Sain sen kuitenkin ihan hyvin välillä väistämään, ponilla vaan meinasi mennä vähän hermo kun piti pidättää niin paljon ohjista. Ravissa tehtiin niin, että oikaistiin yksi kulma ja tehtiin siitä vähän matkaa väistöä uralle. Sekin onnistui ihan hyvin.






 Mentiin seuraavaksi ravissa temmonvaihteluja uralla. Cisu lisäsi ravia aika nihkeästi ja meinasi vähän mongerrella. Lyhyeen raviin sain sen melko hyvin, välillä vauhti meinasi vain hiipua liikaakin. Laukkatehtävä mentiin molempiin suuntiin niin, että tehtiin kulmassa ennen toista pitkää sivua raviväistö, laukattiin pitkä sivu loppuun, ravattiin lyhyt sivu ja laukattiin taas seuraava pitkä sivu. Cisu oli muuten oikein mukava, mutta se heitteli paljon päätään laukoissa. Myös väärä laukka nousi aluksi aika usein.

Servi

Odessa



 Tunnin jälkeen toivoin mun hoitohevosta Viskua ilman satulaa maastoon ja sain sen! Mentiin syömään ja luettiin taas hetki lehtiä huoneessa. Mentiin talliin vasta jossain 10 vaille kolme, koska meidän molempien hevoset menivät jo ensimmäiseen maastoon. Kun ne tulivat pihalle niin mut puntattiin Viskun kyytiin ja tamma sai lähteä toiselle reissulle.

 Mentiin samantyylisessä maastossa kuin tiistainakin, mutta eri reitti. Ravattiin paalipellolla kolme ympyrää yhden paalin ympärillä ja muuten lähinnä käveltiin. Mentiin kentälle laukkaamaan ja Visku oli hieno! Vetäjä sanoi, että ennen tamma ei osannut laukata, mutta nyt se laukkasi jo oikein tarmokkaasti. Mentiin vielä radan kautta ihan tontin perälle, ruunalaitumen eteen ja ravattiin pari pätkää takaisin tallille. Visku oli ihana maastossa!






 Syötiin pihalla jätskit ja lähdettiin sitten viemään hevosia laitumille. Mulle nakitettiin taas Vorteksi kun satuin seisomaan kuulemma sopivasti siinä lähellä! Vein sen kuitenkin nyt Anskun kanssa kahdestaan ja sujui ihan hyvin. Illalla olisi saanut grillata vaahtiksia, mutta me ei jaksettu yhtään. Kerättiin mukilliset mustikoita Nakille, joka tekisi mustikkapiirakkaa jossain vaiheessa.










Claudia

Ruska & Eeva-Liisa



 Myöhään illalla oli ihana ilma ja lähdettiin Anskun kanssa kuvailemaan hevosia kaikilta laitumilta, sekä lampaita tietysti. Kuvia kertyikin taas toosi paljon! Yhdellä laitumella pieni suokkivarsa tuli nuuhkimaan meitä ja tutki pitkään. Toisella laitumella kun syötettiin parille aidan vierellä oleskeleville hevosille voikukanlehtiä, niin ne lähtivät seuraamaan meitä innokkaasti kun käveltiin eteenpäin.

 Nähtiin kettukin ja ehdin ottamaan siitä vähän videota, kun se jäi ihmettelemään laitumelle. Repolaisen näette leirivideossa sitten! Tässä teille nyt paljon kuvia mitä innostuin muokkailemaan, osaa enemmän ja toisia vähemmän.

Kommentoikaa toki lempparikuvanne, jos sellaisen löydätte! :3












Bandola










Servi

Manne

Edi


Vorteksi ja Cisu

Manne







Cindy

Ruska

2 kommenttia:

  1. Tykkään tost kolmanneks vikast, se on jotenki tunnelmallinen (:

    VastaaPoista