maanantai 22. heinäkuuta 2013

Metsäpirtin leiri 6 - torstai

 Torstaina mietin heti aamulla, että miten nopeasti päivät olikaan hujahtaneet ja olisi enää viimeinen kokonainen leiripäivä. Aamulla hain ruunalaitumelta Mannen, mihin en ollutkaan vielä tutustunut. Suokkiruuna oli melko pieni ja oikein kiltti herra. Päätettiin hevoset vasta aamupalan jälkeen ja valitsin koulu/estetunnille jälleen Bandolan, vaikka vaihtoehtona olisi ollut myös Servi ja harmittaa vähän kun en sitä valinnut. Olinhan jo Bandolalla mennyt yhden tunnin, mutta silti en valinnut Serviä jostain syystä..

Manne

Visku!
Mentiin taas ekalla tunnilla ja käveltiin kentälle kun oltiin hoidettu hevoset. Tehtiin ensin X -kuviota ja lävistäjillä piti mennä keskikäyntiä. Panda oli parin kerran jälkeen oikein mukava. Tehtiin sitten ravissa voltit pitkien sivujen keskelle, toisella lyhyellä sivulla pysähdys ravista ja toisella lyhyttä ravia.

 Panda ei meinannut välillä millään taipua volteilla, mutta kun olin vähän aikaa pehmittänyt sitä oikein kunnolla avuilla, niin alkoihan tamma siitä vähäsen taipumaan. Pysähdykset meinasivat vähän venyä, mutta lyhyt ravi toisella lyhyellä sivulla sujui aika hyvin. Mentiin voltteja toiseenkin suuntaan ja sitten siirryttiin laukkatehtävään. Laukattiin vain yhtäjaksoisesti pääty-ympyrällä, ensin minä ja kaksi muuta, sitten toiset kolme toisella ympyrällä.
wrooom

 Panda hurvitteli sitä omaa isoa laukkaansa ja mun piti tahdittaa sitä hyvin, jotta tamma pitäisi laukan yllä. Välillä meni vähän jalat sekaisin ja siirryttiin raviin hetkeksi. Koulu/estetunti tämä oli sen takia, että lopuksi mentiin pari kertaa yksi este. Ekalla kerralla Panda päättikin jyrätä pikkuesteestä ohi, mutta kaksi muuta kertaa onnistuivat hyvin! En mennyt kuvaamaan toista tuntia Pandan hoitamisen jälkeen koska satoi vähäsen. Ei nyt tuu mieleen, että mitä tehtiin siinä välissä, koska Viskukaan ei ollut tallissa, että olisin voinut harjata sen. Kun toinen ryhmä kuitenkin tuli kentältä niin mentiin syömään ja hetken sohvilla löhöilyn jälkeen taas talliin.

 Toinen tunti oli periaatteessa kaikilla samaan aikaan, lähdettiin vain ryhmissä vuorotellen tietyin väliajoin matkaan. Muutamalle, esim. mulle, kesti aika kauan päättää hevoset ja se menikin arvonnan puolelle. Arvoin parin muun kanssa kuka saisi issikan Ruskan ja ihme kun mun nimi nousi kypärästä. :D Tunti oli siis kuvasuunnistusta Metsäpirtin tontilla ja sää oli mennyt vain huonompaan suuntaan - vettä satoi kaatamalla. Hoidin Ruskan ja ajattelin mennä ilman satulaa. Lähdin matkaan Anskun & Claudian sekä Ellan & Kepan kanssa ja saatiin ensin kuva lampaista. Ratsastettiin siis lampaiden tarhalle, mistä löytyi seuraava kuva sekä nimi, mikä piti pistää mieleen. Arvelin, ettei niitä nimiä kuitenkaan koskaan kysyttäisi ja olin ihan oikeessa. :p Käytiin mm. kentällä, ruuna- ja tammalaitumella, päätallilla sekä maastoreiteillä aika kaukanakin. Yksi kuva sähkötolpasta oli aika hankala ja samoiltiin litimärkinä poluilla hetki ennen kun lähdettiin katsomaan yksi pelto, mistä tolppa löytyikin. Pääasiassa käveltiin kokoajan, koska Kepa oli entinen ravihevonen ja aika stressaava. Pari lyhyttä pätkää ravattiin. Kuvasuunnistus oli hirmukivasti toteutettu ja muutenkin oli hauskaa, mutta sää vähän lannisti tunnelmaa. :3

 Viimeinen kuva päätyi tallille, hoidettiin hevoset ja vietiin ne samantien tarhaan. Syötiin suunnistuksen jälkeen piirakkaa meidän keräämistä mustikoista ja hyvää oli! Iltaohjelmassa oli vikellystä, mikä tapahtui myöskin sateessa. Kastui sit mun toisetkin housut, sukat ja kengät, mutta kivaa oli silti!


 Vikellyshevosena toimi - niinkun on toiminut koko kesänkin - Bandola. Me pistettiin kentällä hienot tossut jalkoihin ja oli muutenkin tosi mielenkiintoista lähteä vikeltämään, koska vetäjillä oli mukana ihan kunnon vikellysvarusteet, mitä en ollut ennen käyttänyt. Me mentiin pituusjärjestykseen ja sainkin siinä huomata, että olin pisin leiriläisistä!

 Mä menin siis aina ensimmäisenä tekemään liikkeitä, kun ohjaaja oli ensin itse näyttänyt ne selässä. Bandola pysyi kokoajan käynnissä, ei tehty mitään paikoillaan. Selkään sai mennä ohjaajan avustuksella, muuten hän ohjeisti keskeltä juoksuttajan viereltä. Tehtiin mm. polvivaaka eli lippu, maailmanympärysmatka eli mylly, oltiin polvilleen kädet sivuilla, seisottiin siihen asti mitä uskalsi ja lenkkivaaka.

 Oli hauskaa tehdä uusia vikellysjuttuja, seisominen käynnissä tuntui aluksi kauhean vaikeelta, mutta pääsin lopulta aika ylös. Sade ei haitannut yhtään vaikka sipsuteltiinkin hienoilla tossuilla semmoisella kurakentällä. Myöhemmin illalla vein vielä Luumun tarhaan.


2 kommenttia:

  1. Panda asusteli kevään tallilla jolla käyn, ja tulee nyt syksyllä takasin! :) hauska yhteen sattuma :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa, vähän kiva! :D Se oli kyl mukava ja hyvä vikellyspolle. ;)

      Poista