lauantai 20. heinäkuuta 2013

Metsäpirtin leiri 6 - maanantai

 Leiri meni älyttömän nopeasti ohi, mutta tehtiinkin joka päivä niin paljon kaikenlaista, että aika kului äkkiä. Metsäpirtti oli mun mielestä oikein mukava ja etenkin rento paikka, missä sai tehdä itse paljon hevosten kanssa. Sai itsenäisesti hakea hevosia laitumelta ratsain ja viedä niitä takaisin, sekä yksi tunti oli kokonaan vain ryhminä/pareittain suunnistusta suurella tontilla! Kuvia ja videoita sain tarpeeksi mielestäni, mutta kunnollista mydayta en saanut kuvattua miltään päivältä. Leirivideo tulossa kuitenkin viimeisessä leiripostauksessa!

 Maanantai
Aamulla heräsin vähän yli kuusi, oikeastaan äiti tuli herättämään koska unohdin pistää herätyksen.. Olin ihan varma, että unohdin jotain kun lähdettiin seiskan jälkeen ajelemaan Nastolaan, mutta oikeestaan aina tuntuu siltä kun lähtee jonnekin matkalle. Ei multa mitään unohtunut tälläkään kertaa, onneksi. Me ei meinattu löytää oikeaa risteystä millään, ajettiin Nastolaan, takaisin ja taas toiseen suuntaan. Vihdoin iskä huomasi puskassa kyltin, joka olikin aika suuri mutta vaan ihan puskassa. :D

 Ansku odottikin jo leiritallin pihalla ja mentiin sitten majoittumaan huoneeseen. Siellä oli sellainen rasittava vino katto enkä mä pystynyt seisomaan suorassa kuin ihan ovella, siitä katto lähti viettämään alas. Oonko mä muka jo niin pitkä..? Sellainen oli kuitenkin joka huoneessa, joten otettiin vain ensimmäinen huone ulko-ovelta päin.



 Mitään sen kummempia leiriohjauksia ei saatu, lähdettiin vaan aika nopeasti siitä hakemaan ruunia talliin. Niiden laitsalle oli jonkin verran matkaa, ajattelin ratsastaa sen takaisin minkä nyt ottaisinkaan. Laitumella katsoin kauemmas, että siellä heinikossa makasi söpö kimo poni ja lähdin hakemaan sitä. "Poni" siinä sitten nousi ja piti oikein pysähtyä hetkeksi katsomaan, kun mun pieni poni olikin hirveän iso puoliverinen! :D

 Mut puntattiin sitten Edin kyytiin ja se tuntui selästäkin tosi isolta, korkeammalta kuin Pikkis mitä se varmaankin olikin. Ratsastin sen riimulla ja narulla talliin, laitoin sille vähän myöhemmin varusteetkin valmiiksi kun sain kuulla että se tulisi tunnille.



Edi oli ainoo joka tuolta karsinasta ylettyi katselemaan noin. :D

 Päätettiin siinä jossain vaiheessa sitten hevoset ekalle koulutunnille ja sain Luumun, saksalaisen poniristeytyksen joka on välillä vähän kuumakalle. Hyppää myös 130cm ratana, mulla tuli mieleen siitä heti sellainen lämppäri minikoossa kun näin sen. Luumu meni jo ekalla tunnilla, joten kävelin vain aika kauas kentälle kuvaamaan ekaa ryhmää, hain tallista kamat koska en älynnyt ottaa niitä jo mukaan ja menin sit kentällä Luumun kyytiin. Se  oli kauheen siro! En nyt oikein osaa vertailla Yvonneen, koska siitä on niin kauan kun menin tammalla.

 Tunnilla mentiin ekana käynnissä pituushalkaisijaa ja Luumu vähän hermoili. Ajattelin siinä vähän, että kuinkakohan kuumakalle poni oikein olikaan. Siirryttiin raviin ja tehtiin kulmiin voltit. Mun piti tehdä myös pitkien sivujen puoleen väliin, ettei vauhti pääsisi kiihtymään niin paljoa suoralla. Volteilla mun piti yrittää saada ravia hitaammaksi, mutta ei se oiken onnistunut. Luumu taipui ihan kivasti, mutta muuten se vaan mennä hurvitteli vaikka pidätin paljon.

Luumu ekalla tunnilla



Servi & Luumu

 Tehtiin voltteja toiseenkin suuntaan ja sitten siirryttiin jo laukkatehtävään. Mentiin harjoitusravia muuten, mutta vuorotellen toiseen päätyyn tehtiin laukassa pääty-ympyrä. Mä kurvasin tosin aina voltin, jotta Luumu ei pääsisi kuumumaan niin paljoa laukassakaan. Ponilla oli ihan mukava laukka, mutta mentiin välillä taas aika kovaa. Harjoitusravissa en pystynyt istumaan mitenkään, se oli ainakin viisi kertaa pahempi kuin Rupsun ravi! Onneksi sain sitten keventää raviosuudet, kun ravissa istuminen, ohjaaminen ja hidastaminen ei oikein onnistuneet yhtä aikaa.. :p

 Hoidin tallilla Luumun pois ja käytiin syömässä siinä välissä. Mentiin Anskun kanssa katsomaan kun pari koitti taluttaa lampaita, mutta se ei onnistunut järin hyvin. Ne taluttivat kaksi lammasta aika kauas tarhalta, eikä oikein saaneet niitä enää takaisin. Mentiin sitten Anskun kanssa taluttamaan ja pikkuhiljaa lampaat kipsuttelivat takaisin tarhaansa kun kuljettiin niiden takana.




Lampaat vähän vei.. :p



Sitten oli toinen tunti, mikä oli ratatunti yhden laitumen kiertävällä radalla. Tallissa sain suokkiruunan Sukan, mille laitettiin satula ja kiersin sillä radan pari kertaa. Ansku tuli Tilipatilla ja vaihdettiin sitten hevosta. Mentiin seuraavaksi tandemilla Viskun Liidolla, mä menin edessä. Ravattiin pari pätkää, Visku oli ihana!

 Sen jälkeen ajettiin shettiksellä Tempolla pari kierrosta. Menin vielä Tilipatilla ja laukkasin pätkän yhden toisen kanssa. Ori sitten vähän lähti ja mentiin etummaisesta ohikin.. Sain pidätellä ihan täysiä ja vasta vähän ajan päästä ori suostui hidastamaan käyntiin, hups. Menin pari kierrosta vielä Viskulla, kun se oli vapaana.

Tempo


Tilipatti

 Syötiin sit taas, oli aika kauan vapaa-aikaa ja lueskeltiin lehtiä huoneessa. Iltaohjelmassa oli 5 v. connemararuunan Cisun irtohypytystä. Sille ei laitettu mitään kauhean korkeita esteitä. Poni oli ihan innoissaan ja se lähti kujalle kovaa vauhtia jo paljon aikaisemmin mitä taluttaja olisi halunnut päästää irti. Esteen jälkeen ruuna jäi aina syömään vähäsen kauraa ämpäristä. Mä vein sen kerran kujalle, pidin vähän aikaa ämpäriä ja lähinnä vaan kuvasin. :3

 Päätettiin hoitohevosetkin ja mä sain Viskun, mitä olinkin toivonut. Illalla piti viedä hevosia laitumelle ja monet oli jo ottanut itselleen hevosen. Tallissa oli enää pari ja valitsin sitten suokkiruunan Vorteksin, enkä teinnyt yhtään millainen se oli. Ajattelin viedä hevosen selästä käsin, mutta päätinkin sitten taluttaa, koska kun pääsin pihalle niin Vorteksi jyräsi heti ensimmäiseen puskaan syömään. Nykäsin ihan täysiä, mutta ei mitään reaktiota. Laitoin sitten yhden avustuksella narun turvan ympärille ja sitten pääsin menemään matkan jotenkuten. Ei mikään ihme, että se olikin jäänyt viimeisten joukkoon talliin.

Cisu menossa irtohypytykseen













BÄÄ!

7 kommenttia:

  1. kiva postaus ja ihania kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Servi on ihana! :) Hoidin sitä mun viimesellä Mettiksen leirillä ja menin leirikisat, tykästyin siihen tosi paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkäsin kans siitä! Servi & Visku oli mun lemppareita. ;) Menin sillä tosin vaan leikkitunnin ja harmittaa kun en toivonut sitä aikaisemmin tunneille. :D

      Poista
  3. Joo hei mulla oli ihan sama etten tajunnu pyytää sitä sillon aiemmin tunnille ku vasta leirikisoihin :/ harmitti tosi paljon

    VastaaPoista
  4. nyt ku aloin lukee tätä sun blogii ni huomasin et käyt vironmäellä. mä oon itte alottamas siellä ku käyn täl hetkel Nastolassa ponitaivaassa mut vaihan ens viikolla sinne ja oon alottanu vast ratsastuksen ni meen siihen alkeisjatkoon :) kaikki sanoo et siellä vironmäessä opetus tiukkaa ja hevoset omaa laatuu mut ku kävin siel tutustuu ni opetus ei tiukkaa ja hepat tottelee hyvin ja kilttei :) mut voisiksä kertoo sun mielipiteen paikasta? jaa siit mää aattelin mennä metsäpirttii nastolaa leirille kesällä jos nyt pääsen mut oon ettiny tietoo niist leireist ja ilmottautumis paikkaa mut en oikee löyä ni pystyisiksä kertoo? :) jaa mullaki on blogi täällä ja se on ratsastuslaiffii tai joku tollanen se nyt oli :) jaa mää itte oon 13.v tyttö Orimattilasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva kun alat käymään Vironmäellä. :) Monet aina sanovat, että Sannan opetus olisi tiukkaa, mutta omasta mielestäni sen pitää vähän ollakin, että ratsastaja oikeasti ymmärtää tehdä niin kuin kuuluu. Tiia, joka varmaan oli opettamassa kun kävit tutustumassa, ei tosiaan ole mitenkään tiukka ja hän varmaan pitääkin sitten sun tunnit. Hevoset Vironmäellä ovat mielestäni oikein mukavia, ne eivät ole vain yhtä samanlaista massaa, vaan tallista löytyy paljon erilaisia hevosia. Helpompia ja haastavampia, sekä siltä väliltä. Suurin osa hevosista on todella kilttejä ja varmoja.
      Metsäpirttin nettisivuilta löytyy tietoa tuosta leireille ilmoittautumisesta, eli täältä. Tuossa sivulla onkin tuo kesän 2015 leiriesite, eli sieltä sitten etsimään vain sopiva leiri. :)

      Poista