keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Viimeinen valmennus Vironmäellä

 Eilen ajateltiin Nooran kanssa tehdä yhteinen videopostaus, mutta ei siitä tullutkaan mitään joten sellaista ei nyt ilmestykään tänne. Tosiaan, tallilla oli Piken istunta-, koulu- ja estevalmennuksia eilen sekä tänään ja eiliseltä on satunnaisia kuvia alhaalla.

 Sitten tähän päivään ja puistoestevalmennukseen mihin menin Mitulla. En oo kai vieläkään ihan kunnolla sisäistänyt sitä asiaa, että menin juuri tänään luultavasti viimeisen valmennuksen Vironmäellä ja myös ratsastin siellä periaatteessa viimeisen kerran.. Ratsastinkin kai, ellen ikinä enää mene leireille sinne tai jatka siellä ratsastusta lukion jälkeen. Ihan hassua.. :o

 Kuitenkin, huomasin Mittua hoitaessa sen vasemman takajalan olevan hieman turvonnut ja tamma kävi talutuksessa kentällä, jotta nähtäisiin arkoiko se jalkaa. Eipä arkonut lainkaan, joten laitoin neidin aika myöhässä valmiiksi, talutin etupihalle ja nousin kyytiin. Käveltiin puistossa alkukäynnit, jonka jälkeen mentiin ympäriinsä kevyessä ravissa ja sai mennä pikkukumpareita.

Pinja ottanut suurimman osan kuvista, kiitos! ;)





 Tehtiin sitten perinteisesti satunnaisia laukkapätkiä molempiin suuntiin ja piti tulla ainakin kerran myös kumpareet, millä ei ollut vielä esteitä. Ensin mulla kesti aika kauan herätellä Mittu, mutta pikkuhiljaa tamma alkoi askeltaa tarmokkaammin. Alkuverryttelyksi tultiin karsinasta pikkuinen maassa oleva tukki oikeaan kierrokseen ja vasempaan hitusen korkeampi tukki.

 Luultavasti en muista jokaista tehtävää mitä mentiin, mutta ainakin suurimman osan. Tultiin siis alussa ainakin banketti suoraan, eli pudotus alas ja sen jälkeen korkeampi läpihyppy. Mä oon tosi huono istumaan banketin alastulossa, mutta kai se onnistui nyt ihan hyvin. Tultiin myös rengaseste, minkä perään iso nippetukki sekä muuri. Tämä rata meni kokonaisuudessaan hyvin.





 Sitten tultiin myös banketti toisinpäin, hieman vinolla linjalla ja sen jälkeen pieni puinen kolmioeste. Kun tulin Mitun kanssa kolmiolle, niin valuttiin jotenkin ihmeellisesti ihan vasempaan reunaan. Mentiin me kolmiosta yli, mutta ihan reunasta. Tultiin siis uudelleen se ja sujui paremmin. Mentiin kai heti perään samat ja kolmion jälkeen vielä karsinan puuokseri sekä kukkakärry. Okserille ei sopinut askel, joten tuli kauhea hidas kiipeämisloikka, mutta kukkakärry sujui hyvin. :D





 Sitten taidettiinkin tulla muuri, koivuriuku, pikkukumpareilta semmoinen uusi mattoeste, uusi risulaatikko sekä koivupysty. Noh, muuri sujui mulla hyvin ja tultiin ihan hyvää tahdikasta laukkaa koivuriukulle. Mittu ei sit kai nostanut oikein koipiaan, koska se veti ylimmäisen riu'un poikki sekä taisi kaataain estettä. Romutettiin siis koivuriuku, oon mä silloin aikoja sitten rikkonut Leonkin kanssa haudan puomin.. Onneksi koivuriukuja oli lisää niin sai esteen taas ehjäksi. :p


Mitun ilme.. :D

kohta romuttuu...

räks..


 Uutta mattoestettä Mittu vähäsen kuikuili, mutta päästiin kaikki loput kolme estettä hyvin yli. Tultiin sitten karsinasta suora linja eli pieni sekä iso pysty, risulaatikko ja taas mattoeste toiseen suuntaan. Päästiin hyvin yli kaikista, laukka pääsi vain ehkä vähän löysäksi. Loppuun tultiin vielä karsinan puuokseri, hauta ja pieni puupysty. Haudalla olikin nyt puomi, mitä siinä ei aina ole ja sille tulikin paljon kieltoja. Myös mulla tuli valmennuksen ainoa kielto haudalle, johtuen paljon varmasti siitäkin kun tuijotin alas.

jalat lentää ..

huij!

 Tultiin haudalle uudestaan ja pidin katseen ylhäällä, niin päästiin yli, mutta unohdin ihan viimeisen puupystyn ja tulin sen sitten pienen lisäympyrän jälkeen. Tultiin vielä pelkästään hauta, koska sillä oli ollut vähäsen ongelmia ja pääsin siitä nyt heti yli. Sitten ravattiin loppuravit, eikä voitu mennä vesihaudasta koska siellä ei ollut vettä. Käveltiin koulukentällä loppukäynnit, vietiin hevoset talliin ja hoidettiin pois. Laitoin Mitun jalkoihin linimenttiä ja kun oltiin kaikki valmiita niin talutettiin hevoset estekentän läpi tarhaan.




 Valmennus meni mun mielestä aika hyvin, välillä tietysti tuli tosi huonoja hyppyjä ja sellaisia, mutta kokonaisuudessaan oon tyytyväinen. Mittu ei ollut laiskanlössykkä niinkuin arvelin! Karsinassa sanoin tammalle pikaiset heipat ja harmitti kun Kerttu oli ulkona, niin en nähnyt sitä ollenkaan.. Tein valmennuksesta ihan tavallisen lyhyen koosteen, mutta ajattelin väsätä jossain vaiheessa vähän hienomman videon Vironmäeltä. :3




Vielä näitä kuvia muista valmennuksista.

















Siisti taivas oli pakko kuvata. :D


8 kommenttia:

  1. Heippa, saanko laittaa meistä ottamia kuvia blogiin ja mahdollisesti facebookkiin? Copyt tottakai laittaisin esille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo saat toki! Mulla on teistä kuvia jonkun verran koneella ni haluutko, että lähetän niitä jotain kautta sulle? :D

      Poista
    2. Joo olisi kiva, jos sulla on niitä enemmänkin :) Sähköpostiin jos vaikka lähetät? jitanblogi@gmail.com Kiitos vielä paljon :)

      Poista
    3. Jeps, pistän tulemaan! ;)

      Poista
  2. Hyvin menitte! kiva postaus ja kivoja kuvia!;)

    VastaaPoista
  3. Etkö meinaa käy lukion aikana ollenkaa ratsii vai? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun menen ratsastuslukioon Rautalammille, eli talli vaan vaihtuu! :)

      Poista