maanantai 7. heinäkuuta 2014

Vironmäen vitoset - keskiviikko

Keskiviikkona herättiin normaaliin aikaan 7.05, syötiin aamupala ja mentiin talliin. Tällä kertaa toinen ryhmä sai valita hevoset ekana, kun ne myös ratsastivat ekana. Kun ne olivat valinneet itselleen hepat, oli meidän vuoro. Sain puomitunnille Vilin, mitä taisin taas toivoa ekana ja kun kaikilla oli hepat, käytiin laittamassa puomit maneesiin. Piti pistää vain kolme puomia pituushalkaisijalle 14 m väleillä. Sen jälkeen kävin harjaamassa Vilin ja käytiin taas kuvaamassa toisten alkutuntia.

Mentiin maneesin eteen taas ajoissa nousemaan kyytiin. Tunnilla mentiin aika pian kahteen osastoon pitkille sivuille ja sieltä tultiin aina vuorotellen pituushalkaisijalle puomeille. Niitä tultiin ensin normaalisti keventäen ja esteistunnassa. Sitten piti laittaa jalat jalustinhihnoihin ja tulla taas keventäen, esteistunnassa ja lopuksi jalat ihan suorina. Vili liikkui tosi kivasti, vaikka mulla oli jalat jalustinhihnoissa ja sain tultua joka kerta ihan hyvin.


Seuraavaksi laukattiin hetki pääty-ympyröillä molempiin suuntiin. Vili laukkasi aluksi reippaasti, mutta kokoajan alkoi vauhti vähän hiipumaan ja sain antaa paljon pohkeita. Sitten tultiin laukassa pituushalkaisijan puomeja ja sitten vielä voltit jokaiselle puomille ja niiden perään vielä suora linja. Voltit Vilin kanssa oli haastavia, kun laukka meinasi tosi helposti hiipua ja tiet eivät olleet myöskään mitkään parhaimmat kun koitin saada laukan pysymään tarmokkaana. Sitten taas loppuraveista Vili liikkui vähän turhankin reippaasti, kuten yleensä.


Tunnin jälkeen hoidettiin hepat pois ja mentiin syömään. Vapaa-ajan jälkeen takaisin talliin ja saatiin taas toivoa niistä hepoista mitkä olivat olleet ekalla tunnilla. Siinä oli vähän epäselvyyksiä kuka ottaisi minkäkin ja mulle tulikin sitten taas Rane, mutta eipä se haitannut. Käytiin taas kasaamassa esteet maneesiin, niitä tuli neljä ja taas kaikki olivat aikalailla pituushalkaisijalla.

Alkutunnista tultiin laukkaympyrät päätyihin ilman puomeja ja sitten puomien kanssa. Rane tuntui heti paljon laiskemmalta kuin ekalla hyppytunnilla. Puomeille sain kuitenkin sopimaan askeleet hyvin. Sitten tultiin pinkki pysty, minkä edessä oli maapuomi. Siihen tultiin liian hitaasti ja Rane rikkoikin raviin esteelle. Seuraavaksi tultiin sama este ilman puomia ja sen perään ristikko-okseri, ne onnistuivat jo paljon paremmin!Lopputunnista tultiin pari kertaa ristikot kolmikaarisella. Ekalla kerralla en taas saanut Ranea syttymään eikä laukatkaan vaihtuneet esteillä, mutta toisella kerralla sain vaihdettua molemmilla esteillä. Vikalle esteelle tultiin vain vähän lähelle, mutta muuten sujui oikein hyvin. Tehtiin loppuverkat ja vietiin hepat talliin. Taas oli mukava estetunti Ranen kanssa!


Koosteessa näkyy vähän molempia tunteja.

Ilta ei ollutkaan ihan tavallinen tälläkertaa, sillä oli vihdoinkin sen verran hyvä ilma, että päätettiin mennä ottamaan kivoja kuvia yläaitta porukalla. Ensin tosiaan siellä kuvaamassa oli vain mä, Noora, Katja, Ellen ja Mia, mutta sitten porukka vähän kasvoikin yhtäkkiä. Kuvattiinkin sitten hyvän aikaa ja joidenkin kuvien ottamisessa meni hirmu kauan, että ne onnistuivat. :D

 Yläaitta: mä, Noora, Ellen, Mia & Katja
 Jenni & Annika, Nea & Noora, Ellen & mä, Katja & Mia
 Emppu, Noora, Katja, mä, Annika, Jenni, Mia, Ida, Nea & Ellen

2 kommenttia:

  1. Oi jestas mua jänskättää toi hapotus (=jalat jalustinhihnoissa) kun meillä se on todennäkösesti edessä jo heti ekalla tunnilla! :D En oo ite aikasemmin kokeillu, mutta näyttää hirveen hauskalta - tosin hirveen hapottavalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, toi on kyllä tosi hauskaa mut joo aika rankkaa pidemmän päälle :D eikä toi jalat jalustinhihnoissa oo vielä ees pahin versio ku sitäkin on kokeiltu, että jalustimet laitetaan ristiin hepan kaulalle ja sit jalat pitää laittaa niihin jalustimiin! :D

      Poista